Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΟΛΥΜΠΙΟΝ πάει για ρεκόρ GUINNESS!

Ευτυχώς που τα παιδιά μας διαθέτουν ακόμη φαντασία!

Ο λόγος για μια παρέα μαθητών από το ιδιωτικό σχολείο «Ολύμπιον» στο Παλιομέτοχο της Λευκωσίας, οι οποίοι εμπνεύστηκαν έναν ωραίο τρόπο για να μπουν στο πιο δημοφιλές βιβλίο, αυτό των ρεκόρ GUINNESS, αποδεικνύοντάς μας πως όταν υπάρχει όρεξη και φαντασία, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
Πώς θα το κάνουν αυτό; Φτιάχνοντας τη μεγαλύτερη αλυσίδα που έγινε ποτέ από.....καλαμάκια -ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 70.000-, η οποία αναμένεται να φτάσει τα 11.298 μέτρα!!!


Η ιδέα τους ενθουσίασε τόσο τους υπόλοιπους συμμαθητές τους όπως και τους καθηγητές του σχολείου ώστε όλοι μαζί σε εκδήλωση που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στο γήπεδο futsal του σχολείου τους (από τις 30 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου) συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια για κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ, το οποίο και αναμένεται να καταρρίψουν σήμερα!

Συγκεκριμένα οι μαθητές που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας όλη αυτή την πρωτότυπη ιδέα είναι οι:
Νικολέττα Νικολάου, Γιώργος Τσαγγάρης, Αντρέας Λαμπιδονίτης, Μαρία Μαυρίδου, Άντρη Αντρέου, Ευγενία Καρανικόλα, Μαριλένα Πελετιέ, Μαρκέλλα Καραολή, Σάρα Μποράη, Παναγιώτης Χρυσάνθου, Χρυσάνθη Παύλου, Θεόδουλος Θεοδούλου, Αντώνης Κραμβής, Δήμος Τραπεζάρης, Στέλιος Αχιλλέως, Αντρέας Παπαθανασίου, Μιχάλης Χρυσάνθου, Μιχάλης Γεωργίου, Σώτια Χριστοφή, Γιάννος Χαϊρτας, Θέκλη Αναστασίου, Κωνσταντίνος Γεωργίου, Μαρία Αναστασιάδου, Μαρία Γεωργίου, Παναγιώτα Καρανικόλα, Παναγίωτης Αντωνίου, Σάββας Παπαδόπουλος

Καλή επιτυχία να ευχηθούμε στα παιδιά και να πούμε βέβαια ότι σε αυτά αξίζουν και πολλά μπράβο για την έμπνευση και την πρωτοβουλία τους, όπως και στους καθηγητές τους που τα ενεθάρρυναν και τα βοηθούν να πετύχουν το στόχο τους, διότι είναι σπουδαία η καλλιέργεια στα παιδιά της ιδέας της ομαδικής συνεργασίας για την πραγματοποίηση ενός κοινού στόχου. Συνεπώς η εκδήλωση στο «Ολύμπιον» θα ήταν καλό να μην αποτελέσει απλώς μια μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία γι' αυτά...


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α