Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΣΤΟΙΧΕΙΑ AGB - EΒΔΟΜΑΔΑ 06/07/2009 - 12/07/2009

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Γεια σε όλους!! Πρώτη εβδομάδα μετά το τέλος της "Αίγιας Φούξια" και υπήρχε αγωνιά ποια εκπομπή θα απολάμβανε τη θέα από το ρετιρέ της τηλεθέασης. Νικήτρια ήταν η σειρά "Για την αγάπη σου" με το τελευταίο επεισόδιο της σειράς που προβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Πολύ καλά ποσοστά κατέγραψαν και τα επεισόδια της σειράς "Σε Φόντο Κόκκινο" που φάνηκε πως ευνοήθηκαν από την αλλαγή της ώρας προβολής τους. Ανεβασμένα και τα ποσοστά για τη "Λόλα" ενώ η "Βικτώρια" γράφει απίστευτα ποσοστά αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για μεταγλωττισμένη σειρά. Η "Αίγια" γράφει και στην επανάληψη, το "Εφιάλτης στην Κουζίνα" παραμένει για 2η συνεχόμενη εβδομάδα στον πίνακα, ενώ για πρώτη φορά μπαίνει στην 25άδα και η εκπομπή "Το συζητάμε"! Στα χαμηλά του πίνακα βρίσκουμε τις επαναλήψεις "Κωνσταντίνου και Ελένης" και "Η Πολυκατοικία" όπως και το "Την Πάτησα".


ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΤΕΛΟΣ
Ήταν μια σειρά που ξεκίνησε να παίζει απέναντι από το "Μίλα Μου", με παρόμοιο τελικά σενάριο, πολλά κοινά αλλά και πολλές διαφορές. Τα νούμερα αρχικά ήταν μέτρια, μετά όμως ανέβηκαν σε σημείο που κάποιες μέρες ξεπερνούσαν και το "Μίλα Μου". Μετά όμως τα νούμερα άρχισαν να πέφτουν κατακόρυφα, αφού το σενάριο ήταν επαναλαμβανόμενο και η υπόθεση άρχισε να κουράζει. Στα τελευταία επεισόδια έδειξε ξανά να ανεβαίνει με κορύφωση στο τελευταίο επεισόδιο, που προβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με τη σειρά να φτάνει στην κορυφή της τηλεθέασης. Εντάξει, αν ήταν η "Αίγια Φούξια" δεν θα ήταν στην κορυφή αλλά τουλάχιστον ως προς τις άλλες σειρές που ακόμα παίζουν, κατέγραψε τα ψηλότερα ποσοστά. Σε γενικές γραμμές, η σειρά είχε μια μέτρια προς καλή πορεία, χαρίζοντας συχνά στον ΑΝΤ1 πολλές θέσεις στην 25αδα κάθε εβδομάδα.

ΣΕ ΦΟΝΤΟ ... ΚΟΣΚΙΝΟ!
Καλέ τι ήταν αυτό το τελευταίο επεισόδιο του "Σε Φόντο Κόκκινο" εχθές; Τους καθάρισε όλους τους ηθοποιούς σαν να περνούσε η σειρά μέσα από ένα κόσκινο! Οι 2 φυλακή, οι άλλοι 2 πυροβολήθηκαν, ο άλλος είναι
ετοιμοθάνατος.. Τέτοιο τέλος δεν είδαμε ούτε σε σενάριο Ακρίτα - Κυρίτση! Τέλοσπαντων, τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας πάντως, κατέγραψαν πολύ καλά ποσοστά, σε νέα ώρα προβολής. Τα 3 επεισόδια κατέγραψαν ποσοστά πάνω από 36%, με ψηλότερο το 39.6%, μόνο το επεισόδιο της Δευτέρας έγραψε πολύ πιο χαμηλό ποσοστό (27.1%) και υπάρχουν πολλές εξηγήσεις γι' αυτό. Πολλοί τηλεθεατές προτίμησαν το τελευταίο επεισόδιο του "Για την αγάπη σου", άλλοι πάλι μπορεί να μην ήξεραν για την αλλαγή της ώρας κλπ... Σημασία για το ΣΙΓΜΑ και τη σειρά έχει ότι τα άλλα 3 επεισόδια της εβδομάδας πήγαν πολύ καλά καταλαμβάνοντας τις θέσεις 2-5.

