Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ελί-τά-τι ξεκίνησε με "τατι-ανιές"

Δεν ξέρω πως θα είναι το νέο σκηνικό της «Τάτι-άνας» στο "Αξίζει να το ζεις" του STAR. Μου φτάνει αυτό που έχω δει στο «Αξίζει να το δεις» του Αντ1 τα προηγούμενα χρόνια και αυτό που είδα χθες στην εκπομπή του SIGMA «Με την Ελίτα», για να μπορώ να υποθέσω ότι και το νέο σκηνικό της Τάτι, όπως εξάλλου και της Ελίτας, θα είναι, με μια λέξη: «υπέρλαμπρο», γιατί μόνο σε τέτοια πλατό μπορούν να λάμψουν τα «αστέρια» που έρχονται ως καλεσμένοι. Ένα τέτοιο «αστέρι», που δεν ξέρω ποιό ακόμη γαλαξία φωτίζει, είχε καλεσμένο και η Ελι-τάτι μας χθες στην πρεμιέρα της εκπομπής της.











Όπως θα έχετε δει και σεις, φιλοξενούμενη σε αυτή την πρώτη εκπομπή για τη χρονιά, ήταν η πρώην γυναίκα του Χρήστου Δάντη, Φλώρα Θεοδώρου που πήγε εκεί με δύο τίτλους: της χωρισμένης γυναίκας που δεν την άφησε η σκάλα να πέσει χάμω, αλλά μπόρεσε αυτή και στάθηκε για να την ανέβει -μεγάλο κατόρθωμα!-, αλλά και με αυτόν της τραγουδίστριας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη νέα μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση EUROVOICE, τα τηλεοπτικά δικαιώματα της οποίας έχει εξασφαλίσει το SIGMA.

Το σήμα πέφτει και το πρώτο πλάνο που επιλέγει να μας δείξει ο σκηνοθέτης είναι ένα πολύ κοντινό της παρουσιάστριας και όχι ένα γενικό, πανοραμικό από το ολοκαίνουργιο, εντυπωσιακό σκηνικό που αποτελεί και επικίνδυνη πρόκληση εξώθησης της παρουσιάστριας σε...τατιανιές -επεξήγηση της λέξης «τατιανιές»: προγράμματα που φέρνουν στο πρότυπο των εκπομπών της Τατιάνας Στεφανίδου-, οι οποίες ξεκίνησαν από την πρώτη κιόλας εκπομπή. Άλλωστε η Ελίτα μας έχει συνηθίσει σε δυνατές πρεμιέρες που έχουν σκοπό να προκαλέσουν ή να συζητηθούν, όχι πως αυτό είναι απαραίτητα κακό. Άλλωστε για τηλεόραση μιλάμε...

Με πολύ ήπιους τόνους λοιπόν και με το γνωστό της χαμόγελο, η Ελίτα καλωσορίζει τους τηλεθεατές της και αφού υπενθυμίζει πως αυτή είναι η 7η χρονιά που μας κάνει παρέα τα απογεύματα, παρουσιάζει τους καλεσμένους της: τη Φλώρα Θεοδώρου και τον ψυχολόγο της εκπομπής.

Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το διαζύγιο της Φλώρας αλλά η Ελίτα είναι συγκρατημένη, σχεδόν γεμάτη ενοχές προσπαθεί να δικαιολογήσει την (αδικαιολόγητη) παρουσία της κοπέλας στην εκπομπή της και τονίζει ξανά και ξανά ότι η Φλώρα είναι εκεί για να μας δώσει «μαθήματα ζωής» ή επειδή έχει σπουδαίους γονείς που της έδωσαν εξαιρετική ανατροφή. Καθώς η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη, προβάλλονται videos από παλαιότερες συνεντεύξεις της Φλώρας στο STAR και η παρουσιάστρια υπογραμμίζει τον καννιβαλισμό των Μ.Μ.Ε. όταν εισβάλλουν στην ιδιωτική ζωή των ατόμων, ξεχνώντας προφανώς ότι και εκείνη συμμετέχει στο ίδιο «γλέντι ωμοφαγίας»! Προς το τέλος δε της εκπομπής τα κολακευτικά σχόλια από την Ελίτα για τη Φλώρα Θεοδώρου αυξήθηκαν σε σημείο που και η ίδια η κοπέλα να αναφωνήσει: «ακόμη δεν το πιστεύω αυτό που συμβαίνει σήμερα»!

Αμ, το καλύτερο; Η κοπέλα και η μητέρα της, που προφανώς τόση δημοσιότητα δε ξανάζησαν και διψούσαν να ρουφήξουν όσο περισσότερο γινόταν, επαίνεσαν και από πάνω τα M.M.E που έβγαλαν στη φόρα τα άπλυτά τους ευχαριστώντας τους που το έκαναν και με...πολύ ευγενικό τρόπο (!) παρασύροντας και την Ελίτα μας σε εξίσου χαριτωμένες παρατηρήσεις για το «τηλεοπτικό ήθος» -του STAR εννοείται και όσων περιπλανιούνται κάπου εκεί τριγύρω μέσα στο σύμπαν...-

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε μια πολύ καλοστημένη πρώτη εκπομπή «Με την Ελίτα». Και λέω «καλοστημένη» γιατί η Ελίτα κατάφερε να τοποθετήσει τους τηλεθεατές πίσω από μια κλειδαρότρυπα (ώστε να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις ενός διαζυγίου που δεν ενδιαφέρει κανέναν -ή δε θα έπρεπε να ενδιαφέρει κανέναν- εκτός από τη Φλώρα Θεοδώρου και τον Χρήστο Δάντη) απενοχοποιώντας τους ταυτόχρονα πως εκείνη την ώρα δεν παρακολουθούν τα M.M.E. να κατατρώνε τις τελευταίες σάρκες που έχουν απομείνει από το κορμί της Φλώρας Θεοδώρου, αλλά τον ψυχολόγο να παραδίδει «μαθήματα ζωής» με την ευκαιρία που του παρέχει «ο γολγοθάς» που πέρασε η κοπέλα. Δεν ξέρω πόσους πόντους ήταν το τακούνι του παπουτσιού που φορούσε η Φλώρα Θεοδώρου, ξέρω όμως σίγουρα ότι μετά από αυτήν την εκπομπή αισθανόμενη πια ως η ηρωϊδα της ημέρας, και δικαιολογημένα βέβαια, θα πρέπει να έφυγε με τους διπλάσιους! Και αυτό δε θα είναι δουλειά κανενός αόρατου, μαγικού χεριού, αλλά του κανιβαλισμού των M.M.E.!

Αφού το ξέρουμε Ελίτα μου, πως δεν είσαι για τέτοια. Γιατί τότε παρασύρεσαι σε αυτά που έχουν κάνει την ελληνική τηλεόραση ένα τεράστιο σκουπιδαριό, χειρότερο και από αυτό στους δρόμους της Αθήνας; Διότι εάν αυτό που είδαμε χθες δεν ήταν «τατιανές», τότε δεν ξέρω τι άλλο ήταν!

υ.γ. ΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΣΑΝΕ!


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α