Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΟΙΧΕΙΑ AGB - EΒΔΟΜΑΔΑ 28/12/2009 - 03/01/2010

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Γεια σε όλους! Καλή χρονιά και χρόνια μας πολλά! Μακάρι ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους ο,τι επιθυμούν αλλά πάνω απ' όλα υγεία και όλα τα άλλα έρχονται! Ας μας φέρει και κανένα καλύτερο τηλεοπτικό μέλλον!

Εδώ είμαστε και αυτή την εβδομάδα για να δούμε τα στοιχεία της AGB για την περασμένη εβδομάδα, που περιλάμβανε τις τελευταίες μέρες του 2009 και τις πρώτες του 2010! Και αυτή η εβδομάδα ήταν fuxia αφού η "Αίγια Fuxia" δεν καταλαβαίνει ούτε από εορταστικά "X-Factor II L
ive", ούτε από τελικούς "Ο διάδοχος του Uri Geller" ούτε από "Σε Φόντο Κόκκινο", ούτε τίποτα. Εκτός από το 2009 αποχαιρετήσαμε και το "Μόνο μια φορά" που κατέγραψε καλά ποσοστά και τερμάτισε στην πρώτη 10αδα. Νέα είσοδος για την νέα εκπομπή του MEGA "Guinness World Records Show", ενώ το "Πάμε Πακέτο" συνεχίζει να έχει πολύ καλές επιδόσεις και στο ΣΙΓΜΑ.


Πριν απο 2 εβδομάδες η "Αίγια Fuxia 2" είχε καταγράψει γενική ΤΜΛ 27.8% με τα 2 επεισόδια της. Την περασμένη εβδομάδα η αντίστοιχη γενική ΤΜΛ ανέρχεται στο 27.3%, έχει δηλαδή μια μικρή πτώση. Τι είναι όμως μια μικρή πτώση 0.5% μπροστά σ' αυτά τα τεράστια ποσοστά; Πολύ μικρή εως μηδαμινή σημασία έχει. Ψηλότερη ΤΜΛ για τη σειρά κατέγραψε το επεισόδιο της Δευτέρας, που κατέλαβε την πρώτη θέση με 27.6% και μερίδιο τηλεθέασης 59.9%. Το επόμενο επεισόδιο, την Τρίτη, κατέγραψε ΤΜΛ 27.0% και μερίδιο τηλεθέασης 62.1%.

Αυλαία έριξε την περασμένη εβδομάδα δύο μέρες πριν το τέλος του χρόνου μια από τις πλέον συζητημένες εκπομπές της χρονιάς. Ο λόγος φυσικά για το show "Ο διάδοχος του Uri Geller" που τελείωσε με νικητή τον επίσης πολυσυζητημένο Zakris. Ο τελικός της περασμένης Τετάρτης κατέγραψε ΤΜΛ 15.2%, ψηλότερη απο κάθε άλλο επεισόδιο του show, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο, και μερίδιο τηλεθέασης 42.0%.

Μια άκρως επιτυχημένη χρονιά ήταν το 2009 για τη σειρά του ΣΙΓΜΑ "Σε Φόντο Κόκκινο". Η σειρά είχε ανεβάσει ποσοστά πέρσι στο δεύτερο μισό της σεζόν, δηλαδή στις αρχές του 2009, και η αρχή της 2ης σεζόν, προς το τέλος του 2009 ήταν πάρα πολύ δυναμική με ψηλά ποσοστά, ψηλότερα από αυτά της πρώτης σεζόν. Τα 3 τελευταία επεισόδια της χρονιάς, κατέλαβαν 3 θέσεις στην πρώτη 10αδα, κάτι που αντιπροσωπεύει την πορεία της σειράς καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η γενική ΤΜΛ και των 3 επεισοδίων είναι 12.5%. Ψηλότερη ΤΜΛ την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε το επεισόδιο της Τρίτης, που κατέλαβε και την 4η θέση με 13.9% και μερίδιο τηλεθέασης 35.3%. Το τελευταίο επεισόδιο της χρονιάς, αυτό της περασμένης Τετάρτης τερμάτισε στην 8η θέση με ΤΜΛ 11.0% και μερίδιο 30.4%. Το επεισόδιο της Δευτέρας κατέλαβε την 5η θέση με ΤΜΛ 12.7% και μερίδιο 31.1%.