ΛΟΛ-ΑΝΟΔΟΣ
Άνοδος λοιπόν και για τα νούμερα της "Λόλας" που πλησίαζε την προηγούμενη εβδομάδα προς το τέλος. Με 2 επεισόδια μπήκε στην 10αδα φτάνοντας ποσοστά της τάξης του 34.5%. Άλλα 2 επεισόδια βρέθηκαν λίγο πιο κάτω, με σαφώς πιο χαμηλά ποσοστά από τα άλλα 2 αλλά τουλάχιστον πιο ψηλά από προηγούμενες εβδομάδες.

ΒΙΚΤΩΡΙΑ: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΩΝ!
Μπορεί να μην κατάφερε να βάλει και τα 5 επεισόδια της εβδομάδας στον πίνακα με τις 25 πρώτες εκπομπές παρόλα αυτά σίγουρα είναι η πιο επιτυχημένη μεταγλωττισμένη σειρά! Το επεισόδιο της προηγούμενης Πέμπτης κατέγραψε ποσοστό 37.9%, κάτι που σημαίνει ότι αν ο πίνακας με τις 25 πρώτες εκπομπές ήταν με βάση το ποσοστό που καταγράφουν και όχι με την ΤΜΛ που
καταγράφουν, θα καταλάμβανε την 4η θέση, πιο ψηλά ακόμα και από το "Σε Φόντο Κόκκινο"! Τώρα που θα καθαρίσει ακόμα περισσότερο το τοπίο, μην εκπλαγείτε να την δούμε και στην κορυφή!

Στην Ελλάδα, για την προηγούμενη εβδομάδα, στην κορυφή βρέθηκε η επανάληψη της σειράς "Η Πολυκατοικία", με τις είδησης του STAR (!!) να καταλαμβάνουν τη 2η τιμητική θέση! Στην 3η θέση βρέθηκε η ξένη ταινία - αφιέρωμα στον Michael Jackson, ενώ στην 4η θέση βρίσκουμε το 2ο ημίχρονο του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Βασιλείας Στην 5η θέση, τερμάτισε άλλη μια επανάληψη, αυτή της σειράς "Μαύρα Μεσάνυχτα" και στην 6η θέση το "Grey's Anatomy".

Πίσω στα δικά μας τώρα, για να πούμε για τα νούμερα που κατέγραψαν οι σταθμοί την προηγούμενη εβδομάδα. Σε φόντο... κορυφής το ΣΙΓΜΑ, αφού κυρίως χάρη στο "Φόντο Κόκκινο" κατέλαβε την κορυφή, με τον ΑΝΤ1 να ακολουθεί με αρκετά πιο χαμηλά ποσοστά. Εξακολουθεί να μένει κάτω από το 10% το MEGA, ενώ ελάχιστη άνοδο είχε το PLUS TV, χωρίς όμως να ξεκολλήσει από τον πάτο.

Αυτά και για την εβδομάδα που μας πέρασε. Τι νούμερα θα γράψουν τα τελευταία επεισόδια του "Σε Φόντο Κόκκινο"; Θα καταφέρει η Χριστιάνα Αριστοτέλους να μπει στην 25άδα; Τι ποσοστό θα καταγράψουν τα βραβεία "Τηλεφίλ"; Αυτά και πολλά άλλα θα τα μάθουμε σε μια εβδομάδα από τώρα!

Τα λέμε!

tv_maniac
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α