Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Το πρόβλημά μου με τις μουσικές εκπομπές

Έχω μια σοβαρή απορία για τις μουσικές εκπομπές. Γιατί πάντα απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό; Γιατί οι παραγωγοί των εκπομπών, αυτών, πιστεύουν οτι με το να βάζουν τα τραγούδια που παίζουν εκείνη την εποχή προσελκύουν όλους τους έφηβους/νέους;

Γιατί δεν καταλαβαίνουν, επιτέλους, οτι δεν είναι όλα τα δάχτυλα μας τα ίδια; Ναι, κύριοι παραγωγοί δεν ακούνε όλοι οι έφηβοι Παπαρίζου και Τσαλίκη. Ούτε, κόβουν φλέβα για την Lady Gaga και το "Poker Face" της. Υπάρχουν και έφηβοι που ακούνε μουσική ερμηνευτών που είναι "out" από αυτά τα πρότυπα. Υπάρχουν άτομα που ακούνε Rock, και όταν λέμε Rock δεν εννοούμε ούτε τους "Jonas Brothers", ούτε τους "Tokio Hotel". Υπάρχουν άτομα που ακούνε Metal, κάτι που για σας είναι άγνωστη λέξη. Γιατί να ικανοποιείτε πάντα μια μάζα ατόμων;

Γιατί πάντα περιμένετε το θάνατο κάποιου μεγάλου ερμηνευτή για να ασχοληθείτε μαζί του; Τουλάχιστον το @live, από όσο ξέρω, θυμήθηκε τον Michael Jackson μόνο μετά το θάνατο του. Και τον θυμήθηκε για τα καλά, με αφιερώματα και τα σχετικά. Και αυτά για λίγες μέρες. Μετά, επιστροφή στη ρουτίνα.

Επίσης, αγαπητοί υπεύθυνοι του @live, όταν μιλάτε για κλασσικά ελληνικά τραγούδια, φτάνετε μέχρι το "Δεν έχει σίδερα η καρδιά σου" του Σάκη; Γιατί εγώ πιστεύω οτι στην δεκαετία του 80 και του 90 υπήρχαν και άλλοι αξιόλογοι ερμηνευτές. Τι θα λέγατε μήπως για τους "Πυξ Λαξ", που τότε ήταν στο απόγειο τους; Τον Μαχαιρίτσα, ίσως; Τον Παπακωνσταντίνου; Ίσως, να δείχνατε στον κόσμο οτι τα τραγούδια που άκουγαν τότε στο X-Factor, δεν ανήκαν στα παιδιά που τα τραγουδούσαν. Το "Για το καλό μου" δεν είναι του Λούκα, αλλά του Μηλιώκα. Είναι ασέβια, να ακούμε αυτά τα τραγούδια και να μην γνωρίζουμε τους δημιουργούς τους. Υπάρχουν άτομα που έγραψαν ιστορία στο μουσικό στερέωμα, πρέπει να τους δείχνουμε κάποιο σεβασμό.
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α