Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

tv news- Κύπρος

  • Αν και αλλού βρίσκεται η είδηση από χθες (βλ. βεβήλωση της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου που έχει αφήσει άφωνο όλο το νησί τόσο για το φρικιαστικό της όλης υπόθεσης –από τη διεστραμμένη σύλληψη της ιδέας μέχρι και την ξεδιάντροπη υλοποίησή της - όσο και για τα κίνητρα των δραστών που ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην είναι Ελλαδίτες οι Ελληνοκύπριοι, γιατί η ντροπή που νοιώθουμε ως λαός αυτή τη στιγμή και ο ξεπεσμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερα), εμείς ωστόσο πρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά, δηλαδή να σας μεταφέρουμε τις τηλεοπτικές ειδήσεις της βδομάδας, έτσι όπως τις διαβάσαμε στα τηλεοπτικά περιοδικά που κυκλοφόρησαν σήμερα.
  • Πριν κάνω αρχή όμως με οτιδήποτε άλλο θα ήθελα να καλωσορίσω στην παρέα μας τον TV BOOK που από χθες -όπως θα προσέξατε- αποτελεί μέρος της συγγραφικής μας ομάδας, η οποία παρά τις πρόσφατες απώλειές της (βλ. Νεκατωμένος και Τηλεορασάκιας, στους οποίους ευχόμαστε καλή αρχή και κάθε επιτυχία σε ό,τι και αν κάνουν), θα συνεχίσει δυναμικά και να σας δίνει τον παλμό της κυπριακής τηλεόρασης αλλά και να ενισχύεται σε έμψυχο υλικό ώστε να μπορεί να καλύπτει ακόμη πιο άμεσα και σφαιρικά τα όσα διαδραματίζονται στο κυπριακό τηλεοπτικό πεδίο.tv book, ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!
  • Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φήμες περί αποχώρησης του γερμανικού RTL GROUP από τη διαχείριση και διεύθυνση του ALPHA και εξαγοράς του προς 90.000.000 ευρώ από τον Κύπριο επιχειρηματία Χρήστο Αναστασίου, που ωστόσο διαψεύστηκαν ρητώς από τον διευθυντή της Εταιρικής Επικοινωνίας του RTL GROUP, κ. Oliver Herrgensell σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το κάνάλι της Κάτζας, μονοπώλησαν τις στήλες των περιοδικών. Mάλιστα το ‘C’, σε εκτενές άρθρο της Μαρίας Γεωργίου, όπου αναφέρει όλα τα σενάρια πώλησης του σταθμού που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα, αποκαλύπτει ότι στην εξαγορά του ALPHA από τον Κύπριο επιχειρηματία είχε εμπλακεί τόσο η Τράπεζα Κύπρου όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος –με τον οποίο ο επιχειρηματίας διατηρεί φιλική σχέση- κάτι που παραπέμπει στο παρασκήνιο που προηγήθηκε στο MEGA Κύπρου σε σχέση με την διατήρηση ή όχι της συμφωνίας της Αρχιεπισκοπής με το MEGA Ελλάδος μέχρι και το 2011 και δικαιολογεί την αδιαφορία του Αρχιεπίσκοπου μπροστά στις «απειλές» του MEGA περί αποχώρησης από το κανάλι αν δεν μειωνόταν το ενοίκιο. Ακόμη το περιοδικό προβλέπει ότι στο άμεσο μέλλον, αν οι φήμες περί στενής φιλίας του Αρχιεπίσκοπου με τον επιχειρηματία ισχύουν, δεν αποκλείεται το κανάλι του ALPHA να εγκατασταθεί μόνιμα στο κανάλι του Αρχαγγέλου εφόσον λήξει το συμβόλαιο με το MEGA Ελλάδος και η συνεργασία του SIGMA με τον ALPHA.

    ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ "ΟΡΕΞΗ";;;;
  • Δε θα μπορούσε να ξεκινήσει -για δεύτερη φορά- καλύτερα το πρώην ριάλιτι μαγειρικής του MEGA Κύπρου που έγινε οδοιπορικό και εκπομπή μεγειρικής μαζί, «ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ»· ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ παρολίγο να χάναμε την πρεμιέρα του Χρήστου και της Στέλλας αν δε βλέπαμε τυχαία τελευταία στιγμή ένα διαφημιστικό τρέιλερ της εκπομπής που μας ενημέρωνε ότι ο μάγειρας και το «κορίτσι του καιρού» μπαίνουν και πάλι στο αυτοκίνητο για να κατευθυνθούν όχι προς το εξοχικό του προέδρου αλλά προς το Όμοδος αυτή τη φορά, όπου θα τους δούμε στην πρώτη εκπομπή μετά την....πρώτη «ανακοπή» που υπέστη η εκπομπή. Δε θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά την κατρακύλα στα νούμερα και στην ώρα μετάδοσης –δεδομένου ότι η εκπομπή έχει προγραμματιστεί το ίδιο με την αρχική πρεμιέρα- την βλέπω να έρχεται όπως και τη δεύτερη «ανακοπή» που θα' ναι μάλλον και η μοιραία, διότι το πιάτο και η συνταγή Χρήστο μου είναι ξαναζεσταμένη και δε νομίζω να χρειάζεστε και τον Μποτρίνι να σας το πει..
  • ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΡΙΚ;

    Με ψήφους ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ
    Χριστουγεννιάτικα χωρίς λεφτά το ΡΙΚ
    (αναδημοσίευση από τον ΠΟΛΙΤΗ 11/12/2009 )


  • Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε από χθες βράδυ το ΡΙΚ, μετά την απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής να μην εγκρίνει κονδύλι 8,8 εκ. ευρώ που ζήτησε -μέσω συμπληρωματικού προϋπολογισμού- το Υπουργείο Οικονομικών, για να καλύψει το υπόλοιπο της εγκεκριμένης -από τη Βουλή- κρατικής χορηγίας προς το ίδρυμα, για το 2009. Η απόφαση λήφθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας, με 21 ψήφους των παρόντων βουλευτών του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και του ΕΥΡΩΚΟ. Υπέρ της έγκρισης του προϋπολογισμού ψήφισαν 15 βουλευτές του ΑΚΕΛ, ενώ αποχή τήρησαν 4 βουλευτές (Γ. Ομήρου, Γ, Βαρνάβα, Σ. Χάσικος και Γ. Περδίκης). Ο Χρ. Στυλιανίδης διαχώρισε μεν τη θέση του, ζητώντας από τη Βουλή να ασκήσει έλεγχο και για την αντικειμενικότητα των ιδιωτικών σταθμών, αλλά καταψήφισε τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ.

    Σε δεινή θέση
    Ο πρόεδρος του δ.σ. του ΡΙΚ Μάκης Συμεού τόνισε, μιλώντας στον «Π», ότι η κατάσταση είναι δραματική, καθώς το ίδρυμα δεν έχει λεφτά «για να βγάλει το μήνα». Το ενδεχόμενο να κοπούν εκπομπές ή ακόμα και να απολυθούν συνεργάτες δεν πρέπει να αποκλείεται αν τις επόμενες λίγες μέρες δεν βρεθούν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης του ΡΙΚ από την Κυβέρνηση.
    Στις 11.30 σήμερα, το θέμα θα απασχολήσει συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με αντιπροσωπεία του ΡΙΚ. Θα ακολουθήσει έκτακτη συνεδρία του δ.σ.
    Ο κ. Συμεού είπε επίσης πως δεν υπάρχουν χρήματα για τους μισθούς του Δεκεμβρίου, ούτε για τον 13ο μισθό των υπαλλήλων. Εξήγησε πως το ΡΙΚ δεν ζήτησε ούτε σεντ πέραν του ποσού που του είχε εγκρίνει η Βουλή τον Φεβρουάριο του 2009. Αυτό που συνέβη είναι πως το Υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε, στον προϋπολογισμό του, μόνο 19,2 από τα 28 εκ. ευρώ που αποτελούν την εγκεκριμένη, από τη Βουλή, κρατική χορηγία προς το ΡΙΚ. Αυτή η πρακτική ακολουθείται από το Υπ. Οικονομικών και για τις χορηγίες άλλων ημικρατικών, έτσι ώστε ένα σεβαστό ποσό να εκταμιεύεται από το κρατικό ταμείο προς το τέλος του χρόνου και όχι στις αρχές.

