Η ΕΡΤ είναι εδώ

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

"Ράδιο... Karimba"

Μετά από τις δύο πρώτες εκπομπές, έχουμε και λέμε:

Καταρχάς το ανέκδοτο είναι must. Υπάρχει σαχλό, αισχρό ανέκδοτο σε εκπομπή; Σίγουρα είναι σατιρική, δε χωράει πλέον αμφιβολία!

Εξού και η εκπομπή "Karimba" του MEGA βγαίνει στις 23.00 το βράδυ (Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) για να μπορούν να απολαμβάνουν εκεί στο mega την εποχή σεξουαλικής απελευθέρωσης, που χαρακτηρίζει όλο το φετινό κυπριακό πρόγραμμα (από τις έρευνες του πάνελ του «ΓΙΑ ΣΕΝΑ» μέχρι τους «Γυμνούς Αγγέλους», τυχαία νομίζετε ο Βίκτωρας μας λέει συνέχεια στο δελτίο ότι φέτος πραγματικά είναι κα-τα-πλη-κτι-κό;), χωρίς να ανησυχούν για το αυτί που μπορεί να τους τραβήξει η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης. Μόνο που δεν μπορούμε να δείχνουμε και να λέμε ό,τι θέλουμε από τις 23.00 και μετά, μόνο και μόνο επειδή είναι βράδυ.... Αγανακτισμένοι (Κύπριοι) τηλεθεατές (βλ. «ΜΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΑΡΑ) ή βουλευτές (βλ. Αθηνά Κυριακίδου) παραμονεύουν όλες τις ώρες...

Πέρσι το ραδιοφωνικό δίδυμο, Μέμνων Σωτηρέλης και Γιώργος Ρούσος έκαναν το τηλεοπτικό τους ντεπούτο στο “ALLAN DALLON” του SIGMA φτιάχνοντας διάφορα χιουμοριστικά σκετσάκια που σατίριζαν την τηλεοπτική και πολιτική επικαιρότητα, με εμφανές πρότυπό τους, τους «Αμαν», ενώ φέτος οι ίδιοι αποφάσισαν ότι δεν είναι ηθοποιοί -ο Χουλιάρας πάλι ότι η οικονομική κρίση είναι η τέλεια δικαιολογία του για να παράγει πολύ και φθηνό πρόγραμμα-, όπως είπαν στη Χριστιάνα μας, και προχώρησαν σε εκπομπή τύπου «Ράδιο Αρβύλα». Στους μεν Κανάκη Σερβετά πήρε κάτι χρονάκια για να προχωρήσουν από το ένα στο άλλο, στους δε Μέμνονα και Γιώργο μόλις κάτι μήνες. Βλέπετε, πάντα το ξεπατίκωμα είναι πιο γρήγορο από την εξέλιξη.

Επίσης, όπως είπαν τα παιδιά στη Χριστιάνα μας, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε οι τηλεθεατές τις κυπριακές παραγωγές με τις αντίστοιχες ελληνικές διότι τα «στάνταρτς» είναι πιο ψηλά στην Ελλάδα και δουλεύει πιο πολύς κόσμος για μια παραγωγή. Πολύ σωστά. Και βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί το στούντιο του «Αρβύλα» με τις μπλε σκούρες κουρτίνες για σκηνικό που έχουν στην «Karimba» ούτε και η ποσότητα του τηλεοπτικού υλικού που έχουν στη διάθεσή τους για επεξεργασία τα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και οι άνθρωποι που εργάζονται για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μας αρκεί να σταθούμε στο ίδιο ύφος, τη θεματολογία και τη ραδιοφωνική ροή. Εδώ είναι που στάθηκε και έκανε το κλικ και ο Χουλιάρας. Σου λέει, αφού κάνουν που κάνουν ραδιόφωνο το πρωί, τι πειράζει να το κάνουν και το βράδυ; Άλλωστε στην «Αρβύλα» του ANT1, κάνουν κάτι (πολύ) διαφορετικό;

Κάπως έτσι γεννήθηκε και το “Karimba”. Δηλαδή μια εκπομπή όπου τα παιδιά λένε αυτά που θα μπορούσαν να πουν -ή που λένε- και στο ραδιόφωνο κάθε πρωί, με τη διαφορά ότι εδώ μόλις τελειώσουν την ανάγνωση...... των κειμένων που έχουν μπροστά τους, ρίχνουν και από ένα βίντεο (με ή καθόλου επεξεργασία) που δεν είναι και δικό τους. Και εκεί ξεκινά η τηλεκριτική προγραμμάτων που προβλήθηκαν πριν από... μια βδομάδα. Περσινά ξινά σταφύλια δηλαδή.

Σε άλλα (βίντεο) σκας και κανένα χαμόγελο (όπως αυτό με το Γιώργο Μιχαήλ και το EUROVOICE), σε άλλα πάλι, το βίντεο τελειώνει πριν καταλάβεις το λόγο που το βλέπεις σε επανάληψη από άλλο κανάλι (όπως το «αφιέρωμα» στη Νατάσσα Ευριπίδου), άλλα είναι αρκετά πετυχημένα (όπως αυτό με την ερώτηση της Γαβριέλλας στο Χαρίλαο Σταυράκη) και σε άλλα σχολιάζουν άλλ’ ντάλλων πράγματα ενώ το ζουμί είναι αλλού... (για παράδειγμα: Γίνεται να λέει ο Μιχαήλ «τη μία και δύο Οκτωβρίου» και να το αφήνεις να φεύγει ανακμετάλλευτο ή να σχολιάζεις το «Πολύ ωραία» της κοπελιάς που κάνει εκπομπή στα τοπικά κανάλια και να μη βλέπεις ότι στο ίδιο σου το σπίτι, την ίδια φράση επαναλαμβάνει ακόμη πιο συχνά η Χριστιάνα στο «Για σένα» ;) Οι τρείς φορές όμως την βδομάδα που θα προβάλλεται η εκπομπή, είναι όπως και να χει, κατόρθωμα για τα δεδομένα της Κύπρου!

Για να τελειώνουμε. Με καλύτερη στιγμή της εκπομπής τους τις τηλεφωνικές φάρσες και χειρότερη τα videos και τα ανέκοδτα -δήθεν- των τηλεθεατών, οι Ρούσος και Σωτηρέλης αφήνουν το ράδιο το πρωί για να κάνουν τα βράδια το «ράδιο.. Karimba»!

Η τηλεοπτική σεζόν δεν έχει ακόμη ξεκινήσει καλά καλά, αλλά Σωτηρέλης και Ρούσος μπήκαν φουριόζοι και εάν δε τεμπελιάσουν και το πάνε έτσι ολόχρονα, ίσως χτίσουν... και τηλεοπτική ζώνη που δε θα αργήσει να βρει και άλλους μιμητές. Ήδη το «Ψιλο Γαζί» από την Τρίτη πάει στις 22.00 το βράδυ (λόγω της κυρίας Τατιάνας Στεφανίδου) και αν φτιάξουν και αυτοί λίγο τη θεματολογία τους και το ρίξουν περισσότερο στην τηλεοπτική σάτιρα ίσως δούμε και ανταγωνισμό! Λέτε;


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α