Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΕΙΑ AGB - EΒΔΟΜΑΔΑ 19/10/2009 - 25/10/2009

ΑΙΓΙΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΦΟΝΤΟ ΚΑΙ URI GELLER...

Γεια σε όλους σας αγαπητοί αναγνώστες!! Να' μαστε και πάλι εδώ, με την πρώτη ανάρτηση της εβδομάδας στην οποία θα αναλύσουμε τα ποσοστά που κατέγραψαν οι πρώτες 20 εκπομπές για την εβδομάδα, όπως επίσης και τα ποσοστά που κατέγραψαν οι υπόλοιπες Κυπριακές σειρές που δεν τα κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την 20αδα.

Όπως λέει και ο τίτλος πιο πάνω, η προηγούμενη εβδομάδα κινήθηκε γύρω από τις πιο πάνω εκπομπές, με την "Αίγια Fuxia" να βρίσκει τα πόδια της όχι μόνο στο σενάριο και το χιούμορ αλλά και στα ποσοστά και το "X-Factor" να βρίσκεται ήδη σε πλεονεκτική θέση, πριν από τα lives. Οι 2 αυτές εκπομπές ξεχωρίζουν, ως προς την Τηλεθέαση Μέσου Λεπτού από τις υπόλοιπες εκπομπές γι' αυτό εξίσου και κατέλαβαν τις 3 πρώτες θέσεις. Τις υπόλοιπες επτά θέσεις της πρώτης δεκάδας τις κατέλαβαν η σειρά "Σε Φόντο Κόκκινο", το πρώτο διάδοχος του Uri Geller" και ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Porto για το "Champions League". Ο πίνακας με τις πρώτες 20 εκπομπές της εβδομάδας, ως προς την ΤΜΛ που αυτές κατέγραψαν, είναι ο εξής:

Ξεκινούμε για ακόμα μια εβδομάδα με την "Αίγια Fuxia" αφού για άλλη μια εβδομάδα ήταν η πρώτη Κυπριακή σειρά...
Με ανεβασμένα ποσοστά, τόσο στην ΤΜΛ όσο και στο γενικό μερίδιο τηλεθέασης, η σειρά κατέλαβε και πάλι τις πρώτες 2 θέσεις. Υπενθυμίζω ότι πριν από 2 εβδομάδες, η σειρά είχε γράψει γενική ΤΜΛ με τα 2 επεισόδια της 18.1% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης των 2 επεισοδίων 45.5%, καταλαμβάνοντας τις θέσεις 1 και 2 στον πίνακα. Την εβδομάδα που πέρασε τα 2 νέα επεισόδια κατέγραψαν γενική ΤΜΛ 19.3%, δηλαδή 1.2 μονάδες πιο ψηλή από την αντίστοιχη γενική ΤΜΛ πριν από 2 εβδομάδες. Η ψηλότερη ΤΜΛ ήταν αυτή του επεισοδίου της Τρίτης, που κατέλαβε και την 1η θέση στον πίνακα, και το ποσοστό ήταν 19.8%. Το γενικό μερίδιο τηλεθέασης των 2 επεισοδίων της προηγούμενης εβδομάδας ήταν 47.1% και στον πίνακα πιο πάνω μπορείτε να δείτε τι μερίδιο κατέγραψε το κάθε επεισόδιο ξεχωριστά. Και αυτό το ποσοστό ήταν κατά 1.6% πιο ψηλό από πριν 2 εβδομάδες και αυτό μπορεί να συνδυαστεί λογικά με την πτώση του "Μόνο μια φορά" την οποία θα δούμε λίγο πιο κάτω.

