Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΕΙΑ AGB - EΒΔΟΜΑΔΑ 12/10/2009 - 18/10/2009


ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ...

Γεια σε όλους και καλή σας εβδομάδα. Ελπίζω αυτή την εβδομάδα να είναι όλα καλύτερα - τηλεοπτικά και μη - γιατί αρχίσαμε να κουραζόμαστε Στη σημερινή ανάρτηση, θα δούμε τι ποσοστά έγραψαν όλες οι Κυπριακές σειρές, καθώς και οι υπόλοιπες εκπομπές που μπήκαν στην 20αδα. Ό
σο για τις διάφορες άλλες εκπομπές, Κυπριακές και μη, και τι ποσοστά κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα, αυτές θα τις δούμε στην αυριανή ανάρτηση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, δεν υπήρξε καμιά αλλαγή στις πρώτες θέσεις της AGB, αφού η "Αίγια Fuxia" παρέμεινε στην κορυφή καταλαμβάνοντας τις 2 πρώτ
ες θέσεις. Παρ' όλα αυτά όμως, κερδισμένη της εβδομάδας είναι η σειρά "Μόνο μια φορά" αφού συνεχίζει την ανοδική της πορεία, κερδίζοντας σημαντικές μονάδες τόσο στην Τηλεθέαση Μέσου Λεπτού (ΤΜΛ) όσο και στο γενικό μερίδιο τηλεθέασης της. Ακόμα πιο σημαντικό και άξιο αναφοράς όμως είναι το γεγονός οτι αυτές τις μονάδες τις κερδίζει εις βάρος της "Αίγιας Fuxia" που γι'αυτό το λόγο συνεχίζει να έχει πτώση στα ποσοστά της. Ας δούμε λοιπόν τον πίνακα με τις πρώτες 20 εκπομπές για την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την ΤΜΛ τους.

Πρώτη Κυπριακή σειρά, σύμφωνα με την AGB, για την προηγούμενη εβδομάδα (και όχι μόνο), ήταν η "Αίγια Fuxia".
Για ακόμα μια εβδομάδα, η "Αίγια" έκανε το 1-2, με τη γενική ΤΜΛ και των 2 καινούριων επεισοδίων να είναι 18.1% (ψηλότερη = 19%). Αυτή η γενική ΤΜΛ είναι κατά 0.4% πιο χαμηλή απο τη γενική ΤΜΛ των 2 επεισοδίων πριν 2 εβδομάδες. Το ίδιο συνέβει και με το γενικό μερίδιο τ
ηλεθέασης. Το γενικό μερίδιο και των 2 νέων επεισοδίων, την περασμένη εβδομάδα, ήταν 45.5% (ψηλότερο = 47.8%), ενώ πριν 2 εβδομάδες το αντίστοιχο γενικό μερίδιο ήταν 49.8%. Άρα 4.3% πτώση υπήρξε και στο γενικό μερίδιο τηλεθέασης των 2 επεισοδίων.


Σύμφωνα πά
ντα με την ΤΜΛ, η οποία καθορίζει την σειρά που τερματίζουν οι εκπομπές για την εβδομάδα, δεύτερη Κυπριακή σειρά είναι το "Μόνο Μια Φορά".
Το ότι η σειρά ανεβάινει, το προσέξαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Το ότι η σειρά ανεβάινει εις βάρος της "Αίγιας" το προσέξαμε και πάλι την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά το επιβεβαιώνουμε σήμερα. Η πτώση στα ποσοστά της "Αίγιας" που αναφέραμε πιο πάνω, συνδιάζεται με την άνοδο στην ΤΜΛ της σειράς "Μόνο μια φορά", που την προηγούμενη εβδομάδα κατέλαβε τις θέσεις 7,8 και 9 στον πίνακα με τις πρώτες εκπομπές της εβδομάδας. Η γενική ΤΜΛ και των 3 επεισοδίων ήταν 9.7%, και είναι κατά 0.7% πιο ψηλή απο την γενική ΤΜΛ των 3 επεισοδίων πριν 2 εβδομάδες. Άρα το 0.4% που έχασε η "Αίγια" το κέρδισε και με το παραπάνω το "Μόνο μια φορά". Όσο για το μερίδιο τηλεθέασης, είναι σταθερό στο 25%, με το γενικό μερίδιο και των 3 επεισοδίων να είναι 25.3% για την προηγούμενη εβδομάδα. Αν αυτή η άνοδος, επαναλαμβάνω, εις βάρος της "Αίγιας", θα συνεχιστεί, θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες...

