Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Η πρεμιέρα που όλοι περιμέναμε: ΕΛΕΝΗ Η ΠΟΡΝΗ

ΕΛΕΝΗ Η ΠΟΡΝΗ:
Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ "ΑΙΓΙΑΣ FUXIA" ΣΤΗΝ 1Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ AGB NIELSEN!

Μετά από την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης σειράς του ΑΝΤ1 «ΕΛΕΝΗ Η ΠΟΡΝΗ» καταλάβαμε ένα πράγμα: το λόγο για τον οποίο ο ΑΝΤ1 δεν έκανε φέτος άλλες σειρές (πέραν από τον δεύτερο κύκλο της σειράς «ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ»), ούτε καν κωμική. Ήταν εξ αρχής σίγουροι για την επιτυχία της σειράς και φαίνεται έπεισαν εύκολα γι’ αυτό και τους διαφημιστές, τα προϊόντα των οποίων μας φάνηκαν περισσότερα από τις σκηνές της σειράς που απολαύσαμε... Η αλήθεια είναι πως η μικρή διάρκεια του επεισοδίου και οι πολλές διαφημίσεις που ξεκίνησαν με το που έπεσαν οι τίτλοι της σειράς, λίγο μας ενόχλησαν!

Όπως και να έχει όμως, η περίπτωση της σειράς «ΕΛΕΝΗ Η ΠΟΡΝΗ» είναι μοναδική για την κυπριακή τηλεόραση διότι εκτός από τα πραγματικά γεγονότα τα οποία μας διηγείται, που ξεπερνούν και το πιο δυνατό τηλεοπτικό σενάριο, η σειρά έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης παραγωγής που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως υπερπαραγωγή: σειρά εποχής με μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία (που για εμάς τους λίγους που δε διαβάσαμε το βιβλίο είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα) που υποστηρίζεται από μια επίσης πολύ καλή σκηνοθεσία (Βάσος Βάσου) και πολυπληθές καστ που περιλαμβάνει αναγκαστικά και αρκετούς κομπάρσους ή ερασιτέχνες ηθοποιούς καθώς και πολλούς πρωτοεμφανιζόμενους. Ο ΑΝΤ1 Κύπρου μετά την επιτυχία της «ΑΙΓΙΑ FUXIA” τρίζει και πάλι τα δόντια του και αυτή τη φορά με μια σειρά που θα μπορούσε να κάνει και καριέρα... εκτός συνόρων...

Όσο για ερμηνείες ακόμη δεν έχουμε δει ουσιαστικά τους πρωταγωνιστές ούτε καν την ίδια την πρωταγωνίστρια Εμανουέλα Χαραλάμπους που υποδύεται την «Ελένη», παρά μόνο στις πρώτες σκηνές όπου σε μεγάλη πια ηλικία –αν και στην κάμερα δεν αποτυπώθηκε καλά η ωριμότητα της – κάνει μια αναδρομή στη ζωή της, ώστε να μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω, αν και πιστεύουμε ότι η σειρά δε θα υπολείπεται των άλλων ούτε και σε αυτό τον τομέα.

Πάθαμε όμως την πλάκα μας όταν καταλάβαμε ότι τη «Χρυστάλλα» υποδύεται η Χριστίνα Μαρούχου, η οποία από κατάξανθη έγινε καστανή (!) για τις ανάγκες της σειράς, για να πείσει δηλαδή ως το «ανυποψίαστο» κοριτσάκι που καταλήγει να δουλεύει σε «κερχανέ» στον τουρκομαχαλά της Λεμεσού.


Και για να μην πούμε ότι η σειρά δεν έχει το θεό της, ο «σταυρός» ήταν σήμα κατατεθέν σε αρκετά από τα πλάνα του σκηνοθέτη μας. Το ίδιο παρατηρήσαμε όμως και στο «ΓΥΜΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ». Τυχαίο;












Αν υπάρχει φέτος κάποια σειρά που θα αντικαταστήσει την «ΑΙΓΙΑ» στο ρετιρέ της "agb", αυτή αναμφισβήτητα θα είναι η «ΕΛΕΝΗ Η ΠΟΡΝΗ»! Και όχι τυχαία!

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, στις 22.00 στον ΑΝΤ1, ΔΕΙΤΕ ΤΟ!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α