Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΘΕΡΑ"...

Φρένο στο MEGA έβαλε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν στην υλοποίηση του σεναρίου της «αρχαίας πεθεράς», της πρώτης ιστορίας που έχει προγραμματιστεί για την πρεμιέρα της σειράς «επτά θανάσιμες πεθερές» που συνεχίζει για έβδομη χρονιά στο μεγάλο κανάλι, με σκηνοθέτη το Γρηγόρη Πετρινιώτη. Από τον Απρίλιο έψαχναν οι συντελεστές την κατάλληλη ιστορία που θα σημάνει την έναρξη της πετυχημένης σειράς (μιας και συμπέφτει με τον εορτασμό των 20 χρόνων του καναλιού) και η λύση βρέθηκε μέσα από την ελληνική ιστορία και συγκεκριμένα στον 5ο αιώνα π.X..

Το σενάριο της «αρχαίας πεθεράς» του Παναγιώτη Καποδίστρια, αναφέρεται στο βίο του μεγάλου ηγέτη Περικλή (Δημήτρης Λιόλιος), από τη στιγμή της γέννησής του, μέχρι και το θάνατό του. Παρούσα σε όλη του τη ζωή η μητέρα του, Αγαρίστη (Μαρία Καβογιάννη),η οποία έχει βλέψεις να δει το γιο της μεγάλο στρατηγό και φυσικά η απόφασή του να παντρευτεί, της χαλάει τα σχέδια. Στην προσπάθειά της να διαλύσει το γάμο αυτό, φτάνει μαζί με τη φίλη της Ευρυνόμη (Νατάσσα Τσακαρισιάνου) μέχρι το μαντείο των Δελφών για να πάρει χρησμό από την Πυθία (Μίρκα Παπακωνσταντίνου). Το τέλος όμως του γάμου αυτού, βρίσκει τον Περικλή στην αγκαλιά της γνωστής εταίρας Ασπασίας. Όλα αυτά, ανάμεσα στα πιο μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του «χρυσού αιώνα».


Η παραγωγή απευθύνθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και ζήτησε το ναό του Ηφαίστου και την Πνύκα, έτσι ώστε να γίνουν κάποια από τα γυρίσματα σε φυσικούς χώρους και να μυρίζει το επεισόδιο Ελλάδα. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στους υπόλοιπους χώρους που είχαν χτιστεί ειδικά για την αρχαία πεθερά και όλοι οι συντελεστές θεωρούσαν ότι για ένα τέτοιο εγχείρημα που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, η έγκριση για τα δύο μνημεία δε θα αργούσε να έρθει. Η απάντηση ήρθε από την εφορία αρχαιοτήτων, η οποία ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να δώσει την πολυπόθητη άδεια, με τη φθηνή δικαιολογία ότι τους αρχαιολογικούς χώρους τους δίνουν αποκλειστικά σε ταινίες ή ντοκιμανταίρ ιστορικού ή αρχαιολογικού περιεχόμενου. Το θέμα που δημιουργείται είναι με την άδεια που οι υπέυθυνοι έδωσαν στην τελευταία ταινία της Νίας Βαρντάλος, για την οποία έγιναν κανονικότατα τα γυρίσματα στους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ παρεμπιπτόντως τo σενάριό της, έβγαζε τους έλληνες άξεστους και τεμπέληδες. Προφανώς αυτού του είδους το ελληνικό πνεύμα έχει σκοπό να βγάλει έξω από τα σύνορα της χώρας το τιμημένο Υπουργείο Πολιτισμού…

Εν αναμονή λοιπόν για το αποτέλεσμα, στις 13 Οκτώβρη που έχει προγραμματιστεί να προβληθεί το πρώτο επεισόδιο των «επτά θανάσιμων πεθερών», με μαύρο πλάνο στις εν λόγω σκηνές, τις οποίες το ίδιο το κράτος δεν επέτρεψε να γυριστούν.


Αυτά αναφέρει το δελτίο τύπου του σταθμού, ο οποίος νομίζω έχει τα χίλια δίκαια να διαμαρτύρεται και να φέρνει το παράδειγμα των "σαχλοταινιών του Χόλλυγουντ, για τις οποίες υπάρχει πάντα ευνοϊκή μεταχείριση....λόγω της διαφήμισης ανά το παγκόσμιο, άσχετα από το αν αυτή δεν είναι πάντα και η καλύτερη, ενώ στις εγχώριες παραγωγές υπάρχει "απαγορευτικό".

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α