Τρίτη στη σειρά, τερμάτισε η σειρά "Σε Φόντο Κόκκινο".
Την προηγούμενη εβδομάδα, η σειρά συνέχισε την πολύ καλή της πορεία με άκρα σταθερότητα στα ποσοστά. Παρόλα αυτά η ακόμα μεγαλύτερη άνοδος στην ΤΜΛ του "Μόνο Μια φορά", έριξε τη σειρά από τη 2η στην 3η θέση των Κυπριακών παραγωγών. Η διαφορά τους είναι πολύ μικρή, αφού η γενική ΤΜΛ των 4 επεισοδίων του "Σε Φόντο Κόκκινο" για την περασμένη εβδομάδα ήταν 9.6% (ψηλότερη = 10.4%) σε αντίθεση με το 9.7% του "Μόνο μια φορά". Η γενική ΤΜΛ ήταν και πριν 2 εβδομάδες 9.6% κάτι που δείχνει εντονότερα την σταθερότητα της σειράς. Υπήρξε μάλιστα μικρή άνοδος στο μερίδιο τηλεθέασης, αφού πριν 2 εβδομάδες το γενικό μερίδιο των 4 επεισοδίων ήταν 30.8% ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, το αντίστοιχο μερίδιο ήταν 30.9% (ψηλότερο = 33.1%).

Επόμενη στη σειρά, βρίσκουμε την "Πανσέληνο".

Την προηγούμενη εβδομάδα, η σειρά κατέλαβε τις θέσεις 20,26,28 και 49 με τα 4 επεισόδια της να γράφουν γενική ΤΜΛ 5.7% (ψηλότερη = 6.4%), γενικό ποσοστό χαμηλότερο κατά 0.4% από το 6.1% των 4 επεισοδίων πριν 2 εβδομάδες. Σαν να μην έφτανε αυτό, την προηγούμενη εβδομάδα το γενικό μερίδιο των 4 επεισοδίων ήταν 18.1% δηλαδή και πάλι χαμηλότερο από το αντίστοιχο πριν 2 εβδομάδες, κατά 1.9% μονάδες, αφού πριν 2 εβδομάδες τα 4 επεισόδια είχαν γράψει γενικό μερίδιο τηλεθέασης 20%.

Ακολουθεί η νέα σειρά του ΡΙΚ1, "Επικίνδυνη ζώνη".
Πρεμιέρα είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα για τη νέα κοινωνική σειρά του ΡΙΚ "Επικίνδυνη ζώνη". Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω παρακολουθήσει τα πρώτα επεισόδια έτσι δεν μπορώ να πω κάτι γι'αυτά. Τα νούμερα που κατέγραψε, ξεκίνησαν αρκετά καλά, αλλά είχαν πτώση επεισόδιο με επει
σόδιο. Το επεισόδιο της πρεμιέρας κατέγραψε ΤΜΛ 5%, καταλαμβάνοντας την 43η θέση, ενώ την επόμενη μέρα, το 2ο επεισόδιο κατέγραψε 4.4% για να τερματίσει 17 ολόκληρες θέσεις πιο κάτω. Για να τα κορυφώσει, ήρθε το 3ο επεισόδιο, να καταγράψει ΤΜΛ 4%, 1 ολόκληρη μονάδα πιο χαμηλή απο το πρώτο επεισόδιο και να καταλάβει την 67η θέση. Όσο για το μερίδιο τηλεθέασης, σε κανένα επεισόδιο η σειρά δεν κατάφερε να περάσει το 15%, αφού το ψηλότερο μερίδιο ήταν μόλις 13.5%. Η γενική ΤΜΛ και των 3 επεισοδίων ήταν 4.5%.

