Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Λίγα λόγια..

Λόγο επαγγελματικών (μπαίνω σπίτι μετά τις 9 το βράδυ) αλλά και οικογενειακών υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω ούτε ένα επεισόδιο από τις σειρές του ΜΕΓΚΑ (Μπάτσο, Get on Stage, Μαγειρική) αλλά ούτε και από την καινούργια σειρά του Γ. Τσιάκκα «Μόνο μια φορά».

Ομολογώ πως δεν μου άρεσαν καθόλου αυτά που διάβαζα όλη μέρα χθες σχετικά με απειλές κάποιων που διαβάζουν τις αναρτήσεις αυτού του Blog! Δεν υποχρεώνουμε κανένα να διαβάζει αυτά που γράφουμε! Αν δεν μας γουστάρετε, αλλάξτε κανάλι! Σε αρκετές αναρτήσεις άλλων συν-bloger (υπάρχει τέτοια λέξη;) ούτε και εγώ μπορεί να συμφωνώ! Σέβομαι όμως την άποψη όλων και αν με τα επιχειρήματα που παραθέτει με πείσει, τότε μπορεί και να την υιοθετήσω!

Τώρα σχετικά με τα όσα λέχτηκαν για το «Μόνο μια φορά», δεν είδα κανένα επεισόδιο, ούτε ξέρω ποιοι παίζουν και πιο είναι το story. (θα προσπαθήσω να ανακάμψω τις επόμενες μέρες). Θεωρώ όμως με το φτωχό μου το μυαλό πως ο Θοδωρής Νικολαίδης, είναι ίσως ότι καλύτερο έχουμε σε σκηνοθέτη στην Κύπρο και τα προηγούμενα δείγματα δουλειάς του όπως «Μίλα μου», «Βασιλική», «Βουρατε», αλλά και σε πιο low budget παραγωγές όπως ήταν το «ΜΟΝΤΑΖ», ήταν σε σχέση με άλλες δουλειές της εποχής πολύ πιο μπροστά. Επομένως δεν μπορώ να δεχτώ πως μέσα σε 3 μήνες ξέχασε να σκηνοθετεί και προπαντός να διευθύνει το συνεργείο του! Αυτά σαν πρώτο σχόλιο, μόλις έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη θα επανέλθω!

Χθες όμως, κατάφερα να δω το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου του SUPER HIT της περσινής χρονιάς «ΑΙΓΙΑ ΦΟΥΞΙΑ». Αμαρτία μου εξομολογημένη, δεν ήταν αυτό που περίμενα να δω! Θέτοντας τον πήχη τόσο ψηλά, και με την δυναμική που πείρε, περίμενα να δω κάτι περισσότερο από την σεζόν που τέλειωσε! Και αυτό ίσως να είναι το σημείο κλειδί για την επιτυχία ή την αποτυχία της συγκεκριμένης σειράς την καινούργια τηλεοπτική σεζόν. Αυτό που με ξένισε περισσότερο, ήταν η γενική αίσθηση προχειρότητας που μου προκάλεσε! Είχαν όλο τον καιρό μπροστά τους να γυρίσουν τουλάχιστο το πρώτο επεισόδιο άψογα! Αντίθετα, είχε μέτρια σκηνοθεσία και κακό μοντάζ. Μιλώντας σήμερα με πάρα πολλή κόσμο που τυγχάνει να ήταν φανατικοί οπαδοί της σειράς, είχαν την ίδια αίσθηση με μένα δηλαδή ένα μούδιασμα και η ίδια κουβέντα από όλους «ε…οκ…τίποτα το ιδιαίτερο!!!» Το θέμα δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να διατηρηθείς, να μην επαναπαύεσαι και να γνωρίζεις πως ο ίδιος κόσμος που σε έβγαλε εκεί, μπορεί και να σε κατεβάσει! Επομένως κεφάλια κάτω, όχι πολλές κουβέντες και δουλειά, μόνο έτσι!!!

Αυτά σαν πρώτο γενικό σχόλιο!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α