Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ART UBER ALLES: ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΜΑΣ!

Την ώρα που η ελληνική τηλεόραση μαγειρεύει, μιλάει για σεξ, κουτσομπολεύει και θεωρεί τους χωρισμούς της Άντζελας Δημητρίου και τις μηνύσεις που κάνει ο Ψωμόπουλος στην Τζούλια Αλεξανδράτου σημαντικότερες από την ανυπολόγιστη καταστροφή και τις χιλιάδες των θυμάτων που έχει αφήσει πίσω του ο σεισμός στην Αϊτή, κάποιοι άλλοι με όσα μέσα έχουν στη διαθεσή τους κάνουν αυτό που η τηλεόραση έχει σταματήσει να κάνει εδώ και καιρό: παράγουν, χωρίς να αναπαράγουν το πρόγραμμα της τηλεόρασης! Και όταν αυτό που παράγεται είναι πολιτισμός είναι άδικο να μένει σε κάποια πλαϊνή στήλη μίας ιστοσελίδας ως άλλο ένα παραθυράκι από τα εκατομμύρια που μπορεί να ανοίξει κανείς στο διαδίκτυο.

Μιλάμε για τα δικτυακά ελληνικά κανάλια που βάζουν πολλές φορές τα γυαλιά στην ελληνική τηλεόραση. Φωτεινό παράδειγμα η μουσική – πολιτιστική εκπομπή που φιλοξενεί στο δικτυακό του κανάλι ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου www.tvxs.gr (ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ), ART UBER ALLES. Για τι πρόκειται;

H Art Uber Alles (=Τέχνη πάνω από όλα) είναι μια μουσική-πολιτιστική εκπομπή που ώς κύριο σκοπό της έχει την ανάδειξη και προβολή καλλιτεχνών απο όλο το φάσμα της μουσικής και των τεχνών, κυρίως όμως στηρίζει είδη τα οποία δεν αντιπροσωπεύονται επαρκώς απο τα μέσα ενημέρωσης και παρ’ όλα αυτα παρουσιάζουν ιδιαίτερο μουσικό, εικαστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Η εκπομπή ασχολείται με την ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή αλλά και με την ξένη. Παρουσιάζει group και καλλιτέχνες από τον χώρο της electro, experimental, club, dub, progressive, gothic, techno, jazz, ambient, industrial, indie, funk, pop,ethnic κ.α αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως συναυλίες, video, video art, θέατρο, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής κλπ πάντα κάτω από την στέγη της ανεξάρτητης σκηνής. Η εκπομπή έρχεται να συμπληρώσει το μουσικό κενό που υπάρχει έχοντας υπόψη τους χιλιάδες νέους που ασχολούνται με τα παραπάνω είδη μουσικής και που δεν διασκεδάζουν με την ελληνική pop και λαϊκή σκηνή η οποία έχει έτσι και αλλιώς το βήμα της στην ελληνική τηλεόραση.

Η θεματολογία της εκπομπής είναι:
· Προφίλ Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (συναυλίες, συνεντεύξεις, video clips κλπ)
· Συναυλίες, Events και εκθέσεις
· Doit your shelf στήλη μουσικής τεχνολογίας σε συνεργασία με την SAE international (School of Audio Engineering σχολή Ηχητικής Τεχνολογίας/Ηχοληψίας, Electronic Music Production DJing)
· Ατζέντα: Προτάσεις για καλλιτεχνικά δρώμενα (συναυλίες, κινηματογράφος, θέατρο κλπ)

Μερικά από τα πράγματα που προσφέρει η εκπομπή στο κοινό της είναι:
· Προβολή πολλών ανεξάρτητων δισκογραφικών εταιρειών που κατακλύζουν την ελληνική μουσική βιομηχανία.
· Προτάσεις για studio που αναλαμβάνουν τέτοιες παραγωγές.
· Προτάσεις για πολυχώρους και μουσικές σκηνές που φιλοξενούν τέτοιες παραγωγές.
· Παρουσίαση της δουλειάς των συγκροτημάτων ζωντανά ή από το studio.
· Συμμετοχή του κοινού με sms, e-mail, τηλέφωνα που μπορεί να κατευθύνει την ροή της εκπομπής.

