Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Πρώτο put the telecontrol down, μπορείς;;; για τη τηλεοπτική σεζόν 2009-10. Η γνωστή «στήλη» του blog δε χρειάζεται συστάσεις. Επιστρέφει για 3η τηλεοπτική χρονιά για να σχολιάσει και να καυτηριάσει για ακόμη μία χρονιά πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις από την κυπριακή τηλεόραση που προκαλούν το ενδιαφέρον της γράφουσας, έτσι όπως σας έχει συνηθίσει...Καλή ανάγνωσή -και σε μένα καλό ύπνο (είναι και περασμένη η ώρα...)-.


Αρχή κάνουμε με τη Μέλανη Στέλιου –ε, με ποιά, άλλη θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη χρονιά;-

Από Μελενεγάκη θα γίνει ΜεΡούλα;
Όσοι διαβάσατε τη συνέντευξη της παρουσιάστριας του πρωϊνού του SIGMA στον ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ ή στο SIGMA LIVE –βροχή πέφτει η διαφήμιση- ήδη θα μάθατε τί θέλει να γίνει η Μέλανη Στέλιου όταν της περάσει η μενεγακιοβλογ(blog)ιά.....Για όσους δεν είναι ενημερωμένοι και δεν έχουν υπ’ όψιν τους για ποιά συνέντευξη μιλώ, παραθέτω ένα απόσπασμα μαζί με την «επίμαχη» ερώτηση:

Φέτος τι διαφορετικό θα έχει το «Καλημέρα»;

Εσύ ο ίδιος τουλάχιστον γνωρίζεις πολύ καλά, πως αποφεύγω να κάνω μεγάλες αλλαγές στην εκπομπή γενικότερα, γιατί θεωρώ πως όταν κάτι είναι πετυχημένο δεν πρέπει να προχωρείς σε μεγάλες αλλαγές. Σίγουρα θα γίνουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις για να βελτιωθεί η εκπομπή και να γίνει ακόμα καλύτερη.
Φέτος κλείνεις δέκα χρόνια και κάθε τέλος της σεζόν ακούγεται πως θα σταματήσεις.
Μέχρι πέρυσι δεν το είχα σκεφτεί, να θέσω αυτό που λες εσύ σαν στόχο. Φέτος νιώθω ότι πρέπει να θέσω κάποιο στόχο. Δεν θέλω να σου πω χρονικό διάστημα, γιατί πολλές φορές η πραγματικότητα διαψεύδει τα λόγια μας. Το κοινό μπορεί να μη θέλει να συνεχίσω του χρόνου.

Σκέφτηκες ποτέ πως του χρόνου μπορεί να είσαι χωρίς πρωινό;
Κάθε χρόνο το σκέφτομαι ότι του χρόνου μπορεί να μην κάνω πρωινό γιατί εάν δεν πάει καλά η εκπομπή είναι λογικό πως θα με αντικαταστήσουν. Κάθε χρόνο έχω αυτό το φόβο. Η τηλεόραση σου δίνει κίνητρο, ζητά όμως να τα πας καλά για να παραμείνεις.

Εάν σήμερα αποφάσιζες να εγκαταλείψεις την πρωινή ζώνη και συμφωνούσες με τον διευθυντή σου να σου δοθεί κάποιος άλλος ρόλος στο κανάλι, προτείνοντάς σου ταυτόχρονα να επιλέξεις την αντικαταστάτριά σου. Ποια πιστεύεις ότι θα ήταν η ιδανικότερη;(Γελά)
Θα σε εκπλήξω, αλλά έχω κάνει ήδη αυτήν τη συζήτηση γι’ αυτό το ενδεχόμενο που λες και έχω προτείνει κάποιο άτομο, αλλά εννοείται πως δεν θα σου πω ποιο! (γελά)

Σκέφτηκες τι θα κάνεις σταματώντας το πρωινό;
Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση καθημερινή, ούτε πρωινή ούτε απογευματινή. Θα προτιμούσα να κάνω κάτι 1-2 φορές την εβδομάδα. Από κει και πέρα θα ήθελα να ασχοληθώ με πράγματα πίσω από τις κάμερες όπως με την παραγωγή ή την αναζήτηση καινούργιων προγραμμάτων για το καλό του καναλιού μου.

