Η ΕΡΤ είναι εδώ

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Ο "ALPHA" ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ "ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ" ΜΕ ΤΟ ΡΙΚ! ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΝΟ ΨΑΧΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΡΙΚ!


Αυτή την Πηνελόπη ποιός θα την πάρει;
Του Μιχάλη Χριστοδούλου

από την ιστοσελίδα της εφημερίδας "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"


Το αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας του Alpha Ελλάδος-ΡΙΚ λήγει αισίως στις 31 Δεκεμβρίου 2009 σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους του ημικρατικού μας καναλιού. Αν και το ΡΙΚ ενδιαφέρεται να συνεχίσει την αποκλειστική συνεργασία εντούτοις ο Alpha αρνείται, αφού πλέον οι μνηστήρες του τηλεοπτικού του προγράμματος στην Κύπρο έχουν αυξηθεί στους τρεις. Έτσι το μονοπώλιο, που θα ισχύει μέχρι και το τέλος της χρονιάς καταργείται και το 2010 το πρόγραμμα του Alpha μοιράζεται στα τρία.
Από την άλλη, το ΡΙΚ μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, θα συνεχίσει κανονικά να μεταδίδει τα τηλεοπτικά προϊόντα του ελληνικού σταθμού τα οποία θα εντάξει και στο νέο τηλεοπτικό του πρόγραμμα που αρχίζει τον Σεπτέμβριο. Μέσα από τα νέα δεδομένα που παρουσίαζονται το κυπριακό τηλεοπτικό σκηνικό αλλάζει άρδην αφού πλέον από τον Ιανουάριο θα παρακολουθούμε Alpha - Alpha προγράμματα εκτός ΡΙΚ. Ποιος λοιπόν θα βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και τι όμως έχει να δώσει ο Alpha;
Μετά την εξαγορά του 66.6% από τη γερμανική RTL Group ο Alpha άλλαξε φορά απευθυνόμενος πια στα νεανικά κοινά. Το νέο πρόγραμμα του σταθμού δε θα περιλαμβάνει καμία τηλεοπτική σειρά παρά μόνο εκπομπές τύπου και παραφυάδες των ριάλιτι. Εκπομπές όπως «Εφιάλτης στην κουζίνα», «Κάτι ψήνεται», «Αγρότης μόνος ψάχνει» εντάσσονται και στο πρόγραμμα του ΡΙΚ. Το ερώτημα που γεννάται είναι τι θα γίνει από τον Ιανουάριο του 2010. Θα διακοπεί η μετάδοση του «Πρωινού καφέ» για παράδειγμα; Σε αυτή την ερώτηση το ΡΙΚ απαντά ότι δεν γνωρίζει ακόμα τις κινήσεις του.
ΡΙΚ, Σίγμα και Plus εκ της επαγωγικής μεθόδου - αφού αποκλείονται Mega και ΑΝΤ1 - στέφονται μνηστήρες του εξ Ελλάδος καναλιού. Ο Alpha Ελλάδος θα τρίβει τα χέρια αφού τα κυπριακά κανάλια σφάζονται στα πόδια του. Ήδη το Plus από την προηγούμενη σεζόν είχε προβεί στην αγορά εκπομπών του Alpha γεγονός που θα γίνεται ίσως και από το Σίγμα. Ταυτόχρονα όμως το Plus βρίσκεται σε επαφή με το Star Ελλάδος αλλά και το MTV.

......................................................................................................................................

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα τελικά είναι αυτή που επηρεάσε την αποκλειστική συνεργασία alpha και ΡΙΚ, καθώς ο ίδιος ο ALPHA σε αυτούς τους χαλεπούς τηλεοπτικούς καιρούς ψάχνει να πάρει χρήματα από παντού και όσο το δυνατό πιο πολλά, γι' αυτό και από τη νέα σεζόν ψάχνει να αυξήσει τις "κουμπαριές" στην Κύπρο δίνοντας πρόγραμματά του και σε άλλα κυπριακά κανάλια. Χε, και μεις που νομίζαμε ότι το ΡΙΚ "την" είδε κάπως με το νέο νεανικό προφίλ του καναλιού, που από τη νέα χρονιά στρέφεται κατά κύριο λόγο σε φτηνές παραγωγές ριάλιτι, και είπε να την κάνει με ελάφρά πηδηματάκια. Τσίπα δεν έχουν πάνω τους τελικά οι ΡΙΚάδες; Μα όλα για την agb πια; Σε λίγο όπως το πάνε εκεί στο ΡΙΚ θα μας αναγκάσουν να βγάλουμε αγγελία:

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.....
Υ.Γ: ΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2010 Η ΜΕΛΕΝΕΓΑΚΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΤΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΣΤΟ..... SIGMA Ή ΔΥΟ "ΕΛΕΝΕΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ" ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΩΪ;

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α