Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2009

ΤΗΛΕΦΙΛ 08-09

Έπεσε στα χέρια μου τυχαία το περιοδικό TVMANIA και είδα της υποψηφιότητες για τα βραβεία ΤΗΛΕΦΙΛ 2008-2009 και ομολογώ πως με ξένισαν αρκετά πράγματα! Θέλω όμως να επικεντρωθώ στα 2-3 κύρια.

1. Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που δίνουμε ΤΟΟΟΣΣΣΣΑΑΑΑ πολλά βραβεία σε Ελληνικές παραγωγές, είτε είναι σειρά, είτε ντοκιμαντέρ, είτε ψυχαγωγική εκπομπή, είτε, είτε, είτε! Από πού ως που να δίνουμε βραβείο σε Έλληνα και Ελληνίδα παρουσιαστή/στρια δελτίου ειδήσεων! Ας μου το εξηγήσει κάποιος! (μπορεί μερικοί να πουν τόσο καιρό που δίνονται τα βραβεία που ήσουν; Εδώ, αλλά τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία να το εκφράσω)
2. Με ποια κριτήρια διαλέγονται οι ηθοποιοί που προτείνονται για κάποιο βραβείο; Για παράδειγμα διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, πλαγίως και άλλος πως στους υποψήφιους για δραματική σειρά. Θεωρώ απαράδεκτο να λείπει από μέσα το όνομα του Σταύρου Λούρα που πάντα κατά την δική μου προσωπική άποψη, είναι μακράν ο καλύτερος ηθοποιός σε δραματική σειρά που παίχτηκε την περασμένη τηλεοπτική σεζόν. Ήταν τόσο φυσικός στο παίξιμο του που ορισμένες φορές μου έδινε την εντύπωση πως δεν έπαιζε κάποιο ρόλο, θέλω να πω πως έπιασε τον χαρακτήρα και τον ενσάρκωσε άψογα.
3. Η Αίγια Φούξια ήταν ότι καλύτερο παίχτηκε στην TV για την περασμένη σεζόν, όμως δεν πρέπει να μηδενίζονται οι προσπάθειες που έγιναν τόσο από τους Καραόλους Αλα Κρεμ, όσο και από το Η Ζωή είναι Ωραία αλλά και από το Μπάτσο Αγάπη μου. Θεωρώ λοιπόν πως θα ήταν πιο σωστό μέσα στους υποψήφιους να υπήρχαν και ηθοποιοί και από τις άλλες κωμικές σειρές τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες. Μπορεί οι σειρές που έπαιζαν να μην πέτυχαν, αλλά νομίζω πως είχε και καλές ερμηνείες, π.χ Μάριος Δημητρίου, Μιχάλης Σοφοκλέους, Μαρίνα Μανδρή, Μάρα Κωνσταντίνου κ.α.

Αυτά και περιμένω τα δικά σας σχόλια…

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α