Ακολουθεί το "Σε Φόντο Κόκκινο" που με ακόμη καλύτερα ποσοστά πήρε το αίμα του πίσω και επέστρεψε στη 2η θέση των Κυπριακών σειρών...
Για πρώτη φορά φέτος επεισόδιο της σειράς κατέγραψε ΤΜΛ πάνω από 11% και αυτό μάλιστα το έκανε 2 φορές. Και τα μερίδια τηλεθέασης των 4 νέων επεισοδίων ήταν επίσης πιο ψηλά, μεταξύ 29% - 34%. Η ψηλότερη ΤΜΛ που κατέγραψε η σειρά είναι 11.2% με 2 επεισόδια. Η γενική ΤΜΛ των 4 νέων επεισοδίων είναι 10.7%, δηλαδή πιο ψηλή κατά 1.1% από την γενική ΤΜΛ των νέων επεισοδίων πριν από 2 εβδομάδες. Όσο για το γενικό μερίδιο τηλεθέασης, τα ξεχωριστά μερίδια για το κάθε επεισόδιο μπορείτε να τα δείτε από τον πίνακα, ενώ το γενικό μερίδιο και για τα 4 επεισόδια μαζί ήταν 31.2%, πιο ψηλό κατά 0.3% απο πριν 2 εβδομάδες.

Συνεχίζουμε με την σειρά "Μόνο μια φορά", που με τα ποσοστά που κατέγραψαν τα 2 επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας κατατάσσεται ως η 3η πιο πετυχημένη Κυπριακή σειρά από πλευράς νουμέρων πάντα...
Η άνοδος που είχε η σειρά εις βάρος της "Αίγιας" πριν από 2 εβδομάδες δεν συνεχίστηκε και την προηγούμε
νη εβδομάδα. Δεν μπορώ να συγκρίνω τις γενικές ΤΜΛ των νέων επεισοδίων της σειράς για την προηγούμενη και προ-προηγούμενη εβδομάδα καθώς την προηγούμενη εβδομάδα προβλήθηκαν 2 επεισόδια ενώ πριν 2 εβδομάδες είχαν προβληθεί 3 επεισόδια. Παρόλα αυτά, η πτώση είναι φανερή αφού πριν 2 εβδομάδες όλα τα νέα επεισόδια είχαν καταγράψει ΤΜΛ πάνω από 9% ενώ την περασμένη εβδομάδα τα 2 επεισόδια κατέγραψαν ΤΜΛ 8.8% και 7.8%, δηλαδή αισθητά πιο χαμηλές. Επίσης τα 25ρια της σειράς πριν από 2 εβδομάδες χάθηκαν, με το πιο ψηλό μερίδιο τηλεθέασης επεισοδίου για την προηγούμενη εβδομάδα να είναι μόλις 21.1%.

Αμέσως μετά βρίσκουμε την "Πανσέληνο" που ακόμη να γράψει τα ποσοστά που αναμένονταν στ
ην αρχή της χρονιάς...
Τα 4 νέα επεισόδια κατέλαβαν τις θέσεις 21,36,38 και 64, θέσεις που είναι πιο χαμηλές παρά πριν από 2 εβδομάδες. Η γενική ΤΜΛ και των 4 νέων επεισοδίων ήταν 5.4%, χαμηλότερη κατά 0.3% από την γενική
ΤΜΛ των 4 επεισοδίων που προβλήθηκαν πριν 2 εβδομάδες. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα ποσοστά σημειώνουν πτώση, αλλά η τρίτη συνεχόμενη... Όσο για το γενικό μερίδιο τηλεθέασης και των 4 νέων επεισοδίων αυτό ανήλθε στο 15.1%, 3 ολόκληρες μονάδες πιο χαμηλό παρά πριν 2 εβδομάδες.

