Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΗ AGB - EΒΔΟΜΑΔΑ 05/10/2009 - 11/10/2009

Γεια σε όλους! Είδαμε χθες τα ποσοστά που κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα οι Κυπριακές σειρές, αλλά και όσες άλλες εκπομπές κατάφεραν να μπουν στην πρώτη 20αδα (ουσιαστικά το "X-Factor"). Σήμερα, θα δούμε ποιες άλλες εκπομπές βρίσκονται στο top 100 της AGB για την περασμένη εβδομάδα και τι ποσοστά κατέγραψαν.

Αρχή θα κάνω σήμερα με τις Ελληνικές σειρές, τις δύο MEGAλ
ες συγκεκριμένα, "Τα Μυστικά της Εδέμ" και "Η ζωή της άλλης".
Όπως είδαμε χθες, στην Ελλάδα, τα "Μυστικά της Εδέμ" κέρδισαν κατά κράτο
ς τη "ζωή της άλλης" - εντάξει, αυτό δεν πρέπει να θεωρείται και κόντρα, απλά σαν 2 διαφορετικές σειρές, τις συγκρίνουμε - αφού κατέλαβαν 5 θέσεις στη 10αδα, ενώ η "Άλλη" καμιά θέση στη 10αδα. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στην Κύπρο.Συγκεκριμένα:
"Τα Μυστικ
ά της Εδέμ" κατέλαβαν τις θέσεις 34,35,44,52 και 69, ενώ η "Ζωή της άλλης" κατέλαβε τις θέσεις 50,53,70,76 και 85.
Η ψηλότερη ΤΜΛ που έφτασαν τα "Μυστικά της Εδέμ" ήταν 5.7%, ενώ η "Ζωή της άλλης" 5.1%.
Αξίζει να
σημειωθεί οτι τα "Μυστικά της Εδέμ" δεν κατάφεραν να ανεβάσουν το γενικό μερίδιο τηλεθέασης κανενός από τα 5 επεισόδια, πάνω που 20%, κι' αυτό δείχνει πως εκείνη την ώρα προβολής κουμάντο κάνει το "Σε Φόντο Κόκκινο" - αφού ούτε η "Πανσέληνος" μπορεί να γράψει αρκετά ψηλά ποσοστά - ενώ "Η ζωή της άλλης" έχει 2 επεισόδια στα οποία κατέγραψε γενικό μερίδιο τηλεθέασης πάνω από 20%. Το γενικό μερίδιο τηλεθέασης και των 5 επεισοδίων των "Μυστικών", για την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν 18.1%, με το ψηλότερο ποσοστό να ήταν 19.7%, ενώ το γενικό μερίδιο και των 5 επεισοδίων της "Άλλης" ήταν 19%, με το ψηλότερο ποσοστό να φτάνει το 24.1%.

Δύο ξένες ταινίες κατάφε
ραν να γράψουν αρκετά ψηλή ΤΜΛ έτσι ώστε να μπουν στις πρώτες 100 εκπομπές για την εβδομάδα. Η μια μάλιστα, η ταινία "TROY" κατάφερε να φτάσει μέχρι την 21η θέση,με ΤΜΛ 6.6%, πολύ ψηλότερη απο πολλές άλλες εκπομπές, τόσο Κυπριακές όσο και ξένες. Το γενικό μερίδιο τηλεθέασης της σειράς ήταν 25.1%.
Η ά
λλη ξένη ταινία που βρέθηκε ψηλά στον πίνακα, ήταν το "Big Momma's House 2", που τερμάτισε στην 27η θέση με ΤΜΛ 6.2% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 30.0%.