->Καλά ας αφήσουμε τα δέκα χρόνια που κλείνει στο πρωϊνό – «πιπίλα» το έχουν κάνει αυτό οι δημοσιογράφοι του Δία- και το πόσο γραφική έχει γίνει πια η Μελενεγάκη όταν κάθε χρόνο λέει ότι θέλει να σταματήσει το πρωϊνό και κάθε χρόνο είναι στη θέση της –χειρότερα και από κυβερνητικό υπάλληλο πια-. Και γιατί ντε και καλά ρε συ κουτσομπόλη πρέπει να το θέσει σα στόχο να σταματήσει; Την πήραν τα χρόνια τη γυναίκα ή την κούρασαν τα «κουτσούβελα»; Ας παρακάμψουμε και το γεγονός ότι σε περίπτωση που φύγει θέλει η ίδια να έχει τον πάνω λόγο για το ποιά/ποιός θα την αντικαταστήσει και ας πάμε στο τί θα κάνει όταν θα αποχωρήσει – αφού περάσουν εννοείται άλλα 10 χρόνια και ο κουτσομπόλης φτάσει στην ερώτηση: φέτος κλείνεις 20 χρόνια και κάθε τέλος της σεζόν ακούγεται πως θα αποχωρήσεις-από το πρωϊνό, όπου απαντά στη σχετική ερώτηση:

Από κει και πέρα θα ήθελα να ασχοληθώ με πράγματα πίσω από τις κάμερες όπως με την παραγωγή ή την αναζήτηση καινούργιων προγραμμάτων για το καλό του καναλιού μου

->Καλά καταλάβατε. Μετά την καριέρα ως Μελενεγάκη ακολουθεί η καριέρα ως Μαιρούλα, γράψε με καλύτερα ΜεΡούλα.....Κορομηλά!!!
Μόνο που δεν πρέπει να ξεχάσει η Μέλανη μετά τα δέκα χρόνια στο πρωϊνό, να κάνει και κανένα φεγγάρι βραδινά shows –κατά προτίμηση εμπνευσμένα από την Ιταλία- πριν περάσει από τα φώτα στο σκοτάδι. Ε, μη της έρθει και απότομο...

Μέλανη Στέλιου για τη Χριστιάνα Αριστοτέλους:
Η Χριστιάνα Αριστοτέλους έφυγε από την εκπομπή σου ως γνωστό, όχι με τον καλύτερο τρόπο. Απ’ ό,τι γνωρίζω έχει έρθει κοντά σου για να μάθει πράγματα, μιας και έχει δηλώσει εκατοντάδες φορές πως το όνειρό της είναι μία πρωινή εκπομπή. Φέτος έχει τελικά αποκτήσει τη δική της απογευματινή εκπομπή. Εσύ πώς την κρίνεις τηλεοπτικά;
Εγώ θεωρώ πως η Χριστιάνα είναι μία πολύ καλή παρουσιάστρια και θα μπορούσε να εξελιχθεί και να γίνει ακόμη καλύτερη. Η ίδια όμως επέλεξε ένα συγκεκριμένο δρόμο στον οποίο εγώ δεν μπορούσα να τη στηρίξω.

