Η ΕΡΤ είναι εδώ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΩΡΑ ΓΙΑ ΖΑΠΙΝΓΚ !!! Ο Γιούρι, η Αιμιλία, και τα μακαρόνια του φούρνου.

Λίγο πριν τις μέρες των εορτών, και τα κανάλια έριξαν όλο τους το βάρος στην αλλαγή των προγραμμάτων τους, για να συμβαδίζουν με το πνεύμα των ημερών. Άλλοι το κατάφεραν, και άλλοι θα μείνουν με την προσπάθεια. Πάμε να δούμε λοιπόν, τι είδαμε με το καθιερωμένο μας ζάπινγκ.

Τι είναι αυτό το πράγμα με τις εκπομπές μαγειρικής ρε παιδί μου. Το πράγμα έχει παραγίνει. Μιά το "Love bites", το "Κάτι ψήνεται", "Μαγειρεύοντας", μαζί με όλα τα πρωινάδικα που έχουνε μαγειρική στην εκπομπή τους, έρχεται και ο "Εφιάλτης στην κουζίνα", και άλλα τόσα! Έχουμε δει τόσα φαγητά να κάνουν παρέλαση μπροστά απο την οθόνη μας, που έχουμε χορτάσει για τους επόμενους δύο μήνες. Και παρόλα αυτά, οι μισές κύπριες, ειδικά οι νεαρές, δεν ξέρουν να μαγειρεύουν.

Η σειρά "Μόνο μια φορά" που υπήρχαν και τηλεθεατές που δεν την είχαν δει ούτε μια φορά, εκτος απροόπτου, κόβεται για τα καλά. Η σειρά που φέρει την σφραγίδα του Γ. Τσιάκκα, παρα τις προσπάθειες τόσο του καναλιού, όσο και των συντελεστών του, να περάσουν κάποια μηνύματα, φαίνεται να έπεσαν στο κενό και τα μηνύματα αλλά και η σειρά. Ακόμη μιά σειρά λοιπόν που την πληρώνει για τα νούμερα τηλεθέασης. Δεν θα πούμε οτι η σειρά είναι οτι χειρότερο κυκλοφορεί στην κυπριακή τηλεόραση, αλλα για τα νούμερα που χτυπούσε, το κανάλι τα έπαιρνε ποιο εύκολα, και ποιο οικονομικά, απο την επανάληψη του "Βουράτε γειτόνοι". Ετσι σύντομα θα έχουμε ακόμη ένα φινάλε νέας σειράς, μέχρι το επόμενο. Παρόλο το οτι ένα διάλειμμα θα ήτανε καλύτερο και για τον σεναριογράφο αλλα και το κανάλι, κατι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνει αφού ήδη συζητάνε για κάτι νέο που θα φέρει και πάλι την σφραγίδα του Τσιάκκα.

Το ζάπινγκ με έφερε στην σειρά (;) "Μπάτσο αγάπη μου" και έπεισα τον εαυτό μου, όσο επώδυνο και να ήταν να την παρακολουθήσω για λίγο. Αφου δεν έσκασα ούτε το παραμικρό χαμόγελο, και με το ύφος στο πρόσωπο μου σαν να λέει "τι εν τουτον;" αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο στο Μέγα και να ζητήσω πίσω τα 10 λεπτά που σπατάλησα απο την ζωή μου να το παρακολουθήσω (καλά δεν το έκανα αλλά στο τσάκ ήμουνα).

Πόσο στημένο μπορεί να είναι τελικά ένα σόου; Μιλάμε φυσικά για τον διάδοχο του "Γιούρι Γκέλερ". Είδαμε στο σόου του Σαββάτου μπροστά στα μάτια μας, τον Νεόφυτο (κύπριο δήθεν μένταλιστ) να βάζει το "πιστόλι" στο κεφάλι και να πυροβολεί. Ακολούθως τον Γιουρι να σηκώνεται επάνω και σαν "Αστυνόμος Θεοχάρης", να νευριάζει και να λέει στον διαγωνιζόμενο οτι είναι ηλίθιος. Ο ηθοποιός Γιουρι φαίνεται οτι έχει ξανα δώσει την ίδια παράσταση στο ίδιο σόου, με το ίδιο κόλπο οταν έγινε το σόου στην Γερμανία. Του λόγου το αληθές στο βίντεο.



Το ζάπινγκ με έφερε στην εκπομπή "Μες την τρελή χαρά" που παρουσιάζει η Ναταλία Γερμανού, και η Σίσυ Χριστίδου. Καλεσμένος ο Γιώργος Καπουτζίδης (γνωστός απο την σειρά "Παρα πέντε" και όχι μόνο) και λέω κάτσε λίγο εδώ, δείχνει ενδιαφέρον. Η παραγωγή είχε αποφασίσει να κάνει κάποιες εκπλήξεις στο Γιώργο, βγάζοντας σε ζωντανή σύνδεση (μέσω κάμερας διαδικτύου μην φανταστείτε τίποτα ιδιαίτερο) διάφορους φίλους του, για να μας μιλήσουν γι αυτόν. Και τί βλέπω; Σε παράθυρο την Αιμιλία Κενεβέζου, ντυμένη ανάλαφρα, και να χαμογελά (αυτό κι αν είναι είδηση) σε απευθείας σύνδεση απο το σαλόνι της, να μιλάει για την φιλία της με τον Καπουτζίδη. Η webcam της μπορεί να μην έδειχνε και πολλές λεπτομέρειες αλλά εμείς το σόκ μας το πάθαμε.

Κάτι άλλο που μάθαμε και σας το μεταφέρουμε είναι το νέο τηλεπαιχνίδι που ετοιμάζει το Σίγμα (αν βρει τα χρήματα επειδή η δικαιολογία της οικονομικής κρίσης εκει μέσα ακόμα συνεχίζεται).

Όσο για την Μελενεγάκη μας, και την ενδεχόμενη αποχώρηση του Μάρκου για αλλού, και τα γνωστά νευράκια της παρουσιάστριας που ως άλλη Μάργαρετ Θατσερ (παλιά πρωθυπουργός της Αγγλίας για τους μη γνωρίζοντες) φαίνεται να νομίζει οτι διοικά ολόκληρο το κανάλι του Δία, θα ασχοληθούμε την επόμενη φορά.


γράφει το ΤΗΛΕΦΤΥΑΡΙ
tileftiari@live.com
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α