· Η εκπομπή δίνει την ευκαιρία σε συγκροτήματα και καλλιτέχνες να στέλνουν demo της δουλειάς τους τα οποία θα αξιολογούνται από συνεργάτες της εκπομπής και βάσει αυτών θα διοργανώνονται ζωντανές εμφανίσεις σε συνεργαζόμενες σκηνές (UNDERWORLD, GAGARIN, AN CLUB, ΜΥΛΟΣ,ΚΥΤΤΑΡΟ, RODEO, TERRA VIBE κλπ).
· Επίσης η εκπομπή φιλοξενεί όχι μόνο άτομα από το καλλιτεχνικό κομμάτι (τραγουδιστές, μουσικούς) αλλά και από το τεχνικό δηλαδή ηχολήπτες, παραγωγούς, σκηνογράφους, φωτιστές που στηρίζουν τις παραγωγές καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τα επαγγέλματα αυτά λαμβάνοντας υπόψη πόσοι νέοι άνθρωποι σπουδάζουν σε Ι.Ε.Κ, τεχνικά λύκεια, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών τις ειδικότητες αυτές.
· Η παρουσίαση αυτών των επαγγελμάτων γίνεται σε συνεργασία με τους προαναφερθέντες φορείς.

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
Σκοπός της εκπομπής είναι η ουσιαστική ενημέρωση του κοινού σε σχέση με τα μουσικά δρώμενα, τις νέες κυκλοφορίες σε όλη την ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή, να προβάλει στην Ελλάδα και το εξωτερικό την ελληνική μουσική κουλτούρα, να δώσει βήμα σε νέους αξιόλογους καλλιτέχνες και να ικανοποιήσει την ανάγκη του κοινού να μπορεί να δει κάτι διαφορετικό και όχι να δημιουργήσει μια ακόμη εκπομπή για να στηρίξει το καθιερωμένο «εμπορικό» status.

Η συγκεκριμένη εκπομπή «υπηρετεί» την καλλιτεχνική-δημιουργική ανησυχία χιλιάδων νέων ανθρώπων.
Έχουν φιλοξενηθεί στην εκπομπή καλλιτέχνες όπως οι Last Drive ο Μιχάλης Δέλτα, Echo Tattoo, Μαύρη Μαγιονέζα, ROTTING CHRIST. Septicflesh, Magic de spell, Σπυριδούλα ο Νίκος Πρατελάκης, Tάκη Γιαννούτσο και Θοδωρή Βαμβακάρη (παραγωγούς Best fm 92,6), Locomondo, Απροσάρμοστους, οι Deus x Machina, οι Film, ο Γιώργος Δημητριάδης, Astyplaz, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Κατερίνα Μακαβού, Ολγα Κουκλάκη, Μani Deum . Trendy Houliguns, God, Popeye, Astyplaz, Elica, Μωρά στη Φωτιά, Αρτέμη - Ευθύμη ΑE, Astralon, Nightstalker, Cyanna, Pulse, INK, Direct Connection, W.E.B. Aherusia, Poem, Hannibal , Spitfire, Γιώργος Φακίνος, Παλίροια, Πράσσειν Αλογα, Μέντα, CROSSROADS, INTRA VENUS, DIRTY GRANNY TALES, Don Taylor, Virgins or Pigeons, Major Tom, o George Apergis ο VJ Nisidis κλπ
καλλιτέχνες και συγκροτήματα από το εξωτερικό όπως New Model Army, WASP, The Stranglers, Opeth, Arch Enemy, ο Hugo Race,οι Therapy, The Stanglers, οι Juno Reactor, Οjos de brojo, No More, Mixhhell, Ulver, Leo Kindzdza, Sheep on Drugs, Asian dub foundation, oι Mecano , Mark Allen , Paul Van Dyk, Lars Sommerfeid, RedStar, Paradise Lost, Ribside, Star Star, Kazoo Funk Orchestra, Ed Royal κλπ νέοι καλλιτέχνες και group ελπιδοφόρα που κάνουν το ξεκίνημα τους στην δισκογραφία.

