Η ΕΡΤ είναι εδώ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 592 ΕΥΡΩ

Να που και η οικονομική κρίση έχει τη σειρά της!


Η νέα σειρά του mega «Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 592 ευρώ» αφορά σε μια παρέα πέντε νέων που ζουν στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης. Η γενιά των 592 ευρώ δεν είναι νεαροί -τεμπελόσκυλα που χαζεύουν μπροστά από την τηλεόραση (αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα που προσπαθεί να περάσει ο σεναριογράφος). Αντίθετα είναι άτομα με ευφυϊα, όπως για παράδειγμα ο φυσικομαθηματικός Σταύρος που έχει IQ 167, εκπονεί το διδακτορικό του, προσπαθεί να δώσει σε όλα εξηγήσεις με τη βοήθεια της λογικής και έχει εμμονή με την καθαριότητα γι’ αυτό και δυσκολεύεται να βρει κάποιον να συγκατοικήσει (στα επεισόδια της σειράς θα τον δούμε να συγκατοικεί με έναν Ουκρανό μετανάστη, τον Μίρι - είναι που τον "Κατακουζινό" διεκδικεί η Ελένη Ράντου κάθε χρόνο στον ΑΝΤ1-) ή η Κατερίνα που έχει κάνει σπουδές νομικής στην Οξφόρδη και στο Harvard και ψάχνει για δουλειά μετά από την επιστροφή της στην Ελλάδα. Ακόμη η γενιά των 592 ευρώ βιώνει ναι μεν την πίκρα της απόλυσης (Αλέξης), αλλά δεν απογοητεύεται και αποβλακώνεται μπροστά στη tv, αντίθετα έχει την εξυπνάδα να εκμεταλλευτεί τον άπλετο χρόνο της ξάπλας και του χαζουρέματος μπροστά στον τηλεοπτικό δέκτη για να σκεφτεί ψύχραιμα και να βρει λύσεις που τους βγάζουν από το οικονομικό αδιέξοδο (Χαραλάμπης, Κατερίνα -Ιωάννα). Από την παρέα αυτή βέβαια δε θα μπορούσε να λείψει και η «Κύπρια» (Ιωάννα) που μετά το πέρας των σπουδών της στη ψυχολογία και στα 25 της χρόνια ανησυχεί για το προσωπικό και επαγγελματικό της μέλλον.

Η σειρά καταγράφει τις κωμικές καταστάσεις που δημιουργούνται στην προσπάθειά της παρέας για εξεύρεση εργασίας και τις ανθρώπινες σχέσεις που ενισχύονται λόγω των δυσκολιών που συναντά καθημερινά. Γρήγορη, απλή και λιτή, αληθινή, βαδίζει στο δρόμο των σειρών της Μυρτούς Κοντοβά (Υπέροχα πλάσματα, Μίλα μου βρόμικα) τόσο από πλευράς χαρακτήρων όσο και ευρηματικότητας στο σενάριο. Φρέσκες φάτσες κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά όχι και τόσο φρέσκο -τουλάχιστον όχι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί- χιούμορ, άλλωστε δεν είναι κωμική σειρά που στηρίζεται στην ατάκα. Πάντως οι χαρακτήρες είναι ενδιαφέροντες και αληθινοί και οι καταστάσεις που περιγράφονται, αν και ρεαλιστικές, έχουν αρκετή δόση τρέλας και φαντασίας. Η πένα του πρωοτοεμφανιζόμενου σεναριογράφου Λάμπρου Φισφή, έχει μια σπιρτάδα και φαίνεται ότι στο μέλλον μπορεί να δώσει πολύ περισσότερα. Δεν ξεκαρδίζεσαι και στα γέλια, αλλά βλέπεται ευχάριστα!


*εν τω μεταξύ, το σπίτι του "Μίμη" από το «πένηντα –πενήντα» φαίνεται πώς έχει στοιχειώσει για τα καλά όλες τις σειρές του MEGA, αφού το είδαμε και στη ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 592 ΕΥΡΩ αλλά και στις ΚΟΥΚΛΕΣ!


*η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου παίζει για άλλη μια φορά (βλ. και "ΛΙΤΣΑ.COM") την ωραία της παρέας που είναι όμως και έξυπνη!


*πολύ καλή η δική μας Άντρη Θεοδότου στο ρόλο της Ιωάννας, φυσική και καθόλου υπερβολική στην προφορά της κυπριακής διαλέκτου κερδίζει πόντους με το ταλέντο της!
* τα επεισόδια της σειράς θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα του MEGA, ΕΔΩ

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α