Για 0.1% διαφορά στην ΤΜΛ, πιο πίσω έμεινε το "Μπάτσο αγάπη μου".
Και η μέτρια, ή μάλλον τι λέω, κακή, πορεία για τη σειρά του MEGA συνεχίζεται για ακόμα μια εβδομάδα. Πριν 2 εβδομάδες, τα 2 νέα επεισόδια είχαν καταγράψει γενική ΤΜΛ 4.9% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 16.1%. Την περασμένη εβδομάδα, τα 2 νέα επεισόδια κατέγραψαν γενική ΤΜΛ 4.4%, δηλαδή πτώση 0.5%, με την ψηλότερη ΤΜΛ να είναι 4.7%. Τα 2 επεισόδια της περασμένης εβδομάδας τερμάτισαν στις θέσεις 50 και 63, ενώ τα μερίδια τηλεθέασης που κατέγραψαν ήταν 18.1% και 12.2%. Οι χαμηλές πτήσεις συνεχίζονται για τη σειρά και αυτό πρέπει να προβληματίζει ιδιέταιρα τους υπεύθυνους στο MEGA, που για κάποιο διάστημα χάρηκαν, αφού η σειρά τα πήγαινε πολύ καλά. Φέτος όμως η σειρά πάει απο το κακό στο χειρότερο.

Τελευταία Κυπριακή σειρά απο πλευράς νουμέρων, για την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν "Τα ρόδα της οργής".
Τα "ρόδα" με γενικ
ή ΤΜΛ των 2 νέων επεισοδίων 3.9%, κατέλαβαν τις θέσεις 45 και 105 στον πίνακα με τις πρώτες εκπομπές της AGB. Τα μερίδια τηλεθέασης των 2 επεισοδίων ήταν 20% και 10.1%.

ΣΤΗΝ 20ΑΔΑ ΕΠΙΣΗΣ...
> Βρέθηκε φυσικά το "X-FACTOR II" με τα auditions και το boot camp. Όσο κοντεύουν τα live τόσο πιο πολύ θα ανεβαίνουν τα ποσοστά. Την περασμένη εβδομάδα τα 2 νέα επεισόδια του σόου, κατέγραψαν ΤΜΛ 15.7% (!!) και 10%, ενώ τα μερίδια τηλεθέασης ήταν 46.8% και 37.8% και κατέλαβε τις θέσεις 4 και 6.
> Βρέθηκε το "Next Top Model", στην 14η θέση με την αρκετά καλή για αρχή ΤΜΛ 8.7% και μερίδιο τηλεθέασης 26.6%.
> Βρίσκουμε επίσης τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 Ελλάδος, "Κάρμα". Η σειρά στην Κύπρο βρέθηκε στη 16η θέση, με ΤΜΛ 7.3% και γενικό μερίδιο τηλεθεάσης 26.4%.
> Άνοδος για το "Πάμε πακέτο" και είσοδος στην 20αδα με ΤΜΛ 7.0%, ποσοστό που χάρισε στην εκπομπή τη 17η θέση. Καλό και το 27.1%, γενικό μερίδιο τηλεθέασης, της εκπομπής.
> Τέλος, στη 19η θέση τερμάτισε το 1 απο τα 2 "Get on Stage" με ΤΜΛ 6.9% και γενικό μερίδιο 21.3%
. Άλλες 2 θέσεις κατέλαβε το talent show του MEGA, την 24η με το άλλο επεισόδιο (ΤΜΛ 5.9%, μερίδιο 15.7%) και την 92η θέση με το backstage (ΤΜΛ 3.0%, μερίδιο 7.8%)

Όσο για τα κανάλια μας, η σειρά παρέμεινε ακριβώς η ίδια για 2η συνεχόμενη εβδομάδα. Στην πρώτη θέση με 21.0% τερμάτισε ο ΑΝΤ1, με το ΣΙΓΜΑ να μένει στη 2η θέση με 18.2%. Στην 3η και 4η θέση με ακριβώς το ίδιο ποσοστό τερμάτισαν το ΡΙΚ1 και οι άλλοι, ενώ το MEGA με 12.2% έμεινε ακόμη μια εβδομάδα στη 5η θέση. Ακολούθησαν ΡΙΚ2, DVD/VCR, η ΕΡΤ και στην προτελευταία και τελευταία θέση με το ίδιο ποσοστό τερμάτισαν τα τοπικά κανάλια και το Plus tv.

Αυτά και για την προηγούμενη εβδομάδα, για τις Κυπριακές σειρές και τις υπόλοιπες εκπομπές που μπήκαν στην 20αδα.
Μείνετε όλοι συντονισμένοι, αύριο θα δούμε πως πήγαν οι διάφορες άλλες εκπομπές την προηγούμενη εβδομάδα.


Τα λέμε λοιπόν...

tv_maniac


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α