Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Ο τελευταίος των....PLUS-τικών!
το PLUS προβάλλει αργά το βράδυ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR αλλά και το δικό του κεντρικό δελτίο δε πάει πίσω· ο Ονούφριος Σωκράτους μιά χαρά τα πάει στο ρόλο του Αιμίλιου Λιάτσου με την εκφώνηση κουτσομπολίστικων ρεπορτάζ από το ελλαδικό κανάλι, τα οποία καταλαμβάνουν αρκετά μεγάλο μέρος του δελτίου.
->με όλες αυτές τις απολύσεις εργαζομένων, και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων αρχίζει να μπαίνει σταδιακά στον αυτόματο πιλότο. Αν επομένως καμία μέρα δείτε τον Αιμίλιο Λιάτσο να βγαίνει στις 8 και όχι τα μεσάνυχτα σαν βαμπίρ, να ξέρετε πως ο τελευταίος των PLUS-τικών –τουτέστιν Ονούφριος Σωκράτους- έφυγε και έκλεισε και την πόρτα!

Τι είπατε; Η Έλενα Σορδέλη θα κλείσει την πόρτα; Ε, όχι! Αυτή είναι ικανή, ακόμη και αν το κανάλι κλείσει, να κάθεται ακόμη μέσα στο στούντιο να φτιάχνει μαγνητοσκοπημένες εκπομπές για να τις κρατήσει για το αρχείο της επειδή στο SIGMA, που έχει και το 20%, το μόνο που μπορούν πλέον να της εμπιστευτούν να κάνει είναι το τύλιγμα των κουπεπιών...

Το κανάλι όμως, αν και στον αναπνευστήρα, εξακολουθεί να βγαίνει στον αέρα. Πάλι καλά να λέτε που πήγε και ο Γιώργος Ζένιος στο allan dallon και μάθαμε πότε θα δούμε καινούργιο κυπριακό πρόγραμμα.

Κύριε Γιώργο, πού πήγε το ήθος σας;

Καλά μη φανταστείτε πως και ο ίδιος ήξερε πότε θα δει τον εαυτό του στην οθόνη του PLUS, αλλά νομίζει πως τέλος του μήνα θα βγει στον αέρα το DIET PLEASE και ακόμα μια σειρά! Έλα μου;
Και φυσικά δε θα μπορούσε το δίδυμο να μη κάνει την ερώτηση που αρέσει και στη Χριστιάνα μας, δηλαδή «πώς βλέπεις τα πράγματα στην τηλεόραση». Η απάντηση του γνωστού ηθοποιού; «δεν έχουμε καλούς σεναριογράφους ή στερέψανε, ο μόνος που έμεινε είναι ο Γιώργος (Τσιάκκας)». Καλά λέω πώς είναι δυνατό να το λέει αυτό, ξέχασε μήπως το μεγάλο μπαμ που έκαναν πέρσι ο Λώρης Λοϊζίδης και η Χριστιάνα Αρτεμίου με την «αίγια fuxia”; Και όμως, όχι μόνο δε το ξέχασε, αλλά στη συνέχεια όταν του ζητήθηκε να πει συγκεκριμένα την άποψή του για τη σειρά, ο κατά τα άλλα συμπαθής ηθοποιός, εκφράστηκε με τον εξής απαξιωτικό τρόπο «είδα 5-6 φορές την ΑΙΓΙΑ και δε το βρίσκω αστείο, είναι το 1800 και πετάσσει μία τσόφτα του τώρα...., δεν είναι όπως το ΒΟΥΡΑΤΕ ΓΕΙΤΟΝΟΙ που είναι ένα πράγμα απλό που αντιπροσώπευε τον Κύπριο και την Κύπρια», ενώ δε παρέλειψε να σημειώσει και πως ο ρόλος του «Ρίκκος Μάππουρος» αντιπροσώπευε το 93% των Κυπρίων τηλεθεατών.
->η αλήθεια είναι πως δεν περιμένεις από έναν ηθοποιό με τα τόσα χρόνια προϋπηρεσίας στο επάγγελμα να μειώσει μία σειρά που αγαπήθηκε και συζητήθηκε όσο καμία άλλη στην κυπριακή τηλεόραση και μάλιστα εκφραζόμενος με αυτό το λαϊκίστικο τρόπο. Εάν ήταν σε θέση να στηρίξει την αρνητική του άποψή του με επιχειρήματα, δε θα μας πείραζε τόσο να πει πως δεν του αρέσει, αλλά όταν σκέφτεσαι έτσι και μείς δεν έχουμε παρά να διερωτηθούμε, αν από έναν ηθοποιό αφαιρέσεις το πρώτο συνθετικό (ήθος), τι μένει;

