Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Καλό μήνα και καλή μας αρχή!

To blog επαναρχίζει από σήμερα τη λειτουργία του.
Ο σχολιασμός των κυπριακών τηλεοπτικών δρωμένων στο διαδίκτυο μας έχει λείψει -ναι, και σε εμάς- και αφού κανείς άλλος δεν το επιχείρησε από τότε που εμείς "κατεβάσαμε ρολά" για τους λόγους που όλοι ξέρετε -και αυτούς που δεν ξέρετε...-, μάλλον πρέπει να το πιάσουμε το πράγμα από την αρχή.
Αυτό ήταν το βασικό κίνητρο πίσω από αυτή μας την ενέργεια όπως και το ότι η νέα τηλεοπτική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες μέρες παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον λόγω του ότι παρατηρείται μια αύξηση των κυπριακών παραγωγών -κυρίως στο κρατικό κανάλι-, ενώ υπάρχει και η ιδιομορφία της παραγωγής κυπριακού προγράμματος με τη συμμετοχή -για πρώτη φορά, αν δε κάνουμε λάθος- Ελλαδιτών ανθρώπων του χώρου, όπως σεναριογράφων και σκηνοθετών.
Ακόμη είναι και η αυξημένη παρουσία πρωτοκλασάτων ηθοποιών εξ Ελλάδος σε κάποιες από τις νέες σειρές (βλ. Αλέξανδρος Σταύρου, Παναγιώτης Μπουγιούρης κ.α.), οι οποίοι συμμετέχουν όχι για να μας απο-δείξουν το ταλέντο τους φυσικά, αλλά για να κάνουν τις τσέπες των καναλιών και τις δικές τους πιο βαριές. Και όμως ο συνωστισμός τέτοιων ηθοποιών σε δικές μας παραγωγές είναι καλός από την άποψη ότι θα αποτελέσει ένα test για τα μηχανάκια τηλεθέασης: το "όνομα" φέρνει τη τηλεθέαση ή η σειρά ως σύνολο;
Επιπλέον η παρουσιάστρια που "λατρεύουμε να μισούμε", Μέλανη Στέλιου, μετακομίζει στη βραδινή ζώνη, όπου θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε ένα νέο είδος εκπομπής για εκείνη, αρκετά γνώριμο όμως στους τηλεθεατές, τους οποίους θα προσπαθήσει να πείσει όχι μόνο ότι δεν είναι..."Μελενεγάκη" αλλά και Βίκυ Χατζηβασιλείου!
Παρόλα αυτά η κυπριακή τηλεόραση βρήκε ήδη τη νέα της Ελένη Μενεγάκη και αυτή δεν είναι άλλη από τη Χριστιάνα Αριστοτέλους που κάθεται στο βασιλικό της θρόνο κάθε μεσημέρι.
Μετά το mega δημιούργημα, όχι του Νίνο, αλλά του κ. Χουλιάρα (βλ. Χριστιάνα Αριστοτέλους), τα μοντέλα συνεχίζουν να παρελαύνουν στην κυπριακή tv: στη τηλεόραση του SIGMA έρχεται η Κωνσταντίνα Ευριπίδου που θα κάνει το ντεπούτο της στην κυπριακή πρωϊνή ζώνη -το είδος του "καραμεροχαριτάτο live"- δίπλα στον Παναγιώτη Δημόπουλο και τον εθνικό μας κουτσομπόλη Γιώργο Μιχαήλ, την ώρα που ο Μάρκος Κωμοδρόμος θα περνά το κατώφλι του ημικρατικού ιδρύματος....
Για να δούμε τι θα δούμε ή μήπως δε θα δούμε;
Καλή τηλεθέαση και καλή σας ανάγνωση!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α