Η ΕΡΤ είναι εδώ

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

ΤΑ ΡΟΔΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΟ ΡΙΚ

από την εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Του Μιχάλη Χριστοδούλου
Μετά την επιτυχημένη τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος της Κύπριας συγγραφέως Άντρης Πολυδώρου «Οι γενιές της σιωπής», το ΡΙΚ ετοιμάζει μια ακόμα σειρά εποχής σε σκηνοθεσία Κλείτου Κλείτου.
Οι σειρές εποχής συγκεντρώνουν τα στοιχεία αυτά μέσα από τα οποία μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε «ποιοτικές». Τα κοστούμια, η φωτογραφία, το γενικότερο κλίμα, ο χώρος και ο χρόνος μια άλλης εποχής απαιτούν μια διαφορετική σκηνοθετική προσέγγιση. Μέχρι σήμερα το ΡΙΚ μάς έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους παραγωγές, τις οποίες στην Ελλάδα παρακολουθούμε από τα ιδιωτικά κανάλια.
Μετά την επιτυχία και την αποδοχή από το τηλεοπτικό κοινό της Κύπρου που γνώρισαν τα δύο προηγούμενα χρόνια «Οι γενιές της σιωπής», το ΡΙΚ τολμά και συνεχίζει φέτος με μια νέα, τέτοιου βεληνεκούς, φιλόδοξη παραγωγή. Τα «Ρόδα της οργής» τοποθετούνται χρονικά στις αρχές του 20ού αιώνα, στην περίοδο της έξαρσης στην κυπριακή κοινωνία της τοκογλυφίας, όπου άνθρωποι χαμηλής κοινωνικής θέσης και όχι μόνο έχαναν την ακίνητή τους περιουσία, αφού κατέφευγαν στον δανεισμό με πολύ υψηλούς τόκους, χωρίς τελικά να μπορούν να τους ξεπληρώσουν. Όλα αυτά τα ιστορικά στοιχεία, συνυφασμένα με τον έρωτα και βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα, θα ξετυλιχθούν μέσα από την καινούργια σειρά εποχής του ΡΙΚ.

Η νέα φιλόδοξη παραγωγή

Στοιχεία αντιθετικά και δυαδικά συνομολογούν στην αποπεράτωση της πλοκής. Από τη μια ο μεγάλος πλούτος και από την άλλη η φτώχεια της κυπριακής κοινωνίας των προηγούμενων αιώνων θα μας αποκαλύψουν την ύπαρξη ενός προδομένου έρωτα και μιας ανεκπλήρωτης αγάπης. Παράλληλα με το ψέμα και την αλήθεια, το φως και το σκοτάδι θα αναδυθούν, δύο κόσμοι εντελώς διαφορετικοί. Δύο παράλληλες ιστορίες σε δύο γειτονικά χωριά. Ο κόσμος του μεγαλογαιοκτήμονα τσιφλικά Μακράντρεα, ο οποίος μετά τον θάνατο της γυναίκας του συζεί με μια άλλη γυναίκα και τα παιδιά της, καθώς επίσης και ο κόσμος της φτωχής Ελεγκούς, η οποία αγαπάει κάποιον που δεν εγκρίνει η μητέρα της. Μια κοινή μοίρα φέρνει τους δύο ήρωες μαζί και ταυτόχρονα αντιμέτωπους να κουβαλούν το βάρος ενός ένοχου και γεμάτου ερωτηματικά παρελθόντος. «Τα ρόδα της οργής» είναι μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και θα ζωντανέψει τον Οκτώβριο από τη συχνότητα του πρώτου ημικρατικού καναλιού, δίνοντας συνέχεια στα δύο προηγούμενα χρόνια, όπου παρακολουθήσαμε τις «Γενιές της σιωπής».