Κύριε "Μάππουρε" αν κάνει και κανένας άλλος επιτυχία που δε λέγεται Τσιάκκας σε αυτή την τηλεόραση επιτέλους, βλάπτει;


Το είδαμε και αυτό
Η «πρωϊνή μελέτη» ανακάλυψε τη «Μελενεγάκη»!!!!
->τώρα, αν το blog ζητήσει ποσοστά από την έξτρα διαφήμιση που κάνει στους SIGMA-τικούς στο «εξωτερικό», θα’ χει άδικο;

Κι άλλος για το πάνελ μας...
Η Μελενεγάκη που λέτε μάς ενημέρωσε για τον πατέρα της που έχει μάθει απ’ έξω τα νούμερα των ελλαδικών πρωϊνάδικων παρακολουθώντας συγκεκριμένη κουτσομπολίστικη εκπομπή!
-> τουλάχιστον η γυναίκα ξέρει που θα απευθυνθεί αν καμιά καλή ώρα ο μάστρε Κουτσομπόλης αποφασίσει να συνεχίσει αλλού την καριέρα του...

η εκδίκηση της ξανθιάς!
Μετά την «αρπαγή» της μαγείρισσας της Ελένης από τους Καραμέρο-Χαριτάτο, είχαμε ακόμη μία· αυτήν της Μαρίας Λόη από τη Μελενεγάκη. Τώρα που βρήκε και την άρπαξε, δε ξέρω, θα σας γελάσω, αλλά δεδομένου ότι είναι μια περίοδος που η «βασίλισσα» Ελένη ψάχνει, ψάχνει και δε βρίσκει..., αυτό είναι ένα ακόμη χτύπημα κάτω από τη μέση. Από τους άλλους να το δεχτούμε, αλλά από τη Μελενεγάκη, ε ποτέ!

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ!
Ο Παπακαλιάτης ωρίμασε! Παλιά που ήταν μικρός («η ζωή μας μια βόλτα», «κλείσε τα μάτια») είχε μία αδυναμία στις ώριμες γυναικείες υπάρξεις, τώρα που μεγάλωσε («τέσσερις») βγαίνει με κοριτσάκια! Κατά τα άλλα είναι ο γνωστός μας Χριστόφορος· γράφει, παίζει, σκηνοθετεί, μοντάρει, επιμελείται της μουσικής και παρόλα αυτά δεν κάνει καλά την πρόσθεση και ονομάζει τη νέα σεναριακή του απόπειρα «4». Αν πω ότι δε ψιλοβαρέθηκα να βλέπω τη μούρη του σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της πρεμιέρας, ψέματα θα πω αλλά από σειρά του Χριστόφορου δεν περίμενεις τίποτα άλλο. Έτσι παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον και υπομονετικά την ιστορία του «Πέτρου» που παρουσιάστηκε πρώτη και είχε και τη μεγαλύτερη διάρκεια, σε σχέση με τις ολιγόλεπτες σκηνές των άλλων τριών αδελφών του, αλλά από κει και πέρα το σενάριο έκανε όχι απλώς κοιλίτσα, αλλά κοιλάρα μετά συγχωρήσεως και έμπαζε από παντού, χειρότερα κι από το ‘Μόνο μια φορά’ του Γιώργου Τσιάκκα. Και αν το σενάριο που είναι και η ραχοκοκκαλιά μίας σειράς είναι μία απο τα ίδια - με τις γνωστές ανατροπές (που από το πρώτο κιόλας επεισόδιο έχουμε το σάλτο μορτάλε του μπαμπάκα)- ο γνωστός δηλαδή Χριστόφορος με τους κεραυνοβόλους και μοιραίους έρωτες, οι οποίοι είναι τελείως αποστειρωμένοι συναισθηματικά, με τον ίδιο να δουλεύει πάλι σε διαφημιστική εταιρεία και να έχει μονίμως ένα ιατρικό πρόβλημα να τριβελίζει το μυαλό του, με μία δεμένη νεανική παρέα –εδώ οι αδελφοί του- που στο τέλος τα χαλάνε, με τη ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα που ταράζεται όταν τα μυστικά των μελών της έλθουν στην επιφάνεια, με τα διάφορα σενάρια που πλάθει στο μυαλό του και τα οποία ο ίδιος φροντίζει να ανατρέπει συνεχώς -για να μας σπάει τα νεύρα- και που απλώς αυτή τη φορά είπε να εντρυφήσει και να συνδυάσει το αγγλικό και αμερικάνικο χιούμορ, τότε γιατί τόση φροντίδα στο τεχνικό μέρος; Πρόβα για το κινηματογράφο στην τηλεόραση κάνει; Να και κάτι πρωτότυπο!

