Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

"ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ" -ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΣΚΑΛΑ"

Ξεκίνησαν επίσημα οι πρόβες της θεατρικής παράστασης ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ, που βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, στο Θέατρο Σκάλα

Η θεατρική παράσταση ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο περιθώριο και την φυσιολογικότητα, στο γλυκό και στο πικρό, στο γέλιο και στο δάκρυ, σ' ένα βαλς των παθών έξοχα ενορχηστρωμένο.

Το Όλα για τη μητέρα μου, γεμάτο δυνατά συναισθήματα, λάθος έρωτες, ακραία πάθη, χαμένες ζωές, δραματικές κορυφώσεις, κομψή ειρωνία αλλά και μια βαθιά αίσθηση ανθρωπιάς είναι ένα πολύχρωμο μεσογειακό πυροτέχνημα που φωτίζει τα μυστικά της ανθρώπινης ψυχής.

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Η Μανουέλα ζει με τον γιο της Εστεμπαν στη Μαδρίτη και εργάζεται στο τμήμα δωρεάς οργάνων. Το βράδυ των γενεθλίων του Εστεμπαν, αφού παρακολουθούν στο θέατρο την παράσταση «Λεωφορείον ο πόθος» η μητέρα του, υπόσχεται να του πει όλη την αλήθεια για τον πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ. Ο άτυχος όμως Εστέμπαν κυνηγώντας την πρωταγωνίστρια της παράστασης για ένα αυτόγραφο, σκοτώνεται από διερχόμενο αυτοκίνητο. Η Μανουέλα μαζεύει τα κομμάτια της και ξεκινά για Μπαρσελόνα, αναζητώντας τον πατέρα του Εστεμπαν. Εκεί συναντά την παλιά της φίλη Αγράδο, γνωρίζει τη Ρόσα και τις ηθοποιούς Ούμα και Νίνα. Οι γυναίκες αυτές κάτω από περίεργες συνθήκες και αρκετές συμπτώσεις, γίνονται μια γροθιά. Μια γροθιά απέναντι στη ζωή και το θάνατο. Το πένθος, η προδοσία, ο έρωτας και ένα παιδί γεφυρώνουν αυτούς τους τόσο αταίριαστους χαρακτήρες. Η γυναικεία φιλία θριαμβεύει και η ζωή κατά την ταινία, είναι γένους…θηλυκού.

Με ένα απόλυτα θηλυκό casting ο σκηνοθέτης Κλείτος Κλείτου ξεκίνησε τις πρόβες στο Θέατρο Σκάλα.
Λένια Σορόκκου, Ιωάννα Σιαφκάλλη, Άλκηστις Παυλίδου, Μόνικα Μελέκκη, Χριστιάνα Λάρκου, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Χάρης Ευριπίδου, Πέτρος Φιλίππου, Έυα Μιλτιάδους, Φοίβος Γεωργιάδης και Νίκος Κορομίας θα αποτελέσουν την ομάδα που θα βουτήξει στον περιθωριακό και συνάμμα συναρπαστικό κόσμο του Αλμοδοβάρ.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια φέρουν την υπογραφή του Λάκης Γενεθλή.
Την μουσική της παράστασης θα γράψει ο Κώστας Κακογιάννης.
Μετάφραση: Δέσποινα Π. Πυρκεττή

Η παραγωγής της παράστασης του Θεάτρου Σκάλα γίνεται σε συνεργασία με το ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΟ.

Πρεμιέρα στις 27 Φεβρουαρίου, στο ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΣΚΑΛΑ» (πρώην ΑΤΤΙΚΟΝ).

Στην Πρεμίερα της παράστασης θα παρευβρεθεί ο συγγραφέας του έργου, Samuel Adamson, o θεατρικός παραγωγός Daniel Sparrow, με την ομάδα τους που έχουν τα παγκόσμια αποκλειστικά δικαιώματα της θεατρικής μεταφοράς.

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α