Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΕΙΑ AGB - EΒΔΟΜΑΔΑ 05/10/2009 - 11/10/2009

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΕΝΝΙΚΗ!

Γ
ειά σε όλους και καλή εβδομάδα! Να΄ μαστε πάλι εδώ για να αναλύσουμε τα στοιχεία της AGB για την προηγούμενη εβδομάδα (05/10/2009 - 11/10/2009) η οποία έβγαλε νικητή κυρίως τον ΑΝΤ1 παρά κάποια συγκεκριμένη εκπομπή. Καταλαμβάνοντας τις 5 πρώτες θέσεις, ο ΑΝΤ1 με δύο μόλις εκπομπές, η μια μάλιστα να είναι εξ Ελλάδος, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση απο τα κανάλια για την εβδομάδα. Στην κορυφή γι άλλη μια εβδομάδα βρέθηκε η "Αίγια Fuxia" με μικρή όμως πτώση τόσο στην Τηλεθέαση Μέσου Λεπτού (ΤΜΛ) όσο και στο γενικό μερίδιο τηλεθέασης της. Η "Αίγια" κατέλαβε και τη 2η θέση για να αφήσει το "X-Factor II" και τη συνέχεια των ακροάσεων του να καταλάβουν τις επόμενες 3 θέσεις. Συνεχίζει την πολύ καλή πορεία της η σειρά "Σε Φόντο Κόκκινο" έχοντας μάλιστα άνοδο στην ΤΜΛ της. Άνοδος στην ΤΜΛ και το γενικό μερίδιο τηλεθέασης είχε και η σειρά "Μόνο μια φορά" παραμένοντας όμως πολυ πίσω απο την κορυφή. Όλες οι εκπομπές που ανέφερα πιο πάνω, κατέλαβαν τις θέσεις 1-18, κάτι που δείχνει πως τα γούστα μας είναι σταθερά και βλέπουμε τα ίδια πράγματα ακόμα και στις επαναλήψεις!!! Ο πίνακας με τις 20 πρώτες εκπομπές για την προηγούμενη εβδομάδα είναι ο εξής:

ΑΙΓΙΑΣ FACTOR!
Σ' ένα από τα επεισόδια του X-Factor της προηγούμενης εβδομάδας είδαμε και την ακρόαση της Κύπρου! Οι κριτές ψάχνουν να βρουν αν κάποιος υποψήφιος έχει αυτό το κάτι, αυτό το "factor" που θα τους απογειώσει και θα φτάσουν την κορυφή. Αυτό το "factor" πάντως σίγουρα το έχει η "Αίγια Fuxia" αφού και την προηγούμενη εβδομάδα παρέμεινε στην κορυφή. Οι 2 πρώτες θέσεις της ανήκαν, με ψηλότερη ΤΜΛ 18.7%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψηλότερη ΤΜΛ της σειράς πριν 2 εβδομάδες ήταν 20.1% δηλαδή κατά 1.4% πιο ψηλή. Επίσης το ψηλότερο γενικό μερίδιο τηλεθέασης της σειράς έφτασε μέχρι το 50% την προηγούμενη εβδομάδα, σε αντίθεση με πριν 2 εβδομάδες όταν και τα 2 επεισόδια της σειράς ήταν πάνω από 50%. Υπάρχει μια μικρή πτώση στα ποσοστά. χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, αφού τα ποσοστά παραμένουν πάρα πολύ ψηλά.
Όσο για το
"X-Factor" ξεκίνησε όπως είπαμε την προηγούμενη εβδομάδα, πολύ δυνατά και πραγματικά μου έχει κινήσει την περιέργεια κατά πόσο θα ανέβουν τα ποσοστά στα live! Ήδη τα ποσοστά είναι πολύ ψηλά, τουλάχιστον το μερίδιο τηλεθέασης, που την προηγουμένη εβδομάδα έφτασε το 46.6% στην ακρόαση της Κύπρου. Όπως είπα και πιο πάνω η εκπομπή κατέλαβε 3 θέσεις, τις θέσεις 3-5, με ψηλότερη ΤΜΛ 13.1% και δείχνει να είναι η μόνη εκπομπή που μπορεί να απειλήσει την "Αίγια" στην κορυφή.

ΟΙ ΥΠΟ
ΛΟΙΠΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ
Ας δούμε τώρα πως τα πήγαν οι υπόλοιπες Κυπριακές σειρές...

--- ΣΕ ΦΟΝ
ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ---
Με ανεβασμένα ποσοστά συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά
στην 10αδα η σειρά του ΣΙΓΜΑ. Μπορεί τα ποσοστά να μην πλησιάζουν καθόλου την "Αίγια", άρα η σειρά να μην καταφέρνει να δει την κορυφή παρα μόνο με κιάλια, αλλά τουλάχιστον είναι πρώτη στην ώρα προβολής της και η 2η πιο επιτυχημένη - από πλευράς νουμέρων πάντα - Κυπριακή σειρά. Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, η σειρά κατέλαβε τις θέσεις 6,7,9 και 11, ενώ και οι 4 επαναλήψεις των επεισοδίων βρέθηκαν μέσα στην 20αδα (14,15,16,18). Σίγουρα αν δεν ήταν και το "Σε Φόντο Κόκκινο" το ΣΙΓΜΑ θα έμενε πολύ πίσω απο τον ΑΝΤ1 απο πλευράς νουμέρων, αφού είναι το "Φόντο" που κρατά το ΣΙΓΜΑ ζωντανό. Η ψηλότερη ΤΜΛ που κατέγραψε η σειρά ήταν 10.6% και η χαμηλότερη 9.0%, ενώ το ψηλότερο μερίδιο ήταν 34.3% με το επεισόδιο της Τετάρτης.

-- ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ --
Ελαφριά ανάκαμψη παρουσιάζει η σειρά του ΑΝΤ1 "Πανσέληνος" που κατάφερε αυτή την εβδομάδα να μπει έστω μια φορά στην 20αδα, στην 19η θέση, με άλλο ένα επεισόδιο να μένει 3 θέσεις πιο πίσω, στην 22η θέση. Άλλα 2 επεισόδια κατέλαβαν τις θέσεις 36 και 37. Η ψηλότερη ΤΜΛ που έπιασε η σειρά ήταν 7.0% πολύ ψηλότερη από πριν 2 εβδομάδες. Όλα τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας, όπως και οι επαναλήψεις τους, κατέγραψαν πιο ψηλή ΤΜΛ από πριν 2 εβδομάδες. Όμως, το ψηλότερο μερίδιο που κατέγραψε επεισόδιο της σειράς ήταν 23.2%, ενώ τα υπόλοιπα επεισόδια δεν ξεπέρασαν το 20%. Κάτι που δείχνει ότι η σειρά δεν μπορεί με τίποτα να κερδίσει το απέναντι "Σε Φόντο Κόκκινο"...

-ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ-
Παραμένοντας ακόμα πολύ πίσω απο την κορυφή και την "Αίγια", τ
ο "Μόνο μια φορά" δείχνει μικρή άνοδο στα ποσοστά του. Την προηγούμενη εβδομάδα κατέλαβε τις θέσεις 8, 12 και 13, με ψηλότερη ΤΜΛ 9.5%, πολύ ψηλότερη παρά πριν 2 εβδομάδες. Και τα άλλα 2 επεισόδια κατέγραψαν ψηλότερη ΤΜΛ απο όλα τα επεισόδια της προ - προηγούμενης εβδομάδας. Το γενικό μερίδιο τηλεθεάσης ήταν γύρω στο 25% και για τα 3 επεισόδια της εβδομάδας, με ψηλότερο ποσοστό το 25.6%.

-ΜΠΑΤΣΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ-
Μπάτσο αγάπη μου, παρέτα καλύτερα. Τον έφαγε η αστάθεια τον "Μπάτσο", αφού για 2η συνεχόμενη εβδομάδα, το ένα επεισόδιο πάει σχετικά καλά ενώ το άλλο χάλια. Πριν 2 εβδομάδες τουλάχιστον, υπήρχε η δικαιολογία ότι απέναντι έπαιζε APOEL - CH
ELSEA, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα; Το ένα επεισόδιο, αυτό που κατέλαβε την 32η θέση, κατέγραψε ΤΜΛ 5.8% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 20.3%, ενώ το άλλο επεισόδιο κατέλαβε την 80η θέση με ΤΜΛ 3.9% και γενικό μερίδιο μόλις 11.8%.

-ΤΑ ΡΟΔΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ-
Μια θέση πιο κάτω απο το 2ο επεισόδιο του "Μπάτσου" τερμάτισε η πρεμιέρα της σειράς "Τα ρόδα της οργής". Δηλαδή στην 81η θέση, με ΤΜΛ 3.9% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης
17.8%. Το 2ο επεισόδιο, της Κυριακής, ανέβηκε αρκετά, στην 55η θέση, με ΤΜΛ 4.9% και μερίδιο 16.1%.

Στην Ελλάδα, την κορυφή κατέλαβε και πάλι ο Λαζόπουλος και το "Αλ Τσαντίρι Νιούζ", αφήνοντας στη 2η θέση το "Ευτυχισμένοι μαζί" του MEGA. Την 3η θέση κατέλαβε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Ελλάδας και της Λετονίας, την 4η θέση το "Πάμε Πακέτο" και τις επόμενες 4 θέσεις τα "Μυστικά της Εδέμ".


Και φτάσαμε σιγά σιγά στα ποσοστά των καναλιών μας. Στην πρώτη θέση, όπως ξαναείπαμε τερμάτισε ο ΑΝΤ1 με 20.8% αφήνοντας πίσω του το ΣΙΓΜΑ με 19.7%. Το ΡΙΚ1 τερμάτισε τρίτο, με 16.1%, ακολούθησαν οι άλλοι με 14.6% και μετά το MEGA με 12.4%. Στην τελευταία θέση παρέμεινε το PLUS tv, με 2.7%, ποσοστό αρκετά ψηλό σε σχέση με άλλες εβδομάδες.

Απο τώρα και στο εξής, στην εβδομαδιαία ανάλυση θα αναλύουμε τα π
οσοστά των 20 πρώτων εκπομπών καθώς και των Κυπριακών σειρών, μόνο. Επίσης στην εβδομαδιαία ανάρτηση θα αναφέρω τις πρώτες εκοπμπές στην Ελλάδα, καθώς και τα ποσοστά των Κυπριακών καναλιών.
Για τις διάφορες άλλες εκπομπές, και τα ποσοστά που κατέγραψαν την εβδομάδα που πέρασε θα υπάρχει διαφορετική ανάρτηση, πάλι κάθε Τρίτη ή την Τετάρτη. Γι'αυτό μείνετε συντονισμένοι για την άλλη ανάρτηση για διάφορα άλλα νούμερα!

tv_maniac


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α