Επόμενη στη σειρά, βρίσκου
με την σειρά "Τα ρόδα της οργής" με εντυπωσιακή άνοδο...
Τα 2 νέα επεισόδια της σειράς του ΡΙΚ, κατέγραψαν την ίδια γενική ΤΜΛ με την γενική ΤΜΛ των 4 επεισοδίων της σειράς "Πανσέληνος" δηλαδή 5.4% με την ψηλότερη ΤΜΛ να είναι 6.3%. Η σειρά κατέλαβε τις θέσεις 22(!!) και 65. Πριν απο 2 εβδομάδες η σειρά ήταν η χειρότερη - πάντα απο πλευράς νουμέρων - Κυπριακή σειρά με γενική ΤΜΛ των 2 επεισόδίων 3.9%. Δηλαδή την περασμένη εβδομάδα η σειρά είχε άνοδο στη γενική ΤΜΛ 2.4%!! Άνοδο είχαν επίσης και τα μερίδια τηλεθέασης των 2 επεισοδίων που ανήλθαν στο 20.4% και 18.8%. Μπράβο στη σειρά και μακάρι τα νούμερα να ανέβουν κι'άλλο!


Ακολουθεί η επόμενη Κυπριακή σειρά του ΡΙΚ, "Σε Επικίνδυνη ζώνη", που με 3 επεισόδια ανέβασε τα ποσοστά της σε σχέση με την εβδομάδα της πρεμιέρας...
Η γενική Τηλεθέαση Μέσου Λεπτού των 3 πρώτων επεισοδίων της σειράς πριν απο 2 εβδομάδες ήταν 4.5%. Κατά 0.5% ψηλότερη ηταν η γενική ΤΜΛ των επόμενων 3 επεισοδίων, δηλαδή 5.
0%, την προηγούμενη εβδομάδα. Η σειρά κατέλαβε τις θέσεις 31,49 και 73. Η ψηλότερη ΤΜΛ της σειράς ήταν 5.7% και το ψηλότερο μερίδιο τηλεθέασης 16.4%.

Τέλος, στον πάτο, τελευταία στη λίστα με της Κυπριακές σειρές, τερμάτισε η σειρά "Μπάτσο Αγάπη μου"...
Τα 2 επεισόδια
της περασμένης εβδομάδας κατέλαβαν τις θέσεις 27 και 98, με ψηλότερη ΤΜΛ 5.8% και ψηλότερο μερίδιο τηλεθεάσης 18.0%.

Αυτά για τις Κυπριακές σειρές. Συνεχίζουμε τώρα με τις διάφορες άλλες εκπομπές που μπήκαν στην πρώτη 20αδα.
Αρχή κάνουμε με το "X-Factor II" που μια εβδομάδα πριν απο τα live τα πήγε περίφημα με τα ποσοστά του επεισοδίου στα "Judges' houses". Το επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής κατέγραψε ΤΜΛ 14.1% και μερίδιο τηλεθέασης 46.7% και ήταν η μόνη εκπομπή που έδειξε οτι μπορεί να κοντράρει την "Αίγια" κυριώς τώρα που θα αρχίσουν τα live και θα έχουμε και πάλι Κυπριακό ενδιαφέρον... Η εκπομπή κατέλαβε την 3η θέση.

Στις επόμενες 2 θέσεις, δηλαδή τις θέσεις 4 και 5 τερμάτισε ο αγώνας Champions League μεταξύ της ομάδας του ΑΠΟΕΛ και της Porto στην Πορτογαλία. Το πρώτο ημίχρονο κατέγραψε ΤΜΛ 14.0%, χάνοντας την 3η θέση του X-factor για 0.1%, και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 41.3%. Στο 2ο ημίχρονο, η ΤΜΛ μειώθηκε στο 12.6% και το γενικό μερίδιο τηλεθέασης ανέβηκε στο 48.8%. Ίσως στα επόμενα στάδια της διοργάνωσης τα ποσοστά να ανέβουν...

Πρεμιέρα είχαμε το περασμένο Σάββατο για την εκπομπή του ΑΝΤ1 Ελλάδος , "Ο διάδοχος του Uri Geller". Λίγο η περιέργια του ότι είναι πρεμιέρα, λίγο τα περίεργα πειράματα, χάρισαν στην εκπομπή στην Κύπρο την 8η θέση με ΤΜΛ 11.1% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 38.2%. Στις επόμενες εκπομπές τα νούμερα μπορεί και να αυξηθούν, μπορεί όμως και να μοιωθούν. Στην Ελλάδα, με ΤΜΛ 12.3% και μερίδιο τηλεθέασης 30.2% η εκπομπή τερμάτισε στην 19η θέση για την εβδομάδα.