    Πολιτική απόφαση
    Από το ΑΚΕΛ η χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας που σχημάτισαν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ αποδίδεται σε πολιτικές σκοπιμότητες. Βουλευτές του κόμματος μας είπαν ότι η απόρριψη του προϋπολογισμού δεν είναι άσχετη με πολιτικές-ενημερωτικές εκπομπές που κρίθηκαν ενοχλητικές από όσους διαφωνούν με την πολιτική στο Κυπριακό, αλλά και με την απόφαση για εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την ομοσπονδία.
    Ωστόσο, βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων, κυρίως του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, επέκριναν έντονα το ΡΙΚ για έλλειψη αντικειμενικότητας και για επιλογή των καλεσμένων σε πολιτικές εκπομπές αναλόγως των προτιμήσεων των παραγωγών. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ έκανε λόγο για εκπομπές που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική συνείδηση των πολιτών. Επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα κατά τη συζήτηση των προϋπολογισμών στη Βουλή.
  • Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
    Στην Κύπρο βρίσκεται, σύμφωνα με το “C”, η παραγωγή του ριάλιτι μαγερικής του ANT1 “LOVE BITES” αφού εδώ θα γυριστούν κάποια από τα επεισόδια του επόμενου κύκλου. Καλά δεν ήταν να κοπεί αυτή η εκπομπή, τώρα κάνει και ταξιδάκια στο «εξωτερικό»; Η αλήθεια είναι ότι το θέμα «φαγητό» το χουμε, αλλά το παιχνίδι του φλερτ θέλει από Κοέλο και πάνω γνώσεις απ’ ό,τι είδαμε στο παιχνίδι και οι Κύπριοι δε φημίζονται πως είναι βιβλιοφάγοι παρά μόνο... κρεατοφάγοι. Αν ήταν όμως το ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ;;;

  • ΚΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΡΙΚ!
    ξέρετε χαρά που θα κάναμε; όπως και αυτήν που πήραμε όταν μάθαμε ότι η εκπομπή ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ θα είναι το μοναδικό πρόγραμμα του ALPHA που θα βλέπουμε από το κρατικό κανάλι και μετά τον Ιανουάριο. Ανοίγουμε σαμπάνιες τώρα!

  • Λέτε να το πάρουν και στις 8 το βράδυ όπως το χει να παίζει ο ALPHA Ελλάδος; Με τέτοιο σουξέ που έχει τον τελευταίο καιρό στο νησί η εκπομπή, τύφλα να χει η Αιμιλία Κενεβέζου στο κεντρικό!
    Εάν πέσει φτώχεια στο σταθμό τώρα που τα 8,8 εκ ευρώ έκαναν φτερά μην θεωρήσετε σενάριο επιστημονικής φαντασίας το κορίτσι του κεντρικού να μετραπεί στο κοριτσάκι με τα σπίρτα (βλ. περικοπές στο μισθό).