Events και διοργανώσεις που προάγουν τον πολιτισμό όπως:
 Ευρωπαική Γιορτή της Μουσικής
 Juno Reactor live in Athens
 School Wave,
 Synch Festival,
 The Zeitgeist Movement
 Αthens video art festival,
 Mama Africa,
 THERAPY?,
 Batle of the band,
 Φεστιβάλ Μουσικής Δημιουργίας και Οργάνων
 Air guitar,
 Elfentanz Festival,
 Barcelona in Athens,
 Rock Wave,
 Earth Dance Festival,
 Ο Δρόμος του Μεταξιού,
 Nomad festival,
 Fields of the nephilin,
 POSTBLOO
 2 Real Rock Fest,
και λοιπά.

Η εκπομπή έχει προσεγγίσει ένα μερίδιο του κοινού νεανικό, που αγαπάει την μουσική και τις τέχνες, που δεν παρακολουθεί «φθηνά» προγράμματα και που αναζητά από μία εκπομπή την διαφορετικότητα.

Διοργάνωση συναυλιών
Η Art Uber Alles εκτός απο την τηλεοπτική της δραστηριότητα έχει μπεί ενεργά και στην διοργάνωση συναυλιών, διοργανώνοντας τον Απρίλιο του 2008 με ιδιαίτερη επιτυχία την συναυλία των Juno Reactor στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Την συναυλία παρακολούθησαν 4.500 άτομα.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
Η Art Uber Alles προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2006 απο την συχνότητα του Channel 9 και αφού συμπλήρωσε με επιτυχία 2 τηλεοπτικές σεζόν μετακόμισε στην συχνότητα του Smart στις αρχές του 2008. Έχει συμπληρώσει έναν κύκλο 200 ωριαίων επεισοδίων και έχει καθιερωθεί ήδη στις προτιμήσεις του Αθηναϊκού –και όχι μόνο- τηλεοπτικού κοινού ώς μια ποιοτική και ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση. Σε αυτό το διάστημα η Art Uber Alles κατάφερε να είναι η μοναδική μουσική-πολιτιστική εκπομπή η οποία ανάδειξε την εναλλακτική μουσική σκηνή και ανέπτυξε μια σχέση αλληλεπίδρασης με όλους τους παράγοντες της σκηνής (Περιοδικά, forums, free press, ραδιόφωνο, δισκογραφικές εταιρίες, myspace, διοργανωτές συναυλιών κλπ)

Η μουσική εκπομπή ART UBER ALLES ξεκίνησε την συνεργασία της με το δικτυακό κανάλι TVXS (Τηλεόραση Χωρίς Σύνορα του Στέλιου Κούλογλου). Η προβολή του νέου επεισοδίου γίνεται κάθε Τετάρτη στις 20.00 μ.μ και ύστερα υπάρχει αποθηκευμένο στη σελίδα του tvxs.

Mail:artuberalles.mysterious.art@gmail.com
www.tvxs.gr
www.myspace.com/artuberalles


Πραγματικά δείτε το και δε θα χάσετε! Αν δε θέλετε να αφήνετε τη ψυχαγωγία σας στην τύχη της και στα χέρια των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από μια κονσόλα και αποφασίζουν τι θα ακούσετε, τότε ανακαλύψτε το ART UBER ALLES. Γιατί η τέχνη είναι πάνω από όλα....

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΔΩ
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α