Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

MUSIC.NET.CY -ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ SITE ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

O διαδικτυακός κόσμος είναι αρκετά μεγάλος και για να επιβιώσει κανείς εκτός του ότι πρέπει να είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει» πρέπει και να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος κάνοντας τη διαφορά!

Αυτό το μυστικό πρέπει να το γνωρίζει πολύ καλά και το απόλυτο μουσικό κυπριακό site www.music.net.cy -και www.melodia.com.cy- το οποίο, έχοντας πίσω του μια αξιοπρεπή διαδικτυακή πορεία 12 χρόνων, συνεχίζει ακάθεκτο δείχνοντάς μας το τελευταίο διάστημα το ανανεωμένο του πρόσωπο· νέος, μοντερνός σχεδιασμός, εμπλουτισμένη θεματολογία, νέες στήλες, νέες συνεργασίες και φυσικά αυτό το οποίο το site γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας, να μας ενημερώνει άμεσα –η καθημερινή ανανέωση της ιστοσελίδας ενισχύει την επαφή με τον επισκέπτη κρατώντας τον διαρκώς ενήμερο - και σφαιρικά για όλα τα μουσικά νέα και τα δρώμενα γύρω από το χώρο της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής.

Στο νέο, φιλικό και πολύ εύχρηστο περιβάλλον της ιστοσελίδας θα βρείτε – η αλήθεια είναι πως μετά από λίγο ξάψιμο στο menu - πέρα από τα κυπριακά, ελληνικά και διεθνή μουσικά νέα, τα βιογραφικά των αγαπημένων μας καλλιτεχνών, τη νέα ενότητα της ιστοσελίδας «ρεπορτάζ» που μας μεταφέρει σε καθημερινή βάση νέα κάθε είδους (τηλεοπτικά, κοσμικά κ.λ.π.) από το χώρο της κυπριακής και ελληνικής blog-όσφαιρας -κατηγορία "σήμερα στα blogs"-, περιέχει αποκλειστικές συνεντεύξεις από Κύπριους και Ελλαδίτες καλλιτέχνες, παραχωρεί βήμα σε όλους εμάς -στη κατηγορία «Present yourself»- για παρουσιάση των ταλέντων μας, ενώ περιλαμβάνει και μόνιμη στήλη που «καταπιάνεται με την ανάλυση και τον σχολιασμό θεμάτων από τον χώρο της μουσικής του σήμερα, του αύριο και του χθες» και την οποία επιμελείται ο αρχισυντάκτης του site music.net.cy και melodia.com.cy, μουσικολόγος, Μάριος Παπασάββας. Ένα μικρό απόσπασμα που αφορά στη λογοκρισία που ασκείται στη μουσική, παραθέτουμε πιο κάτω:


Η χούντα των Συνταγματαρχών και η μεταπολίτευση στην Ελλάδα
«Την δεκαετία του 70 όταν στην Ελλάδα στην εξουσία ήταν το ολοκληρωτικό καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών, οι συνθέτες είχαν την υποχρέωση πριν κυκλοφορήσουν ένα τραγούδι να υποβάλουν τους στίχους και την παρτιτούρα για έγκριση. Τραγούδια και στίχοι που είχαν αντιστασιακό χαρακτήρα ή χαρακτήρα διαμαρτυρίας δεν είχαν καμία τύχη για κυκλοφορία.

Αλλά και μετά την πτώση της χούντας και με το ξεκίνημα της μεταπολίτευσης, η πρακτική της λογοκρισίας παρέμεινε, αυτή τη φορά για να προστατεύει τα χριστά ήθη της συντηρητικής ελληνικής κοινωνίας. Τραγούδια όπως το «Ένας νέγρος από το Τζιμπουτί» λογοκρίθηκαν και συνάντησαν μεγάλες δυσκολίες πριν καταφέρουν να κυκλοφορήσουν.

Και σήμερα ακόμα επιβιώνει ένα κομμάτι της λογοκρισίας και στην ελληνική δισκογραφία, αυτή που γίνεται με κοινωνικά και όχι πολιτικά κριτήρια, μια μορφή αυτολογοκρισίας με τα λεγόμενα «μπίπ» πάνω από «κακές» λέξεις ή την έκδοση τραγουδιών σε “clean version” για να μπορεί να παιχτεί στα ραδιόφωνα. Είναι όμως δεκτό ακόμα και από μια ελεύθερη δημοκρατική κοινωνία να υπάρχουν κάποια όρια για να μην γίνεται εκμετάλλευση των πολύτιμων ελευθεριών της έκφρασης και της δημιουργίας. «Παν μέτρον άριστον».»

Η περιήγηση στο site ολοκληρώνεται με την ανάγνωση των ζωδίων και τα παιχνίδια «νουμερολογίας», ενώ σύντομα η ιστοσελίδα θα περιλαμβάνει videos και τα μουσικά charts!

Και βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε τα MELODIA RADIO και MELODIA TV, τα οποία επίσης είναι στη διάθεσή σας, μέσω της ιστοσελίδας http://www.melodia.com.cy/.

Η γνωστή ιστοσελίδα για τη μουσική ενημέρωση και ψυχαγωγία σας, έχει πλήρως ανανεωθεί και αναβαθμισθεί και για να ενημερωθείτε μουσικά και όχι μόνο δε χρειάζεται να ξοδέψετε το παραμικρό παρά μόνο λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας!


Το μόνο που έχετε να κάνετε για να «διεισδύσετε» στον κόσμο του http://www.music.net.cy/ είναι να πατήσετε μερικά κλικ! Διαβάστε, ακούστε, δείτε. Μπείτε στον κόπο, αξίζει...


*επι τη ευκαιρία, το blog μας θα ήθελε να ευχαριστήσει το site www.music.net.cy που έχει συμπεριλάβει το blog CNC MINUS TV στην κατηγορία "σήμερα στα blogs"!

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α