Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΕΙΑ AGB - EΒΔΟΜΑΔΑ 21/09/2009 - 27/09/2009

ΣΕ ΦΟΝΤΟ FUXIA...

Γεια σε όλους και καλή εβδομάδα! Η νέα σεζόν έχει αρχίσει για τα καλά την προηγούμενη εβδομάδα αφού μέσα σ' αυτήν ξεκίνησαν και πολυαναμενόμενες Κυπριακές σειρές. Απ' ότι φαίνεται, και φέτος η κορυφή θα κυμαίνεται.. σε φόντο fuxia! Από την πρώτη εβδομάδα προβολής των επεισοδίων του 2ου κύκλου, η σειρά "Αίγια Fuxia" συνεχίζει απ' εκεί που έμεινε πέρσι και ακόμα ψηλότερα. Τα 2 πρώτα επεισόδια κατέγραψαν την μεγαλύτερη Τηλεθέαση Μέσου Λεπτού από όλες τις άλλες εκπομπές με αποτέλεσμα να καταλάβουν τις πρώτες 2 θέσεις. Τις επόμενες 2 θέσεις, κατέλαβαν 2 από τα 4 πρώτα επεισόδια του νέου κύκλου της σειράς "Σε Φόντο Κόκκινο". "Αίγια Fuxia" και "Σε Φόντο Κόκκινο" κέρδισαν άνετα "Μόνο μια φορά" και "Πανσέληνο" αντίστοιχα, δείχνοντας έτσι πως οι νέες σειρές θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να ξεπεράσουν τις παλιές σταθερές αξίες.

GET ON STAGE
Με πτώση στα ποσοστά συνέχισε για 2η εβδομάδα το "Get On Stage". Τα 2 καινούρια επεισόδια τερμάτισαν στις θέσεις 23 και 33 ενώ στην πρώτη εβδομάδα προβολής της εκπομπής, τα 2 επεισόδια είχαν καταλάβει την 3η και 10η θέση. Τώρα αυτή η πτώση που ωφείλεται, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι κρίμα όμως να συνεχίσει να υπάρχει πτώση στα ποσοστά γι'αυτό ας ελπίσουμε πως θα φτιάξουν τα πράγματα και μακάρι στα live η τηλεθέαση να χτυπήσει "κόκκινο".


Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ
Πάρα πολύ καλά τα πήγε το πρώτ
ο διπλό επεισόδιο της νέας σειράς του MEGA, με την Κάτια Δανδουλάκη, "Η Ζωή της άλλης", τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα η σειρά ξεπέρασε ακόμα και τα "Μυστικά της Εδέμ" στην ΤΜΛ με αποτέλεσμα να τερματίσει στην πρώτη θέση απο το πρώτο κιόλας επεισόδιο! Στην Κύπρο, το πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή, κατέγραψε μια αρκετά καλή ΤΜΛ 7.1% καταλαμβάνοντας την 14η θέση. Αν η σειρά καταφέρει να κρατηθεί ή ακόμη και να ανεβεί τότε στο MEGA θα τρίβουν τα χέρια...

ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ:
ΣΕ ΦΟΝΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ - ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ - ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ
Όπως είπα και πιο πάνω, αυτή την κόντρα την κέρδισε η σειρά "Σε Φόντο Κόκκινο", αφήνωντας πιο πίσω την "Πανσέληνο" και ακόμα πιο πίσω τα "Μυστικά της Εδέμ". Στα επεισόδια της πρεμιέρας για τις σειρές "Σε Φόντο Κόκκινο" και "Πανσέληνος", το "Σε Φόντο Κόκκινο" κατέγραψε ΤΜΛ 11.2% ενώ η "Πανσέληνος" 7.9%.


> Το "Σε Φόντο Κόκκινο" κατέλαβε τις θέσεις 3,4,6
και 9 βάζοντας και τα 4 πρώτα επεισόδια του στη 10δα, και ταυτόχρονα άφησε εκτός 10δας την "Πανσέληνο".
> Η οποία "Πανσέληνος" κατέλαβε τις θέσεις 11,22,28 και 35.
Αξίζει να σημειωθεί οτι και στις επαναλήψεις των 2 σειρών, τόσο η ΤΜΛ όσο και το γενικό μερίδιο τηλεθέασης ήταν πιο ψηλά για το "Σε Φόντο Κόκκινο".

> Τα "Μυστικά της Εδέμ" πα
ρά την είσοδο τους στην 20αδα πριν 2 εβδομάδες με το πρώτο επεισόδιο, έχουν ξαναγίνει μυστικά. Μπορεί δηλαδή να έμειναν εκτός 20δας, αλλά τουλάχιστον μπήκαν 4 φορές στην 100δα. Η ψηλότερη θέση που κατέλαβε η σειρά ήταν η 48η. Στην Ελλάδα, η σειρά έχασε απο "μια άλλη", αλλά κατέλαβε τις θέσεις 2 και 3.

ΑΙΓΙΑ FUXIA 2 - ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
Άλλη μια κόντρα που είχε μεγάλο ενδιαφέρον, βρήκε νικήτρια την "Αίγια" και μάλιστα άνετα. Συγκεκριμένα τα 2 επεισόδια της "Αίγιας" κατέλαβαν τις 2 πρώτες θέσεις ενώ το "Μόνο Μια Φορά" έμεινε - λίγο - πιο κάτω.