  • Μεσημεριανή ζώνη στο SIGMA;
    Η αλήθεια είναι ότι και στο παρελθόν το δοκίμασε το κανάλι αρκετές φορές, αλλά δε τους βγήκε με τίποτα. Τώρα πάλι το σκέφτονται. Σύμφωνα με το “C”, οι SIGMAτικοί σκέφτονται να μετατρέψουν τη ζώνη 1-3 σε μεσημβρινή ενημερωτική με παρουσιαστή τον Παναγιώτη Δημόπουλο, ό οποίος θα συνεχίσει κανονικά την παρουσίαση και της πρωϊνής εκπομπής του «ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ» -να τον κάνουν δηλαδή Χρήστο Χριστοδούλου και Έλενα Σκορδέλη, Παναγιώτη κάν την όσο είναι νωρίς...-. Ποιά η διαφορά των δύο εκπομπών; η πρώτη παραμένει ως έχει με την κάλυψη της επικαιρότητας ενώ η μεσημεριανή θα αναλύει κυρίως τα πολιτικά θέματα. Ωστόσο τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη παρθεί.
  • Ναι, αυτά θυμούνται οι SIGMA-τικοί όταν έχει «άκσσιον» στο κυπριακό, μετά που το θέμα δεν έχει «ψωμί» την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Να δείτε πως θα το σκεφτούν μια και άλλη μια και τελικά θα αποφανθούν ότι η καλύτερη μεσημεριανή ενημέρωση είναι το «ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ» της Καραβάτου. Να μου το θυμηθείτε...

  • Καμιά άλλη φαεινή ιδέα εκεί στο SIGMA; να σας πούμε εμείς; αφήστε τη Μέλανη να γυμνάζεται, να μαγειρεύει, να λέει τα ζώδια και να πηγαίνει βολτίτσες το πρωί και το μεσημέρι έξτρα έκδοση δύο ωρών όπου η Μελενεγάκη θα αναλύει ιατρικά θέματα, τα οποία γνωρίζει πάντα καλύτερα και από τον γιατρό που φιλοξενεί. Αυτή είναι ενημέρωση!
    ΒΡΑΔΙΑ EUROVISION!!!
  • 7 Φεβρουαρίου 2010, 21.15 στο ΡΙΚ η τελική φάση για την επιλογή του διαγωνισμού της EUROVISION. Τα δέκα τραγούδια που θα παρουσιαστούν στην τελική φάση επιλέγονται σήμερα από επταμελή επιτροπή (‘C’)
  • ΓΙΑΓΚΟΣ IS BACK!!! Ο Γιάγκος Μικελλίδης επιστρέφει στην τηλεόραση, αυτή τη φορά στη Χριστιάνα Αριστοτέλους. Από την Τρίτη 5 Ιανουρίου και κάθε Τετάρτη απόγευμα για 45 λεπτά ο γνωστός ανά το παγκύπριο ψυχίατρος θα αποκτήσει το δικό του ένθετο στη μεσημεριανή εκπομπή του MEGA "ΓΙΑ ΣΕΝΑ". Όπως γράφει ο Μαρίνος Νομικός στο ‘C’ ο Μικελλίδης θα «σκιαγραφεί» το μέσο Κύπριο, θα δίνει συμβουλές στο κοινό που θα επικοινωνεί τηλεφωνικά και –φυσικά- θα σχολιάζει την επικαιρότητα με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Τα μεσημέρια μας επιτέλους θα αποκτήσουν νόημα, αναμένουμε στις οθόνες μας!!!

  • Αυτές τις ΣΤΙΓΜΕΣ ΖΩΗΣ – δεν πρέπει να τις χάσετε –ακόμη και αν σας εκνευρίζουν οι πολλές διαφημίσεις του SIGMA και τα μάτια σας κλείνουν μόλις περάσει 23.00 το βράδυ. Η εκπομπή έρευνας του SIGMA αυτή την Τετάρτη θα μας πάει πίσω στο 1988, όπου στις 5 Μαϊου 1988 θεάθηκε για πρώτη φορά καρχαρίας στα παράλια της Κύπρου! (“C”). θα κάνω όπως και ο Γιώργος Μιχαήλ στην Μέλανη: ήμουν πολύ μικρή, δε θυμάμαι!!!
  • η στήλη «PUT THE TELECONTROL DOWN, μπορείς;;;» θα επανέλθει μόλις η γράφουσα βρει καιρό να δει τηλεόραση –κανονικά έτσι; όχι από το διαδίκτυο-!!!
    Αναμένετε στο blog σας....

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α