Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η σειρά από την πρεμιέρα φαίνεται: ΑΛΛΟΥ ΞΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

ΑΛΛΟΥ ΞΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ πράγματι!

Σκηνοθεσία και φωτογραφία σε σειρά του SIGMA; No way!

Από τις λίγες φορές που έβλεπα το λογότυπο του SIGMA πάνω αριστερά κατά τη διάρκεια προβολής δικής του σειράς και δεν άλλαξα το κανάλι! Η σειρά «ΑΛΛΟΥ ΞΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ» έχει και σκηνοθεσία (Δημήτρης Δεμοιράκος, Στους 31 δρόμους, Ο κύριος και η κυρία Πελς) και φωτογραφία! Αυτό και αν είναι είδηση!

Ο Ανδρέας Γεωργίου κουρασμένος φαίνεται από το πήγαινε έλα στους «31 δρόμους» της Νέας Υόρκης που δεν τον έβγαλε και πουθενά, παράτησε μια για πάντα το American dream και επέστρεψε στις ρίζες του! Και πραγματικά «κατέβασε» μια πάρα πολύ ωραία ιδέα: τι γίνεται όταν οι Κύπριοι πάνε για σπουδές στην Αθήνα; Το θέμα, αν θυμάστε, το άγγιξε κάπως και ο Γιώργος Τσιάκκας και τότε από τη συχνότητα του SIGMA στο «ΒΟΥΡΑΤΕ ΓΕΙΤΟΝΟΙ» (αρχή 2ου κύκλου) και μάλιστα επιτυχημένα –αφού τα επεισόδια με την Κικίτσα και τους γονείς της να ψάχνουν σπίτι στην Αθήνα, είναι από τα πιο πετυχημένα της σειράς-, αλλά πρέπει να βγάλουμε και μια φορά το καπέλο στον Ανδρέα Γεωργίου όχι μόνο επειδή το θέμα «Κύπριος φοιτητής στην Ελλάδα» αφορά πολλούς συμπατριώτες μας που το έχουν ζήσει ή θα το ζήσουν, αλλά και επειδή είναι κάτι που δεν το βλέπουμε σε επανάληψη –άρα πρωτότυπο-.

Σε τι άλλο πέτυχε διάνα ο Ανδρέας και δε του το είχαμε; Βρήκε την καλύτερη δικαιολογία απ’ όλους τους άλλους για τη συμμετοχή των «καλαμαράδων» στη σειρά του: διότι στην περίπτωση του «ΑΛΛΟΥ ΞΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ» τους «καλαμαράες», που έχουν ξεμείνει από δουλειά στην Ελλάδα ελέω οικονομικής κρίσης, δεν τους χρησιμοποιείς σαν πρώτη μόστρα στην μαρκίζα για να γεμίσεις το μαγαζάκι (βλ. Παναγιώτης Μπουγιούρης στο trailer του σε «ΣΕ ΦΟΝΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ») αφού εδώ είναι όντως απαραίτητοι και στο «φυσικό» τους περιβάλλον!

Και πάμε τώρα στα λιγότερο ευχάριστα, αλλά και πλέον σημαντικά: Σενάριο! Να πω την αλήθεια μου εγώ σειρά σε σενάριο Πάνου Έξαρχου (βλ. Φίλα το Βάτραχό σου, Ο κύριος και η κυρία Πελς –διασκευή σεναρίου-, Το πιο γλυκό μου ψέμα) δεν έχω δει ως τώρα -τυχαίο; δε νομίζω- και απο τη γεύση που πήρα και από τη χθεσινή πρεμιέρα του «ΑΛΛΟΥ ΞΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ» μάλλον ούτε και αυτή τη φορά θα έχω την τιμή! Συμπαθητική η ιδέα είπαμε, πιασάρικη, αλλά κωμική σειρά χωρίς δυνατές ατάκες δε γίνεται. Πάει ο καιρός που οι Κύπριοι γελούσαν από την προφορά της κυπριακής διαλέκτου ή με το να ακούνε «καλαμαράες» να προσπαθούν να μιλήσουν στα κυπριακά. Μετά και από την «εκπαίδευση» των τηλεθεατών και την εξοικείωση τους με το έξυπνο χιούμορ και τις δυνατές ατάκες σε σειρές τύπου «Παρά Πέντε», «Ευτυχισμένοι μαζί» και «Αίγιας Fuxia», δύσκολα ο τηλεθεατής θα καθήσει να δει μια κωμική σειρά που έχει ελάχιστες εώς καθόλου ατάκες απλώς και μόνο επειδή κάποιους ρόλους υποδύονται αγαπημένοι και σπουδαίοι κωμικοί ηθοποιοι του μεγέθους του Μιχάλη Μαρίνου –εξαιρετικού-, της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και της Μαρίας Λεκάκη. Παρόλο που οι συγκεκριμένοι, όπως και οι άλλοι Ελλαδίτες ηθοποιοί που είδαμε όπως ο Θανάσης Ευθυμιάδης και η Αγγελική Λάμπρη, κάνουν ό,τι μπορούν και κάποιοι από αυτούς απογειώνουν τις «ατάκες» τους όπως η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, δεν μπορούν να τα κάνουν και όλα μόνοι τους. Άστε που οι Κύπριοι ηθοποιοί όταν έχουν σκηνές με τους Ελλαδίτες είναι σα.... να μην υπάρχουν, αφού οι «καλαμαράες» τους εκτοπίζουν με το ταλέντο τους!

Το ίδιο ισχύει και με το σενάριο. Τι να σου κάνει η φωτογραφία, η σκηνοθεσία και οι εξαίρετοι ηθοποιοί άμα το «πράμα» δεν έχει ζουμί; Με άλλα λόγια το «ΑΛΛΟΥ ΞΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ» είναι σα γλυκό χωρίς ζάχαρη. Τρώγεται; Δε τρώγεται!
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.20 στο SIGMA.
υ.γ. μόλις δούμε περισσότερα, θα επανέλθουμε αν κάτι αλλάξει την άποψή μας!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α