Ο σκηνοθέτης

Στο σκηνοθετικό πηδάλιο της νέας σειράς του ΡΙΚ θα βρίσκεται και πάλι ο Κλείτος Κλείτου, ο οποίος τα δύο προηγούμενα χρόνια μάγεψε το τηλεοπτικό κοινό μέσα από τις εξαιρετικές «Γενιές της σιωπής». Ο ίδιος δηλώνει για το νέο του εγχείρημα ότι «η προετοιμασία κάθε νέας σειράς είναι μια δημιουργική περίοδος, ένα καινούργιο εγχείρημα, ένα μεγάλο στοίχημα. Μετά τη δίχρονη επιτυχία των “Γενιών της σιωπής”, θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε τον πήχη της ποιοτικής τηλεοπτικής σειράς ένα βήμα πιο ψηλά. “Τα ρόδα της οργής” είναι μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία. Η τηλεοπτική σειρά, με πολλά στοιχεία μυθοπλασίας, εκτός από την αληθινή ιστορία θα συγκινήσει το κοινό. Η σκηνοθετική προσέγγιση θα έχει στοιχεία από τον ιταλικό νεορεαλισμό. Ήδη η προετοιμασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και στις 13 Ιουλίου ξεκινήσαμε τα γυρίσματα. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος με τη διανομή των ρόλων, η εμπιστοσύνη των ηθοποιών στο πρόσωπό μου μου δίνει επίσης μεγαλύτερη ευθύνη. Μαζί τους θα δουλέψουμε για να προσφέρουμε στο τηλεοπτικό κοινό ερμηνείες που θα σημαδέψουν την τηλεοπτική χρονιά».


Οι συντελεστές

Τη μουσική της σειρά υπογράφει ο Κώστας Κακογιάννης και το τραγούδι των τίτλων αρχής της σειράς θα ερμηνεύσει η ηθοποιός Μαργαρίτα Ζαχαρίου, σε στίχους Πάμπου Κουζάλη.
Στη σειρά πρωταγωνιστούν: Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Αντρούλα Ηρακλέους, Λένια Σορόκου, Αντώνης Κατσαρής, Κρίστοφερ Γκρέκο, Έλενα Παυλίδου, Φρειδερίκη Μενελάου, Έλενα Δημητρίου, Ζωή Κυπριανού, Ελένη Καούλα, Γιάννης Κόκκινος, Διομήδης Κουφτερός, Νεοκλής Νεοκλέους, Σταυρινίδης Σπύρος, Βασίλης Μιχαήλ, Μελέκκης Ανδρέας, Ντίνος Λύρας, Χρύσανθος Χρυσάνθου, Ανδριανή Μαλένη.

Παραγωγή/Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου

Επιμέλεια Παραγωγής: Σόνια Δημητρίου

Σενάριο: Βάσω Πελεγκάρη

Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος: Λάκης Γενεθλής

Διευθυντής Παραγωγής: Κωστάκης Πιτσιλλίδης

Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιούνται σε Πέρα Ορεινής, Αλάμπρα, Ποταμιά και Άγιο Σωζόμενο. Η σειρά θα μεταδίδεται από τον Οκτώβρη κάθε Σαββάτο και Κυριακή στις 19.30 στο ΡΙΚ1.

--------------------------------------------------------
μόνο ένα μικρό σχόλιο από εμάς: είναι δυνατόν ο προγραμματισμός της σειράς να είναι ο ίδιος με αυτόν των ΓΕΝΙΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ; Πότε επιτέλους το ίδρυμα θα γίνει ανταγωνιστικό και με τις δικές του παραγωγές; Διότι με αυτές του ALPHA κουτσά στραβά, κάτι γίνεται, το ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ πόσες φορές σας το είχαμε πει ότι είναι για τις 9 το βράδυ; θυμάστε που το παίζατε τα απογεύματα; Εμ, σας τα λέγαμε εμείς΄, το κάνατε και μετά τρίβατε τα μάτια σας από τα νούμερα! Και αυτή τη φορά λοιπόν ακούστε μας:
Βάλτε τα "ΡΟΔΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ" καθημερινή στις 9 το βράδυ -όχι απέναντι από την "ΑΙΓΙΑ"- και δε θα χάσετε. Ακούστε μας λέμε....

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α