Τόσο το γενικό μερίδιο τηλεθέασης, όσο και η ΤΜΛ της "Αίγιας" ήταν περισσότερο απο διπλάσια απο αυτά της σειράς "Μόνο Μια φορά". Κατα πόσο αυτό θα αλλάξει θα το δείξει ο καιρός...
> H "ΑΙΓΙΑ" κατέλαβε τις πρώτες 2 θέσεις, με ψηλότερη ΤΜΛ 22.9% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 53.6%
> Το "Μόνο Μια Φορά" κατέλαβε τις θέσεις 5,7 και 19, με ψηλότερο ποσοστό 22.9% και ψηλότερη ΤΜΛ 9.3%.

ΠΙΡΟΥΝΟΜΑΧΙΕΣ... ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ AGB!
> Με ΤΜΛ 3.5% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 14.4%, ποσοστά που πρέπει να θεωρούνται πολύ χαμηλά, το "Καλή μας όρεξη" του Χρίστου και της Στέλλας (πως λέμε στα προσκλητήρια γάμου, ο Κώστας , του Πάμπου και της Μαίρης....), τερμάτισε στην 74η θέση. Τα ποσοστά είναι σαφώς πιο χαμηλά απο αυτά της πρεμιέρας. Συγκεκριμένα η 2η εκπομπή είχε 0.7% πτώση στην ΤΜΛ. Αυτό το 0.7% όμως στοίχησε πολλές θέσεις στον πίνακα...
> Πιο πάνω βρίσκουμε το "Κάτι Ψήνεται" του ΡΙΚ1 και συγκεκριμένα 22 θέσεις πιο πάνω, στην 22η. Η ΤΜΛ αυτής της εκπομπής ήταν 4.1% ενώ το γενικό μερίδιο τηλεθέασης ανήρθε στο 14.6%.

> Τα "Love Bites" του ΑΝΤ1 αποδείχθηκαν και "Num
ber Bites" αφού τσίμπησαν καλά νούμερα με αποτέλεσμα να καταλάβουν 3 θέσεις (59,60,61) και να δώσουν στον ΑΝΤ1 πολύτιμο έδαφος!

NEW ENTRY!:
Νέα είσοδος, έστω στα χαμηλά - κάτι είναι κι'αυτό - είδικά για τη συγκεκριμένη εκπομπή. Με μια απο τις 5 εκπομπές της εβδομάδας το "Έχεις Μέσον" μόλις που πάτησε στην 100δα, τερματίζοντας στην 95η θέση με ΤΜΛ 3.1%! Το γενικό μερίδιο τηλεθέασης της συγκεκριμένης εκπομπής ήταν 23.8%! Άτε και εις ανώτερα!

ΔΙΑΦΟΡΑ
> Τέσσερις φορές μπήκε στον πίνακα με τις 100 πρώτες εκπομπές και η Ελίτα, με ψηλότερη ΤΜΛ 3.7%, που της έδωσε την 64η θέση. Τα ποσοστά όλων των εκπομπών της εβδομάδας όμως, ήταν χαμηλότερα απο αυτά της πρώτης εβδομάδας της σεζόν... Τώρα αν η εκπομπή θα έχει περισσότερη πτώση, κι'αυτό θα το δείξει μόνο ο χρόνος!
> Στην 63η θέση σταμάτησε ο Χρύσανθος Τσουρούλλης με τα νευράκια και τα "60 λεπτά" του. Τα νεύρα του δεν ήταν αρκετά για να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κόσμου και έτσι η ΤΜΛ 3.7% που κατέγραψε η εκπομπή ήταν ακριβώς η ίδια με την πρώτη εκπομπή πριν 2 εβδομάδες. Αξίζει όμως να σημειωθεί οτι το γενικό μερίδιο τηλεθέασης της εκπομπής ήταν 37.5% !!!

Πριν πω για τα ποσοστά των σταθμών, πρέπει να αναφερθώ στην αλλαγή που παρουσιάζεται στον πίνακα πιο κάτω. Τώρα συμπεριλαμβάνω και τα τοπικά κανάλια, όπως και το "DVD / VCR", αφού και τα 2 παίζουν σημαντικό ρόλο - και αφού τα ποσοστά των καναλιών πρέπει να αρθροίζουν 100%. Επίσης μια διευκρίνηση, η κατηγορία που είχα ως "ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ", έπρεπε να είναι "ΑΛΛΟΙ" καθώς εκτός απο τα δορυφορικά κανάλια, συμπεριλαμβάνει και άλλες κατηγορίες καναλιών οι οποίες αναγράφονται κάτω απο τον πίνακα στα αριστερά.

Και τώρα πάμε στα ποσοστά.
Πρώτο τερμάτισε το ΣΙΓΜΑ, με ποσοστό 21.4%. Με μικρή άνοδο στα ποσοστά του, ο ΑΝΤ1 βρέθηκε 2ος με 18.2%, κυρίως λόγω "Αίγιας". Αλλά η "Αίγια" δεν μπορεί να τα κάνει όλα...Οι "άλλοι" βρέθηκαν στην 3η θέση με 17.3% ενώ το MEGA άρχισε να απειλεί επικίνδυνα το ΡΙΚ1! Μπορεί το ΡΙΚ1 να τερμάτισε πιο ψηλά αυτή την εβδομάδα, η διαφορά τους όμως για πρώτη φορά είναι τόσο μικρή (1.6%). ΡΙΚ καλεί "ΠΑΤΑΤΕΣ" και "ΠΑΚΕΤΟ"!!



Αυτά λοιπόν και για την προηγούμενη εβδομάδα... Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε πόσες και ποιές εκοπμπές θα κρατήσουν τα ποσοστά τους.

Τα λέμε!

tv_maniac



Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α