«ΑΙΓΙΑ 4»!!!
*σαν να τζαι η «Δεσποινούλα» μας, (Άννα Μονογιού) εν εμπορούσε να κρύψει αυτή τη φορά, στα λίγα λεπτά που αναλογούσαν και σε αυτήν, την κυπριακή καταγωγή της στους «4»; Μέχρι και στους «4» θα αφήσει το στίγμα της η ΑΙΓΙΑ τελικά!

«κάμε υπομονή τζαι εν να αλλάξουν τα πράγματα» (Πελλο-Μαλού)
->να σε πιστέψουμε Δώρα μου;

Άντε να δούμε τώρα που θα συναντηθούν ο Αντωνής με τον Λεοντή αν η «τηλεοπτική ΑΙΓΙΑ» τουλάχιστον ε θα κλωτσήσει τόσο γλήορα τη σίκλα!


Αν έχεις «κάρμα» διάβαινε και τηλεθέαση περπάτει...
Μία ακόμη πρεμιέρα της εβδομάδας ήταν και αυτή του «Κάρμα» στον ΑΝΤ1, που αν και την περιμέναμε απέναντι από τα «ΜΥΣΤΙΚΑ» του MEGA, οι ΑΝΤεννικοί φαίνεται φοβήθηκαν τις «καρμικές συναντήσεις» και έκαναν πίσω, προγραμματίζοντας τη σειρά για τα Σαββατοκυρίακα (ο ΑΝΤ1 Ελλάδος). Αν και με τέσσερις σκηνοθέτες, δεν είδαμε και τίποτα το πολύ εντυπωσιακό, αν εξαιρέσουμε τη πρώτη σκηνή του ναυαγίου. Αρκετοί νέοι ηθοποιοί στο καστ, το οποίο είναι δευτεροκλασάτο και με αρκετές υποκριτικές αδυναμίες. Οι μόνες ενδιαφέρουσες παρουσίες είναι γυναικείες και πρόκειται για αυτές της Μυρτώς Αλικάκη, Μαρκέλλας Γιαννάτου, της Ισαβέλλας Κογιεβίνα (Σμαράγδα) και Ταμίλα Κουλίεβα που σώζουν την κατάσταση. Η υπόθεση που θέλει μία κοπέλα να ερωτεύεται τον άντρα που μεγαλώνει το παιδί της, που η ίδια πίστευε πως είναι νεκρό, μετά από την καρμική συνάντησή τους σε αυτή τη ζωή, αλλά και σε μία άλλη προηγούμενη, μας έχει κινήσει το ενδιαφέρον και αν η Βάνα Δημητρίου δεν κοιτάζει να δει πώς θα βουλώσει τις "τρύπες" του σεναρίου με ανώφελες ερωτικές περιπετειούλες των ηρώων, ίσως και να καταφέρει κάτι καλό, αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία. Θα επανέλθουμε...

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 2.1 (περίληψη)
Η Θοδώρα δουλεύει ως φυσικοθεραπεύτρια σε ένα κρατικό γηροκομείο. Είναι αδιόριστη και απλήρωτη πολλούς μήνες. Όλοι στο ίδρυμα αντιδρούν σε αυτή την κατάσταση, όμως η Θοδώρα φοβάται γιατί δεν θέλει να τα βάλει με το Δημόσιο. Με άντρα που δουλεύει σε κάβα, κόρη άνεργη και γαμπρό αδιόριστο, προτιμάει να περιμένει παρά να επαναστατήσει. Όταν, όμως, μαθαίνει πως το γηροκομείο λειτουργεί ως «πλυντήριο» για μίζες που καταλήγουν στον υπουργό εργασίας, αποφασίζει να «πάρει το νόμο στα χέρια της»…

Παρασκευή βράδυ έκανε πρεμιέρα η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ. Όσοι δεν μπορείτε να περιμένετε πότε θα συγκινηθεί ο ΑΝΤ1 Κύπρου, δείτε το!!!



"Η ΕΛΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ"!!!!!



*μη ξεχνάτε, έχουν ξεκινήσει οι ελληνικές σειρές, τις οποίες μπορείτε να δείτε από το http://www.greek-movies.com/
*αυτές του MEGA Ελλάδος μπορείτε να τις δείτε και στην ιστοσελίδα του καναλιού.
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α