Κυριακή 9 Αυγούστου 2009
Ρόδα: τι λέει το τρέηλερ;
Πριν που λλίες μέρες είδαμε τζαι στο youtube το νέο τρέηλερ για τα "Ρόδα της Οργής", αναρτημένο που τον λογαριασμό PromoGenies που φαντάζομαι ανήκει στην παραγωγή τζαι των Γενιών τζαι της νέας σειράς. Το άρθρο του Μιχάλη Χριστοδούλου που την Κυπριακή έκδοση της Καθημερινής που ανάρτησε η Τηλεκοντρόλ χθες μας έδωσε μια ιδέα περί τείνος πρόκειται η σειρά, κάποιες λεπτομέρεις για την υπόθεση τζαι τους συντελεστές.
Αν κρίνουμε που τον τόνο του τρέηλερ τζαι που το γεγονός οτι η σειρά γράφτηκε πρώτα για την τηλεόραση, η ιστορία μάλλον δεν θα έσιει το ίδιο πρόβλημα που έβρισκα στες Γενιές, δηλαδή την απουσία μιας καθαρής κεντρικής ιστορίας. Η κοπέλλα που υπονοείται πως εν η κεντρική χαρακτήρας δείχνει επίσης μια πιο δυναμική διάθεση απο οτι είχαμε συνηθίσει που τις γυναίκες των Γενιών. Το κείμενο που χρησιμοποιήται ["Αφανέρωτα εγκλήματα, κρυφοί πόθοι"] φέρνει λλίο σε κλισέ τύπου άρλεκιν, αλλά το τρέηλερ που πλευράς σκηνοθεσίας, μοντάζ τζαι μουσικής υπόσχεται πολλά.
Ψάχνοντας επίσης πληροφορίες για την σεναριογράφο Βάσω Πελεγκάρη ανακαλύψαμε χάρη στον άγιο Google [μεγάλη η χάρη του] οτι επήρε έπαινο τζαι δύο βραβεία για ραδιοφωνικά θεατρικά της έργα σε διαγωνισμούς του ΡΙΚ [κλικ δαμέ, δαμέ τζαι δαμέ]. Για τα θεατρικά της οι κριτές έγραψαν οτι "Διακρίνεται για την πλοκή και την στρωτή του γλώσσα κι ο ακροατής αγωνιά για την έκβαση της υπόθεσης", πράγμα όπως καταλαβαίνετε υπόσχεται πολλά για μια τηλεοπτική σειρά.
Ακόμα φυσικά εν μπορούμε να μαντέψουμε ποιός χαρακτήρας εν ποιός βάσει της περίληψης που συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο τζαι εκ των πραγμάτων μπορούμε να κρίνουμε λλία. Άλλα το οτι το τρέηλερ έκαμε με να θέλω να ψάχνω σημαίνει οτι άνοιξε μου την όρεξη [δηλαδή έκαμε την δουλειά του!]. Ανυπομονούμεν. Τζαι όσο για τον τίτλο [θυμίζει πολλά Στάινμπεκ , σόρρυ], επιφυλασσόμαστε.
Αναγνώστες
ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER
Μανιφέστο του blogger
1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.