Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΩΡΑ ΓΙΑ ΖΑΠΙΝΓΚ ! Κύριε Μάππουρε κατεβάτε σας παρακαλώ...

Αν ακόμα δεν λιποθύμησε η τηλεόραση σας στο σαλόνι, απο αυτά που είδαμε, τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Στο καθιερωμένο μας ζάπινγκ λοιπόν, είδαμε και πάλι πολλά, και τα μισά απο αυτά θα ελπίζαμε να μην τα βλέπαμε καθόλου.


Το ζάπινγκ μας παίρνει στην εκπομπή "Αλλαν Ντάλων" και στον Γιώργο Ζένιο. Με ένα ύφος αποκρουστικό, με μια υπεροψία, και υπερβολική σιγουριά, έκανε μέσα σε μία ώρα, τον μύθο του "Ρίκκου Μάππουρου" να καταρρεύσει. Εκει που βλέπεις τον Γιωργο Ζένιο που αγαπήσαμε και ταυτιστίκαμε στο "Βουράτε γειτόνοι" καλώς ή κακώς, και περιμένεις να γελάσεις, με το χιούμορ και την αμεσώτητα του, αντι αυτού τον βλέπουμε τώρα να το παίζει "σταρ του χόλυγουντ". Αφού μας είπε οτι όλα στη τηλεόραση δεν αξίζουν εκτος απο τον ίδιο, μηδένισε όλες τις άλλες εκπομπές συμπεριλαμβανομένου και αυτής της "Αίγια Φούξια" που ειδικά πέρσι ήτανε στα πάνω της. Μας είπε οτι καλοί σεναριογράφοι δεν υπάρχουνε εκτος απο τον Τσιάκκα (Τοκαρή ακούς; Οδυσσέως; Λώρη;) και φρόντισε να διαφημίσει την νέα του σειρά στο PLUS TV το οποίο κανάλι βρίσκεται σε κώμα, χειρότερο απο αυτό της "Ηλέκτρας" στο "Σε φόντο κόκκινο".


Συνεχίζουμε το ζάπινγκ και πέφτουμε στην Μέλανη αλλιώς "Μελενεγάκη" (ατε αρέσκει σου αποτι έμαθα) και το νέο της "λούκ" αφου άλλαξε επιτέλους κόμμωση. Με ίσσιο μαλί τύπου "εγλυψεν την η κατσέλλα" και με διαφορετικό υφάκι αφου ένιωθε περισσότερη σιγουριά (δεν καταλάβαμε το λόγο) συνεχίζει στην πρωινή ζώνη μέχρι να γίνει κανένα θαύμα. Πόσο να αντέξει μια εκπομπή με φτωχή θεματολογία, και μερικές φορες καθόλου ενδιαφέρον; Ουτε καν το σκηνικό δεν μπαίνουνε στο κόπο να αλλάξουνε μπας και νιώσουμε οτι κάτι πάει να γίνει. Και επειδή ξέρουμε οτι η "Μελενεγάκη" μας θα μας βρίζει που λέμε την γνώμη μας, δεν φταίει η ίδια και την κατανοούμε. Μεγαλωμένη με την "αγγλική" κουλτούρα, χρειάστηκε πολλή προσπάθεια να μπεί στην θέση της κύπριας οικοκυράς και τις ανάγκες της. Και κάτι τελευταίο, δεν ξέρω για εσάς αλλα εγώ δεν θέλω να ξανα ακούσω οτι ναί επιτέλους ξύπνησε ο κουτσομπόλης και ήρθε στην εκπομπή, και τα κατάφερε και ήρθε, και μπράβο του, και αύριο να έρθει πιό γρήγορα και όλα αυτά. Σας ικετεύω!


Πατώντας το τηλεκοντρόλ το ζάπινγκ μας παίρνει στην εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους "Για Σένα", η οποία το παλεύει μόνη της εκεί στο Μέγκα. Αλλά βρε Χριστιάνα μου, τί την έφερες την καημένη την Τζούλη Μασσίνο στην εκπομπή αφού ήτανε άρρωστη η γυναίκα; Με κόκκινα μάτια, τον ξερόβηχα και τις μύξες να τρέχουν, προσπαθούσε η γυναίκα να μας πεί για το νέο της CD, και εγώ παρακαλούσα να τελειώσει η εκπομπή, να ηρεμήσει και η ίδια αλλα και εμείς. Το οτι η εκπομπή έχει γίνει "Get on stage" δεν θα το πούμε, κακοί άνθρωποι δεν είμαστε να λέμε τέτοια.


Η Βίκη Χατζηβασιλείου (ναί τζίνη που το "πάμε πακέτο") βρέθηκε στην εκπομπή "Απο μέρα σε μέρα" του ΡΙΚ , και παρόλο που ο σκοπός του ερχομού της ήταν ο Ραδιομαραθώνιος, μας διαφήμισε και την εκπομπή της (αμα δεν παινέψουμε το σπίτι μας). Αλλα βρε παιδιά, η ιδέα μου είναι ή το ΡΙΚ έχει τον πλέον υπερβολικό φωτισμό στο στούντιο. Τέρας την έδειχνε την γυναίκα. Τόσος ήταν ο φωτισμός που φαινόταν και η τελευταία λεπτομέρεια στο πρόσωπο της κάνοντας την 100 χρονών (καλά λέμε τώρα). Σε ένα μικρό στούντιο του "Απο μέρα σε μέρα" ο φωτισμός ήτανε λες και καθότανε στη μέση με 4 προβολείς του ΓΣΠ απο πάνω της. Αν δεί η γυναίκα πώς έβγαινε στον αέρα, εγκεφαλικό θα πάθει.


Είδατε το ντοκιμαντέρ για τα παιδιά στην Ουγκάντα που έδειξε το Σίγμα; Όσοι δεν το είδατε δεν χάσατε και τίποτα. Δεν είδαμε κάτι που δεν ξέραμε και φυσικά το Σίγμα, άπειρο σε τέτοια, είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Δεν εξηγείτε διαφορετικά, να στέλνεις συνεργείο στην Ουγκάντα για ρεπορτάζ και την μισή ώρα να την αφιερώνεις σε δηλώσεις πολιτικών, επιτρόπων, προέδρων, λειτουργών, της Κύπρου και της Ευρώπης, και το άλλο μισο με απλά πλάνα απο την περιοχή. Αυτός ο δημοσιογράφος που πήγε δεν μπορούσε να είναι μέσα στο πλάνο, και να μας διηγείται την δική του εμπειρία, βάζοντας μας και εμάς σε αυτή την διαδικασία; Πλάνα απο την Ουγκάντα, βρίσκω και στο youtube.


γράφει το ΤΗΛΕΦΤΥΑΡΙ

tileftiari@live.com
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α