->Ναι, ομολογουμένως! Η Χριστιάνα έπρεπε να πάρει το δρόμο για την Αθήνα –βλ. στο πρωϊνάδικο του MEGA «Όμορφος κόσμος το πρωί-, ενώ ο δρόμος της Μελενεγάκη περνά δυστυχώς μόνο από τη Λάρνακα και καταλήγει στη Λεμεσό! Πώς να τη βάλει την κοπέλα και συνοδηγό;

Newcomer πρόσωπο στην πρωϊνή ζώνη;
«Θα με ενδιέφερε και κάτι πιο light ή πρωϊνό ή καθημερινό. Τώρα προέκυψε αυτό. Στην πορεία θα δείξει τι θα γίνει....»
τάδε έφη....η Στέλλα Νικολάου!!! Θέλει να κάνει πρωϊνό η κυρία. Ακούς κ.Χουλιάρα;

και να ταν μόνο αυτή;
Γιατί νομίζετε τυχαία η Χριστιάνα από τις 6 το απόγευμα βρέθηκε στη 1 το μεσημέρι να κάνει «ανέντακτο μεσημεριανό» που λένε και στην Ελλάδα; Πολύ θέλει να βρεθεί και στο 8-10;

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗ TV (1)

Η Ρούλα Κουσκουρή στο «μπλα μπλα» φαγώθηκε που ο Παπαδάκης εμφανίζεται στα βίντεο να ηγείται της ομάδας του νέου «όμορφου κόσμου το πρωϊ», αλλά το MEGA δεν τον παρουσιάζει ως κεντρικό παρουσιαστή.
-> Μα δεν είναι τρελοί οι άνθρωποι. Άλλο να πληρώνεις τους πέντε στην τιμή του ενός –βλ. Γρηγόρη Αρναούτογλου- και άλλο τον ένα στην τιμή των πέντε.


ΝΕΑ ΣΚΗΝΙΚΑ «ΕΠΤΑ ΔΕΚΑ»:......ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΙΛΑΣ!!!!!
τα νέα σκηνικά έδωσαν άλλο αέρα στη Γαβριέλλα Χριστοδούλου, η οποία στην πρεμιέρα της εκπομπής ΕΠΤΑ ΔΕΚΑ τη Δευτέρα ξεκίνησε με το γνωστό ενθουσιασμό και παιδιάστικη διάθεση της Βίκυ Καγιά στον «πρωϊνό καφέ»:
Γαβριέλλα: «Καλή σεζόν, καλό χειμώνα να χουμε» να ξεφωνίζει η γυναίκα και ο ήλιος έξω να καίει με το ρολόι να δείχνει ακριβώς 7.

->Άντε και Καλά Χριστούγενναααααα!!!!
=> και μια ευχή για την παρουσιάστρια, για τη νέα χρονιά:
του χρόνου με το καλό και στο: ΜΕΣ ΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΡΙΚ-ΟΟΟ, ΤΟΥ ΡΙΚ-ΟΟΟ, ΡΙΚ-ΟΚΟΟ!!!!!
ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗ TV (2)
ΓΑΒΡΙΕΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ= 1+2=ΔΩΡΕΑΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ.... ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ..... ΓΥΜΝΑΖΕΙ.........



->ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ!!!

"10 ME 1 MAZI" ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ... "ΕΠΤΑ ΔΕΚΑ";
Γιώργος Καραμέρος και Σπύρος Χαριτάτος, εκτός άλλου απροόπτου από τον ΑΝΤ1, θα σερβίρουν «καφέ» από τις 10 μέχρι τη 1 σε ένα πρόγραμμα που θα συνδυάζει ενημέρωση και ψυχαγωγία και θα λέγεται «10-1 μαζί»
-> κοίτα να δεις που το ΕΠΤΑ ΔΕΚΑ θα γίνει και must!


ποιά είναι η νέα μόδα στην κυπριακή TV;
Το να έχεις laptop στο στούντιο και να διαβάζεις live τα e-mails που λαμβάνεις στην εκπομπή σου!
Τη μόδα ακολουθούν φυσικά όλες οι γυναίκες:
Μέλανη Στέλιου, Έλενα Σκορδέλη, Χριστιάνα Αριστοτέλους και Βίβιαν Κανάρη.