Στην 12η θέση, με νέα άνοδο, βρίσκουμε το "Πάμε Πακέτο". Η ΤΜΛ που κατέγραψε η εκπομπή του περασμένου Σαββάτου ήταν 7.8% και το γενικό μερίδιο τηλεθέασης ήταν 24.8%. Η εκπομπή έχασε όμως απο τον "Διάδοχο του Uri Geller".... στην Κύπρο. Στην Ελλάδα, το "Πάμε Πακέτο" βρέθηκε στην 12η θέση, με ΤΜΛ 13.9% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 29.3%. Η ΤΜΛ ήταν πιο ψηλή για το "Πακέτο" αλλά το μερίδιο τηλεθέασης, που δείχνει πόσο ανταγωνιστική είναι μια εκπομπή την ώρα προβολής της ήταν πιο ψηλό για τον "Uri Geller"...

Λίγο πιο κάτω στην 17η θέση βρίσκουμε τη σειρά "Κάρμα", με ΤΜΛ 7.1% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 21.0%. Τόσο η ΤΜΛ όσο και το γενικό μερίδιο τηλεθεάσης ήταν πιο χαμηλά παρά πριν απο 2 εβδομάδες.

Μια θέση πιο κάτω, στην 18η θέση έφτασ
ε το "Allan Dallon". Φανερά ανεβασμένο, αφού είναι και φανερά βελτιωμένο, κατέγραψε ΤΜΛ 7.2%, 1.9% πιο ψηλή πριν απο 2 εβδομάδες, τερματίζοντας επίσης 17 θέσεις πιο ψηλά. Και το γενικό μερίδιο τηλεθέασης ήταν πιο ψηλό σε σχέση με πριν 2 εβδομάδες, αφού έφτασε το 20.7% ενώ πριν 2 εβδομάδες ήταν 17.5%.



Την έκπληξη της εβδομάδας θεωρώ την είσοδο στην 20αδα του "Get On Stage" και ειδικά του επεισοδίου της Τετάρτης αφού τις τελευταίες εβδομάδες η εκπομπή σημείωνε πτώση. Την Τετάρτη, απέναντι στον αγώνα του ΑΠΟΕΛ, στάθηκε πολύ καλά, και κατέλαβε την πάρα πολύ καλή για την περίπτωση 19η θέση με ΤΜΛ 6.6% και γενικό μερίδίο τηλεθέασης 18.2%. Το επεισόδιο της Πέμπτης τερμάτισε 7 θέσεις πιο κάτω, στην 26η θέση.


Και φτάσαμε σιγά σιγά προς το τέλος, για να σχολιάσουμε και τα νούμερα που κατέγραψαν οι σταθμοί μας την περασμένη εβδομάδα.


Υπήρξαν αλλαγές στην κατάταξη και μάλιστα σημαντικές. Το ΣΙΓΜΑ ανέβηκε στην κορυφή με 0.1% διαφορά απο τον δεύτερο ΑΝΤ1. Οι άλλοι έφαγαν το ΡΙΚ1 και του έκλεψαν την 3η θέση, ρίχνοντας το στην 4η θέση. Η μεγαλύτερη αλλαγή και άξια αναφοράς, είναι η άνοδος του PLUS TV για πρώτη φορά στην 8η θέση, δηλαδή όχι την τελευταία!!! Το PLUS ξεπέρασε την ΕΡΤ και τα διάφορα τοπικά κανάλια!

Αυτά λοιπόν για την περασμένη εβδομάδα, σε ότι αφορά τις Κυπριακές σειρές και τις υπόλοιπες εκπομπές που μπήκαν στην 20αδα. Αύριο θα δούμε πως τα πήγαν διάφορες άλλες εκπομπές στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα!!

Τα λέμε λοιπόν!

tv_maniac


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α