Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η σειρά από την πρεμιέρα φαίνεται: ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

Είδαμε την πρεμιέρα της σειράς "Βήματα στην Άμμο" και σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις
«Βήματα στην άμμο» σημαίνει μία λέξη-εγγύηση: Κορίνα Αβρααμίδου. Η βραβευμένη σεναριογράφος και σκηνοθέτις (Οδός Αξιοθέας, Άνεμοι του Πάθους, Σκιες στην Αυγή, Λύτρωση, Τελευταίος Γυρισμός κ.λ.π.) επιστρέφει στο ΡΙΚ με μια σειρά εποχής που φέρει την υπογραφή της τόσο στο σενάριο όσο και στη σκηνοθεσία.

Πρόκειται για μια σειρά που φαίνεται να διαθέτει τα πάντα ώστε να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς τηλεθεατές. Με φόντο το γραφικό Κάτω Δρυ και την αμμουδιά των Περβολιών της Λάρνακας αλλά και με την πλειονότητα των γυρισμάτων να πραγματοποιούνται σε ένα μεγάλο σκηνικό που κατασκευάστηκε ειδικά για τις ανάγκες της σειράς και το οποίο «γράφει» ωραία αποπνέοντας πειστικά την ατμόσφαιρα εποχής που θέλουν να επιτύχουν οι συντελεστές της (αν με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως για παράδειγμα οι λάμπες που κρατούν οι ήρωες μέσα στο ήδη αρκετά φωτισμένο πλατό), η σειρά εντυπωσιάζει στο τεχνικό και σκηνοθετικό μέρος της. Όμως δεν είναι μόνο αυτά η σειρά «Βήματα στην Άμμο» ευτυχώς. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της πρεμιέρας η πλοκή εκτυλισσόταν με ασυνήθιστα –για κυπριακή σειρά- γρήγορους ρυθμούς, αποφεύγοντας επιτυχώς να πέσει στην παγίδα της «γνωριμίας με τους ήρωες», ενώ το εκλεκτό cast που απαρτίζεται από παλαιότερους πεπειραμένους και καταξιωμένους ηθοποιούς σμίγει με τη νεότερη γενιά, η οποία φαίνεται ότι μπορεί να σταθεί αντάξια στο πλευρό τους σε μία αρκετά αξιοπρεπή τηλεοπτική δουλειά που για κάποιους μάλιστα ίσως αποτελέσει και «προίκα».

Βέβαια η κυπριακή τηλεόραση κατά τη φετινή χρονιά βρίσκεται σε έναν οργασμό παραγωγής ντόπιων σειρών –και δη εποχής- γι’ αυτό και η αρτιότητα και η πρωτοτυπία των σεναρίων θεωρούμε ότι θα αποτελέσουν το ισχυρότερο όπλο της κάθε παραγωγής. Η σειρά «Βήματα στην Άμμο» αν και είναι εξοπλισμένη με τα κοινότοπα μοτίβα των δραματικών σειρών όπως τους μυστικούς έρωτες, τα ανεκπλήρωτα όνειρα, τις κοινωνικές ανισότητες, τα μίση, πάθη και εγκλήματα, εντούτοις μας δίνει την εντύπωση ότι οι συντελεστές θα μας διηγηθούν την ιστορία τουλάχιστον με ωραίο τρόπο. Το μόνο που μένει είναι οι τηλεθεατές να έχουν όρεξη για να βάλουν στη ζωή τους τόση μεγάλη ποσότητα δράματος (η σειρά θα προβάλλεται Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 21.00) αλλά και το ΡΙΚ να έχει κάνει τον σωστό προγραμματισμό ώστε τα βήματα της σειράς να μη μείνουν μόνο στην άμμο αλλά να τραβήξουν και για την... agb nielsen.
info:
περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία και τους χαρακτήρες της σειράς διαβάστε: εδώ

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α