Η ΕΡΤ είναι εδώ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η σειρά από την πρεμιέρα φαίνεται: ΛΙΜΝΗ


ΛΙΜΝΗ όπως λέμε Χόλλυγουντ!!!

Σκοτεινό, μυστήριο, μεταφυσικό, αν και κάπου κάπου αργό το «θρίλερ» του ΡΙΚ «Η ΛΙΜΝΗ» -η ίδια αποκαλεί τον εαυτό της σειρά μυστηρίου-, η εντυπωσιακή από κάθε άποψη –και κυρίως λόγω των μεταφυσικών στοιχείων- πρεμιέρα του οποίου χθες είχε τα πάντα:
από χορό της κοιλιάς και ζογκλέρ μέχρι Αιμιλία Κενεβέζου (δε μας φτάνει το δράμα στα πραγματικά δελτία, έπρεπε να ακούσουμε την Κενεβέζου να εκφωνεί ολόκληρο δελτίο ειδήσεων –too much ρε σεις! Ακούσαμε έτσι για μια ακόμη συνάντηση Χριστόφια –Έρογλου, για τον υπουργό εξωτερικών που επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες και για μια φωτιά σε μπυραρία μέχρι να φτάσουμε στο «ψητό», το πτώμα δηλαδή της νεαρής που βρέθηκε στην περιοχή «Λίμνη», ο θάνατος της οποίας, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, προήλθε από στραγγαλισμό) και εξωπραγματικές μορφές μπροστά στις οποίες θα ωχριούσαν ακόμη και οι «πολυμορφικοί» του Fringe!

Μιλάμε βέβαια για το πλάσμα που έχει τη μορφή «καμένου», "λασπωμένου" -όπως το βλέπει κανείς...- και περιφέρεται δίπλα στους ήρωες της σειράς χωρίς όμως αυτοί να αντιλαμβάνονται την παρουσία του. Σύμφωνα μάλιστα με τη Λουτμίλα Λαζάρεβα (όνομα και πράμα) που υποδύεται η Έλενα Δημητρίου (πρόκληση να πείσεις ως αλλοδαπή) είδε σε όνειρό της το πτώμα (Εύα Μονογιού) στο νερό και έναν άνδρα... «σα καμένο».

Ένα έγκλημα σε μια περιοχή όπου συμβαίνουν ανεξήγητα φαινόμενα. Ένας ψαράς που ζει στην περιοχή «Λίμνη» (Κρίστοφερ Γκρέκο) και ο γιος μιας ιδιοκτήτριας ψαροταβέρνας (Πόπη Αβράαμ), ο Παντελής Κόκκινος –ο σεναριογράφος Γιάννης Κόκκινος τιμά το επίθετό του και το δανείζει σε χαρακτήρα της σειράς- (Φώτης Γιωργίδης) κινούν αμέσως τις υποψίες της αστυνομίας. Όμως μάλλον οι έρευνες της βρίσκονται ακόμη πολύ μακριά από το θύτη της Εύας, την οποία ένα σας λέω: στην πρώτη σκηνή την βλέπουμε να την σκοτώνουν και στην τελευταία να είναι ζωντανή. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό να σε κάνει να θέλεις να δεις παρακάτω, τότε τι άλλο θέλετε για να δείτε τη «ΛΙΜΝΗ»;

Από τις πιο δυνατές πρεμιέρες που έχουμε δει στην κυπριακή τηλεόραση με τη σκηνοθεσία (Νείλος Ιακώβου) και τους νυχτερινούς φωτισμούς να υποστηρίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εξίσου ενδιαφέρον σενάριο. Και μέσα σε όλα αυτά και δύο bonus: Παναγιώτα Μόνια (λέγε με Παναγιώτα Βλαντή της Κύπρου) και Μαργαρίτα Ζαχαρίου. Τώρα, δε θέλετε τίποτε άλλο! Ξεκινήστε αμέσως τη θέαση!

Τι πραγματικά λοιπόν συνέβη στην Εύα Μονογιού; Δείτε τη «Λίμνη» κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00 για να το ανακαλύψετε. Μας μένουν άλλα 59 επεισόδια. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος τα ανεξήγητα θα λυθούν και κοιτάτε να μας ικανοποιήσετε διαφορετικά θα έχουμε να λέμε για την εποχή που η κυπριακή tv «την ειδε Χόλλυγουντ»! Καλά αυτό μετά τη "ΛΙΜΝΗ" θα το λέμε ούτως ή άλλως. Ας ελπίσουμε όμως ότι θα το λέμε για καλό...


info: λεπτομέρειες για την υπόθεση και τους χαρακτήρες της σειράς διαβάστε: εδώ


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α