Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ: ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ Η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ!

Αποκαλυπτικές πληροφορίες Πολεμικό πεδίο τα κανάλια
Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2009 από το PORTAL της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΛΗΘΕΙΑ"

Το Σίγμα κερδίζει τον Άλφα Ελλάδος, το οποίο ήδη έχει συμφωνία με το ΡΙΚ, το Μέγκα συνεχίζει τη συνεργασία με το αδελφό κανάλι, αλλά το γυροφέρνει το Plus.Αποκαλυπτικές πληροφορίες

Το Σίγμα φλερτάρει με τον Άλφα Ελλάδος, το οποίο ήδη έχει συμφωνία με το ΡΙΚ, το Μέγκα συνεχίζει τη συνεργασία με το αδελφό κανάλι, αλλά το γυροφέρνει το Plus

Στον παλμό της τηλεοπτικής αγοράς

Γ. Χουλιάρας, Θ. Θεμιστοκλέους, Σίγμα και Plus tv ξεκαθαρίζουν. Τι φημολογείται

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 όπου στον τομέα της ψυχαγωγίας μπήκαν τα ιδιωτικά κανάλια, άρχισαν τις συνεργασίες τους με τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς αγοράζοντας τηλεοπτικά προγράμματα. Σήμερα υπολογίζεται ότι το 60% του τηλεοπτικού προγράμματος της κυπριακής τηλεόρασης, καλύπτεται με ξένο ή ελληνικό προϊόν. Η μάχη για τη διεκδίκηση των ελληνικών προγραμμάτων έχει αρχίσει και όλα δείχνουν ότι θα είναι σκληρή με πολλές ίσως παραμέτρους και φιλοδοξίες (γιατί όχι και πολιτικές). Όλοι οι παγκύπριοι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ήδη αρχίσει τις διαβουλεύσεις, συζητήσεις και ίσως και οι υπογραφές να έχουν πέσει.


Άλφα Ελλάδος: Φλερτάρουν Σίγμα - ΡΙΚ
Αρκετές φορές γράφτηκε και ακούστηκε το φλερτ κυπριακών τηλεοπτικών σταθμών με το ελληνικό κανάλι Άλφα, το οποίο στην Ελλάδα έχει ταράξει τα νερά με τις μεγάλες, μεταγραφές (βλ. Ελένη Μενεγκάκη) είτε με τις εκατοντάδες απολύσεις υπαλλήλων. Παρά το γεγονός ότι η τηλεθέαση είναι πεσμένη, τα κυπριακά κανάλια φλερτάρουν έντονα με τον Aλφα. Μέχρι το 1999 ο σταθμός ονομάζονταν ΣΚΑΪ οπότε και άλλαξε το όνομά του στο τρέχον, μετά την πώλησή του στον όμιλο Αλαφούζου. Μέχρι το 2005 ο όμιλος Κοντομηνά έλεγχε πάνω από το 50% των μετοχών του σταθμού, του οποίου ο κύκλος εργασιών την ίδια χρονιά ήταν 61.028.531 εκατομμύρια ευρώ. Τον Δεκέμβριο του 2008 το 66,6% των μετοχών του ομίλου Alpha Media εξαγοράστηκαν από το γερμανικό όμιλο RTL έναντι του ποσού των 125,7 εκατομμυρίων ευρώ. Με αυτήν την εξαγορά ο όμιλος RTL απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών (το υπόλοιπο των μετοχών ανήκει στο Δημήτρη Κοντομηνά) και πέντε θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο. Πρόεδρος του σταθμού είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς και διευθύνων σύμβουλος ανέλαβε ο Ρικ Σπίνερ (Rick Spinner). Τη γενική διεύθυνση τηλεόρασης κατέχει ο Βαγγέλης Μωραΐτης και τη διεύθυνση προγράμματος η Άλκηστις Μαραγκουδάκη.Σίγμα: Η επίσημη τοποθέτηση του σταθμού είναι ότι έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις για αγορά προγράμματος από τον Άλφα και ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν πέσει οι υπογραφές. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η αγορά μέρος του προγράμματος (προς το παρόν), αφού ήδη το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, όπως επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του ΡΙΚ Θέμης Θεμιστοκλέους με δηλώσεις του: «Η συμφωνία ΡΙΚ - ΑΛΦΑ ισχύει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου».


Mega: Κάνει παιγνίδι
Το Mega Channel (ή απλά Mega) είναι ο πρώτος ιδιωτικός ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός και άρχισε να εκπέμπει στις 20 Νοεμβρίου 1989. Ο τηλεοπτικός σταθμός είναι ιδιοκτησία της "Τηλέτυπος Α.Ε". Η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε το 1989 με την επωνυμία «Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων» και διακριτικό τίτλο "Μέγκα Τσάνελ" ("Mega Channel") ως τηλεοπτικό δίκτυο πέντε εκδοτών (Μπόμπολας, Λαμπράκης, Τεγόπουλος, Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος). Μega: Η συμφωνία Μέγκα Ελλάδος και Μέγκα Κύπρου λήγει περί τα τέλη του 2011. Ο Γιώργος Χουλιάρας, διευθυντής του καναλιού, δείχνει να είναι έτοιμος για τη νέα τηλεοπτική σεζόν και αυτή τη φορά δεν αστειεύεται, αφού θέλει το κανάλι του να βρεθεί στην πρώτη θέση της τηλεθέασης κάνοντας μάλιστα τη διαφορά. Αυτά για το τρέχον έτος, γιατί για το μακρύ μέλλον ο κ. Χουλιάρας μας είπε ότι: «Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε τη λήξη της συμφωνίας με το ελληνικό κανάλι Μέγκα. Η στρατηγική συνεργασίας συνεχίζεται κανονικά», κατέληξε, αφήνοντας να νοηθεί ότι σαφώς και η συνεργασία με το Μεγκα Ελλάδος θα συνεχίσει και μετά το 2011.

Plus tv: Κάτι τρέχει με τους δίπλα
Γραπτώς και αποκλειστικά το κανάλι μάς ενημέρωσε ότι άρχισαν συζητήσεις με Mega Ελλάδος, Star και MTV σχετικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος, το οποίο πρόγραμμα «θα έχει πολλές εκπλήξεις», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.


Φημολογίες
- Λέγεται ότι μόλις χθες το Άλφα Ελλάδος (με το οποίο επικοινωνήσαμε αλλά δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε επίσημη δήλωση) έχει ήδη ενημερώσει το ΡΙΚ τηλεφωνικώς ότι δεν επιθυμούν συνέχιση της συνεργασίας.

- Αν και η επίσημη τοποθέτηση του Σίγμα είναι ότι βρίσκονται σε σοβαρές διαπραγματεύσεις, λέγεται ότι οι υπογραφές έχουν μπει.

- Η διοίκηση του Plus tv μάλλον κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού και όλα δείχνουν ότι με το κανάλι το οποίο θα συμφωνήσουν θα είναι το star Ελλάδος.

- Μετά τη λήξη του συμβολαίου με το Μέγκα Ελλάδος, λέγεται ότι το Μέγκα Κύπρου αλλάζει χέρια και μάλλον θα ζήσουμε εποχές «Λόγου», διοικητικά μιλώντας.

- Δεν είναι φήμη αλλά γεγονός: O ΑΝΤ1 Κύπρου συνεχίζει κανονικότατα τη συνεργασία του με τον ΑΝΤ1 Ελλάδος, χωρίς κάποιος τρίτος να έχει μπλεχτεί.


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α