Η ΕΡΤ είναι εδώ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΩΡΑ ΓΙΑ ΖΑΠΙΝΓΚ! Το νησί, ο κρητικός και οι αρβύλες

Τι ήταν αυτό που έγινε ρε παιδιά με "ΤΟ ΝΗΣΙ"; Καθήλωσε όλους τους τηλεθεατές και αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά οτι ο τηλεθεατής ξέρει να εκτιμά κάτι που αξίζει και το απέδειξε. Το γεγονός οτι η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο, και γνωρίζοντας οτι πρόκειται για πραγματικά γεγονότα, μαζί με τις εκπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών ήταν η συνταγή για την προδιαγραφόμενη επιτυχία. Οτι και να πούμε θα είναι λίγο, για μια σειρά που κόστισε ακριβά αλλα το αξίζει. Η σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη, μαζί με το σενάριο της σειράς απο την Μιρέλλα Παπαοικονόμου, έδωσαν μια άλλη διάσταση στον κόσμο της τηλεόρασης, και την έκαναν έστω και για μια ώρα, να μοιάζει με κινηματογράφο.


Και μετά απο "ΤΟ ΝΗΣΙ", πέστε μου με τι κουράγιο, να κάτσεις να δεις το "Έλα πάρε με". Μια σειρά που δεν συγκίνησε κανέναν ιδιέτερα, όσο κι αν διαφημίστηκε. Αν εξαιρέσεις το υπέροχο τραγούδι, και την συγκλονιστική ερμηνεία του Σμάραγδου Κλεοβούλου που πέταξε απο πάνω του για λίγο τον μανδύα του κωμικού ηθοποιού, η σειρά δεν έχει να προσφέρει οτιδήποτε περισσότερο. Η προσπάθεια του Μαρίνου Χατζηβασιλείου σε ρόλο σεναριογράφου, μέχρι τώρα δεν βρήκε την αποδοχή που περίμενε τόσο ο ίδιος, όσο και το κανάλι απο τον κόσμο. Το θέμα όμως δεν έχει να κάνει τόσο με το σενάριο και τα όσα διαδραματίζονται στην σειρά, αλλα στον αργό ρυθμό που εξελίσσονται τα γεγονότα, που μαζί με το κατα τ' αλλα υπέροχο τραγούδι της σειράς, σου προσφέρουν ένα ωραίο υπνάκο στον καναπέ του σπιτιού σου.


Ξεκίνησαν και οι "Ράδιο αρβύλα" και βρήκαμε κι εμείς μια εκπομπή να στεγάσουμε την τρέλα μας. Με το ίδιο χιούμορ, και την ίδια διάθεση που μας άφησαν πριν μερικούς μήνες, οι "αρβύλες" επέστρεψαν και μας θύμισαν για ακόμη μια φορά, οτι αλλο το πρωτότυπο, κι αλλο οι αντιγραφές. (καλά δεν τα λέω καρύμπες και γαζί;) Τώρα που θυμήθηκα το "Ψιλό γαζί", θυμήθηκα και οτι το "PLUS TV" ακόμη υπάρχει, επειδή προς στιγμή, νομίσαμε οτι το κανάλι πωλήθηκε στο "ΣΤΑΡ". Πάντως φτηνά πρέπει να τους στοιχίζει η δημιουργία της εκπομπής, αφου το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πληρώνουν την cytavision, για να χρησιμοποιούν την υπηρεσία (Time shifted Tv) οπου μπορούν να βλέπουν σε μορφή βίντεο όλα τα κανάλια μέχρι και 3 μέρες πρίν, και να παίρνουν απο εκεί το υλικό τους.


Είδα για λίγο πάνω στο ζάπινγκ και την Χριστιάνα Αριστοτέλους, και κατάλαβα οτι αυτό το κορίτσι, ήρθε για να μείνει. Δεν θα σταθώ στην συγκίνηση και το κλάμα που έκανε όταν μιλούσαν και έδειχναν πλάνα απο "Το νησί", ούτε και στο γεγονός οτι ξέρει καλά να προωθεί της σειρές του καναλιού το οποίο την εργοδοτεί, αλλα ούτε και στην διάθεση και το επίπεδο που προσπαθεί τουλάχιστον να κρατήσει στην εκπομπή. Θα σταθώ στο οτι σέβεται τους καλεσμένους τους οποίους έχει απέναντι της, και εμένα με έχει κερδίσει (για την ώρα τουλάχιστον). Μοναδική "μούγια μεστο γάλα" στην εκπομπή, είναι αυτός ο κύριος με τα γυαλιά που είναι στο πάνελ της εκπομπής της. Δεν λέω, καλό και το κουτσομπολιό, αλλα λυπηθείτε μας λιγάκι.


Θα αναφερθώ στο ''Big Brother'', και μην ακούσω βλακείες για επίπεδα εκπομπών, μόρφωσης, και κακή τηλεόραση με τα ριάλιτυ, επειδή όπως και να το κάνουμε, ο Ελλαδίτης αλλα και ο Κύπριος, έχει το μικρόβιο της κλειδαρότρυπας στο αίμα του. Όπως και να χει το θέμα, απο το λίγο που κατάφερα να παρακολουθήσω, πολύ τυπάς ο κρητικός, και μας αρέσει που μιλάει με την προφορά του χωρίς να τον ενδιαφέρει, την ίδια ώρα που ο κύπριος στο παιχνίδι, εκτός απο το να βγάζει τα φρύδια του, ξέρει και να ''καλαμαρίζει'' .


Βρε αθεόφοβε Τσουρούλλη, μέχρι και κροκόδειλο πήρες στην εκπομπή; Και για να καταλάβω, το στόμα του κροκόδειλου το δέσατε για να μην σας δαγκώσει ή φοβηθήκατε μην πάθετε τα ίδια με τον ασυγκράτητο κύριο στην προηγούμενη εκπομπή με το "απαγορευμένο βιβλίο";

γράφει το:

ΤΗΛΕΦΤΥΑΡΙ


αν θέλετε να μοιραστείτε κάτι μαζί μας στο:
tileftiari@live.com


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α