"Μόνο μια φορά" τέλος όπως είπα και πιο πάνω. Η σειρά που ξεκίνησε με τόσες φιλοδοξίες, που διαφημίστηκε ως υπερπαραγωγή όπως καμιά άλλη, τελείωσε άδοξα, αφήνοντας όμως τα δικά της μηνύματα ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών. Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς κατέλαβε την 9η θέση με ΤΜΛ 10.6%, με το μερίδιο τηλεθέασης του να ανέρχεται στο 27.1%. Το τελευταίο επεισόδιο το παρακολούθησα, ήταν αρκετά καλό σκηνοθετικά, κάπως υπερβολικό στο σενάριο, όπως εξάλλου ήταν και όλη η σειρά, όμως μου θύμησε καλές στιγμές της Κυπριακής τηλεόρασης ως προς την σκηνοθεσία. Τα άλλα 2 επεισόδια της εβδομάδας κατέλαβαν τις θέσεις 36 και 37, φυσιολογικό αφού έπαιζαν απέναντι στην "Αίγια".

Στην 10η μόλις θέση τερμάτισε το "X-Factor II Live" που προβλήθηκε την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Και λέω μόλις διότι για ένα live show του X-Factor η 10η θέση είναι κάτι πρωτόγνωρο. Όμως αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν η πρώτη εκπομπή την παραμονή Πρωτοχρονιάς τότε τα ποσοστά πρέπει να θεωρούνται άκρως ικανοποιητικά. Το show κατέγραψε ΤΜΛ 10.3% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 42.3%.

Μπορεί να μην έσπασε ρεκόρ στην τηλεθέαση αλλά τα πήγε περίφημα στην πρεμιέρα του στην Κύπρο. Και εννοώ φυσικά την εκπομπή "Guinness World Records Show" που προβάλλεται απο το MEGA και κατέλαβε την περασμένη εβδομάδα την 11η θέση. Πρόκειται για μια εκπομπή - απόδειξη όλων αυτών των απίστευτων ρεκόρ που ακούμε καθημερινά. Η πρώτη εκπομπή κατέγραψε ΤΜΛ 8.9% και μερίδιο τηλεθεάσης 25.3%.

"Πάμε Πακέτο" και μέσα απο το ΣΙΓΜΑ! Η Βίκυ και η εκπομπή της δεν καταλαβαίνουν απο σταθμούς, αφού παρά την αλλαγή απο ΡΙΚ1 σε ΣΙΓΜΑ, η εκπομπή τερμάτισε στην 13η θέση με την πολύ καλή ΤΜΛ 8.3% και μερίδιο τηλεθέασης 24.3%. Η ιδέα μου είναι όμως ή μας έχουν τρελλάνει απο επεισόδια του "Πάμε Πακέτο" στο ΣΙΓΜΑ;

Έχει μάθει για τα καλά τον τρόπο να σκαρφαλώνει στα ψηλά του πίνακα με τις πρώτες εκπομπές σε τηλεθέαση στην Κύπρο. Ξέρει άλλωστε πώς να το κάνει στην Ελλάδα. Αναφέρομαι στη καθημερινή σειρά "Η ζωή της άλλης" του MEGA Ελλάδος, που κατέλαβε την περασμένη εβδομάδα 5 θέσεις στις πρώτες 30 στην Κύπρο, φτάνοντας μέχρι και την 15η θέση. Αναλυτικά, κατέλαβε τις θέσεις 15,17,22,25 και 28 με ψηλότερη ΤΜΛ 7.9% και ψηλότερο μερίδιο τηλεθέασης 26.1%. Τελείωσε το 2009 με πολύ καλά ποσοστά λοιπόν και άρχισε το 2010 βάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά. Η σειρά την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε γενική ΤΜΛ 23.0%.


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α