Τί είναι πολύ σπαστικό και γελοίο από την πιο πάνω μόδα;
Να λαμβάνεις μόνο δύο e-mails καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής και να διαβάζεις μόνο το ένα γιατί το άλλο λέει πράγματα που δε κάνει να τα πεις στον «αέρα» -ενώ όλα τα υπόλοιπα....- ή να παραπονιέσαι που το μέγεθος των γραμμάτων είναι 12 και δε μπορείς να το διαβάσεις....


ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ....ΑΠΟΓΝΩΣΗ!
Ως γνωστόν, όταν σε μία εκπομπή υπάρχουν ηχητικές παρεμβολές κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών με τους τηλεθεατές, οι παρουσιαστές/ιες τους προτρέπουν να χαμηλώσουν τη τηλεόρασή τους. Όμως όταν τα προβλήματα με τον ήχο προέρχονται όχι μόνο από τα σπίτια των τηλεθεατών αλλά και από το ίδιο το κανάλι, τότε η ατάκα αλλάζει και γίνεται:
«Χαμηλώστε ή κλείστε την τηλεόρασή σας»!!!!!
Αυτό ακούσαμε να λέει σε τηλεθεατή η Έλενα Σκορδέλη στο PLUS TV!
Αν ήταν τρόπος θα του έλεγε να αλλάξει και κανάλι....


Τηλεθεατής πήρε τηλέφωνο στο «καθημερινά μαζί» και είπε στην παρουσιάστρια να του πληρώσουν από το κανάλι το λογαριασμό γιατί περίμενε πολλή ώρα στο τηλέφωνο!!!
->Γι’ αυτό κοντεύει να χρεοκοπήσει το PLUS TV;


Μετά τον Αντώνη Ρέμο, 2ο υποψήφιο cd για «κάψιμο» στην κουζίνα της Μελενεγάκη είναι αυτό της Άννας Βίσση που λόγω συναυλίας στο νησί παίζει non-stop στο «Καλημέρα»
->στην πυρά, στην πυρά......


τους παραδέχτηκα τους ΡΙΚάδες:
-έφτιαξαν σκηνικά για το ΕΠΤΑ ΔΕΚΑ που θα απωθούν τους τηλεθεατές για άλλα δέκα χρόνια από την εκπομπή, όσα δηλαδή και τα χρόνια που υπολογίζουν οι ΡικΑΔΕς ότι το νέο σκηνικό θα είναι εκεί στημένο και δε θα λέει να πέσει ούτε και από την πολλή γυμναστική της Γαβριέλλας


ΕΡΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ θα κάνουν ποδαρικό στο νέο ριάλιτι μαγειρικής του MEGA Κύπρου «ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ» με τη Στέλλα Νικολάου και το Χρήστο Χριστοδούλου
->το προεδρικό ζεύγος να το κάνει το ποδαρικό, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε την ευχή του ή θα τρέχουμε να του μαζεύουμε το στόμα;

ο Κυριάκος Ιωάννου μπερδεύτηκε και αντί στο GOGO έδωσε συνέντευξη στο ΕΠΩΝΥΜΩΣ με την Αιμιλία Κενεβέζου:
Αιμιλία: Το δακτυλίδι που φοράς, είναι δώρο;
Κυριάκος: Ναι.
Αιμιλία: Αν δε γίνομαι αδιάκριτη, από ποιόν;
-> καλά βρε Αιμιλία μου, μη τον παίρνεις και τόσο σοβαρά τον τίτλο της εκπομπής σου διότι καταντάς αστεία εσύ...

όταν η Μελενεγάκη έχει χιούμορ, μας αρέσει.....
Γ.Μ: «καμία δε συγκρίνεται με τη Μενεγάκη»
Μ.Σ: «ε, μη το λες»

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ MEGA ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΦΕΤΟΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ...

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α