Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Μα "Μόνο μιά φορά" επανάληψη;

Είδαμε και την νέα σειρά του Γ.Τσιακκα "Μόνο μια φορά" και κάθε άλλο απο μόνο μια φορά είδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια, αφού φρόντισαν απο την επόμενη κιόλας μέρα να μας τα δείξουνε και τα δύο σε επανάληψη.Το θέμα το οποίο καταπιάνεται είναι αρκετά ενδιαφέρον και επίκαιρο, όμως στην προσπάθεια του ο σεναριογράφος να περάσει ορισμένα μηνύματα, το παράκανε, χρησιμοποιώντας πολλές ασυνάρτητες πληροφορίες που πέταγε κατα διαστήματα στην "διάλεξη" η Κύνθια Παυλίδου και όχι μόνο. Είδαμε επίσης και τον ποταμό, τα λουλούδια, τα φυτά, τους γλάρους, τα πουλάκια, και την απέραντη σιωπή χωρίς διαλόγους, χωρίς νόημα, με μια βάρκα που πήγαινε και πήγαινε και πήγαινε. Αν μιλάγαμε για ντοκιμαντέρ τότε θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι, αλλά για σειρά δεν το νομίζουμε. Η κουραστική ροή τον γεγονότων και η αρκετά αργή πλοκή μας ανάγκασαν να προσέχουμε τους φωτισμούς και τον σκηνοθέτη αφου δεν είχαμε κάτι άλλο να δούμε. Για να μην ακουστούμε όμως και μηδενιστές, είχε και αρκετά θετικά η σειρά, αφού είδαμε αρκετά νέα πρόσωπα (εκτός οικογένειας). Αρκετά καλοί μου φάνηκαν τόσο το "τσιαρλούι" στο ρόλο του Νικόλα, αλλά και η Μαρίνα Μανδρή, τους οποίους ταυτίσαμε με τους ρόλους τους απο τις πρώτες σκηνές. Η Έλενα Ευσταθίου, στο λίγο που την είδαμε, επιτέλους βρήκε το ρόλο που τις ταιριάζει που δεν είναι άλλος απο αυτόν της "κακιάς"που θέλεις να "δέρεις τζι ας πάεις μέσα". Αρκετά πειστικός ήτανε και ο Μπάμπης Αλαντζάς στο ρόλο του κακού, που ο ρόλος του πάει γάντι. Στα θετικά είναι και τα ατέλειωτα εξωτερικά γυρίσματα, κάτι που έλειπε και μας άρεσε πολύ, όπως και η χρήση "γερανού" αλλα και "μετακίνηση τις κάμερας σε ράγες" στα γυρίσματα που δεν είναι συνηθισμένα πράγματα σε κυπριακές παραγωγές. Πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Γ. Τσιάκκα, οτι είναι αρκετά ευρηματικός, με ωραίες ιδέες, κολλά όμως στην πράξη. Λίγο το γεγονός οτι είναι αναγκασμένος να βάλει στην σειρά συγκεκριμένα άτομα (δες Γιώργο Α. Τσιάκκα τον νεότερο, που τον βλέπεις και λες "μα που κολλά;") , λίγο το οικονομικό και η δικαιολογία του σταθμού τα τελευταία δύο χρόνια για οικονομική κρίση, δεν τον αφήνουν να κάνει και πολλά. Θέλουμε να πιστεύουμε οτι στην συνέχεια θα καλυτερεύσει η σειρά, αφού έχει όλες τις βάσεις, και αρκετούς ηθοποιούς, γιατι επιτέλους θέλουμε να έχουμε αρκετές επιλογές όταν κρατάμε το μαγικό τηλεκοντρόλ. Α και για να μην ξεχάσουμε, πάρα πολύ καλό το τραγούδι της έναρξης αλλά δεν νομίζουμε να χρειάζεται να παίζει ολόκληρο σε καθημερινή βάση αφού "το πολύ κύριε ελέησον βαρκέτετο τζιαι ο παπάς".

ΤΗΛΕΦΤΥΑΡΙ

tileftiari@live.com
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α