Άλλες Κυπριακές εκπομπές...
Οι Κυπριακές εκπομπές που μπήκαν στην 100δα δεν περιορίζονται μόνο στις Κυπριακές σειρές. Τo "Get On Stage", σημειώνοντας πτώση τόσο στην ΤΜΛ όσο και στο μερίδιο τηλεθέ
ασης, κατέλαβε και πάλι τις 2 του θέσεις στην 100δα, μόνο που αυτή την εβδομάδα αυτές ήταν πολύ πιο κάτω. Πριν από 2 εβδομάδες, τα 2 επεισόδια κατέλαβαν τις θέσεις 12 και 17, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η ψηλότερη θέση της σειράς ήταν η 25η, ενώ το άλλο επεισόδιο τερμάτισε στην 71η θέση!!! Πολύ χαμηλά δηλαδή, αφού η ΤΜΛ του επεισοδίου που κατέλαβε την 71η θέση ήταν μόλις 4.1% και το μερίδιο τηλεθέασης ήταν 12.5%. Την επόμενη μέρα, και όταν η εκπομπή τερμάτισε στην 25η θέση, η ΤΜΛ ήταν 6.3% και το γενικό μερίδιο ήταν 19.1%. Να επαναλάβω ότι τόσο η ΤΜΛ όσο και το γενικό μερίδιο τηλεθέασης ήταν πολύ πεσμένα σε σχέση με άλλες εβδομάδες. Γιατί άραγε;
Άλλη μια Κυπριακή εκπομπή, η σατιρική εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, το "Allan Dallon" συνέχισε με πτώση στα ποσοστά στη 2η εβδομάδα προβολής του για τη φετινή σεζόν. Την προηγούμενη εβδομάδα, η εκπομπή βρέθηκε στη 45η θέση, σε αντίθεση με την 20η θέση της πρεμιέρας, με ΤΜΛ 5.3% σε αντίθεση με το 6.2% της πρεμιέρας, και 16.3% έναντι 18.3% της πρεμιέρας.
"Με την Ελίτα" βρεθήκαμε στα χαμηλά του top100. Τρεις από τις 5 εκπομπές της Ελίτας όπως και πριν 2 εβδομάδες, έτσι και την προηγούμενη, μπήκαν στην 100αδα, αλλά στα πολύ χαμηλά. Συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα οι 3 εκπομπές κατέλαβαν τις θέσεις 86,92 και 99 με ψηλότερη ΤΜΛ 3.6% και ψηλότερο μερίδιο τηλεθέασης 30.7%, κάτι που δείχνει ότι εκείνη την ώρα τουλάχιστον, η εκπομπή είναι πρώτη. Αλίμονο!
Και ξαφνικά, λίγο πριν τελειώσει ο πίνακας με τις πρώτες 100 εκπομπές, βλέπω ένα "Απο μέρα σε μέρα" στην 98η θέση! Η εκπομπή της περασμένης Δευτέρας, με ΤΜΛ 3.3% κατάφερε να μπει στην 100αδα, ενώ το μερίδιο τηλεθέασης της συγκεκριμένης εκπομπής ήταν 26.2%.


ΔΙΑΦΟΡ
Α
-- Ξεκίνησε η νέα
σεζόν του "Πάμε Πακέτο" και μάζι ήρθαν και τα καλύτερα νούμερα για την εκπομπή και το ΡΙΚ. Το περασμένο Σάββατο, η εκπομπή κατέγραψε ΤΜΛ 5.8% και κατέλαβε την 31η θέση, αλλά το γενικό μερίδιο τηλεθέασης ήταν σχετικά χαμηλό, 22.6%. Στην Ελλάδα, το "Πακέτο" βρέθηκε στην 4η θέση, με ΤΜΛ 14% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 32%!
-- Τι κι' αν στην Ελλάδα είναι πρώτος, στην Κύπρο παραμένει και φέτος εκτός 50αδας. Ο λόγος για τον Λάκη Λαζόπουλο και το "Αλ
Τσαντίρι Νιούζ" που στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε ΤΜΛ 4.9%, και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 25.4% για να τερματίσει στην 56η θέση.
-- Η Σίσσυ μόνη ψάχνει... για τηλεθέαση στην Κύπρο. Προσπαθεί, και κάτι λίγο έκανε όμως την περασμένη εβδομάδα, αφού η εκπομπή της, "Αγρότης μόνος ψάχνει..." τερμάτισε στην 96η θέση - έστω - με ΤΜΛ 3.3% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 12.9%.


ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ...
Και τα καλά ποσοστά για εκπομπές μαγειρικής συνεχίζονται για άλλη μια εβδομάδα. Πιο ψηλά απο όλες τις εκπομπές τερμάτισε ο "Εφιάλτης στην Κουζίνα" του περασμένου Σαββάτου, που με ΤΜΛ 5.4% τερμάτισε στην 42η θέση. Απο 3 θέσεις, και με παρόμοια ποσοστά κατέλαβαν οι εκπομπές "Κάτι ψήνεται" και "Love Bites". Η πρώτη εκπομπή, κατέλαβε τις θέσεις 57, 60 και 90 με ψηλότερη ΤΜΛ 4.8%, ενώ το "Love Bites" κατέλαβε τις θέσεις 78,84 και 88 με ψηλότερη ΤΜΛ 3.9%. Σταθερά πάνω απο 20% τα μερίδια του "Love Bites", ενώ τα μερίδια του "Κάτι ψήνεται" προσπαθούν αλλά δεν μπορούν να περάσουν κάν το 15%.

Αυτά για τις διάφορες άλλες εκπομπές!
Τα λέμε!


tv_maniac




Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α