Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ...AGB!

10 TO SYZHTAME RIK1 Mon, 20/07/2009 22:24-23:31
4.7% (34.980) 20.9%
Τι είναι αυτό;


Τα νούμερα που κατέγραψε η εκπομπή της Ειρήνης Χαραλαμπίδου την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας καταμέτρησης τηλεθέασης, agb. – που αν λάβουμε υπ’ όψιν και τις υπόλοιπες δημοφιλέστερες εκπομπές της περασμένης βδομάδας, και τις «ΔΙΠΛΑΡΕΣ» αν έβλεπα στον πίνακα με τα 25 πρώτα, δε θα μου έκανε καμία απολύτως εντύπωση, όπως δε θα μου έκανε εντύπωση αν εκείνη την ώρα το ΡΙΚ έπαιζε "τα Στρουμφάκια" και έμπαιναν στα 10 πρώτα-.

Πώς φάνηκε όμως αυτό στο Ειρηνάκι; Αν σας πούμε ότι δεν το καταχάρηκε, ψέματα θα σας πούμε, διότι μόνο σαμπάνιες δεν την είδαμε να ανοίγει την ώρα που ανακοίνωνε με καμάρι τα στοιχεία της agb χθες στην τελευταία εκπομπή της για αυτή την τηλεοπτική σεζόν. Θα μου πείτε και μας τι μας κόφτει; Έλα μου ντε; Αλλά όχι, μας κόφτει και μας παρακόφτει διότι να μην ξέρεις αγαπητέ Κύπριε ότι παρακολουθείς την πιο δημοφιλή εκπομπή της κυπριακής τηλεόρασης και μάλιστα από το ημικρατικό κανάλι; Αδικία! Διότι πώς είναι η «ΑΙΓΙΑ FUXIA» πρώτη απ’ όλες τις κυπριακές σειρές ε, έτσι δικαιούται και το Ειρηνάκι να καυχιέται για το «ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ» ότι είναι η νούμερο ένα ενημερωτική κυπριακή εκπομπή. Λίγο το χεις αυτό; Ποιά Ελίτα –είναι που δεν παίζει βράδυ γι’ αυτό-, ποιός Γιαννάκης - «τί είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα!»-, ποιά Αγία Τριάς (Πάρης Ποταμίτης– Γιαννάκης Νικολάου– Πανίκος Χατζήπαναγης) και ποιά σιδηρά κυρία Κενεβέζου και πράσινα άλογα;
Να, που πρέπει να ποντάρει και να στοιχηματίζει το κρατικό κανάλι, να, σε ποιόν πρέπει να πηγαίνει ο «παχουλός» μισθός, διότι τα νούμερα εξαργυρώνονται με χρήματα και ένα καλό μερίδιο από αυτά πρέπει να πηγαίνει σε αυτόν που τα φέρνει, αυτό θα ήταν το σωστό σύμφωνα με τους κανόνες του τηλεοπτικού παιχνιδιού, και η Ειρήνη τα φέρνει και με το παραπάνω, όπως άφησε να εννοηθεί χθες στην εκπομπή της, αλλά αυτό είναι μάλλον «ψιλά γράμματα» για το προσωποπαγές ΡΙΚ, γι’ αυτό και το Ειρηνάκι ίσως χθες βράδυ ήθελε να στείλει τα δικά του μηνύματα. Αντί λοιπόν να επισκεφθεί το γραφείο του κ.Καρεκλά και να του παραδώσει το «ραβασάκι» της agb στα χέρια, προτίμησε να το διαβάσει on air στο τέλος της εκπομπής και μας ξάφνιασε!
Ας μη γελιέται όμως η κ.Χαραλαμπίδου, δεν είναι η εκπομπή της που «πουλάει» και η ίδια, τα θέματα είναι αυτά που «γράφουν τα νούμερα», στην προκειμένη περίπτωση το πραξικόπημα, το οποίο τόλμησε να συζητήσει στις δύο τελευταίες εκπομπές της σεζόν και ένα τέτοιο θέμα θα τσίμπαγε νούμερα είτε την εκπομπή παρουσίαζε ο Κωστίκας είτε ο Γιωρίκας. Διότι διαφορετικά γιατί να κάτσει να δει ο τηλεθεατής μια συζήτηση που ξέρει πολύ καλά από πριν ότι δε θα οδηγήσει και σε ένα βαθύ και εξαντλητικό διάλογο περί του θέματος διά τον απλούστατο λόγο ότι η παρουσιάστρια δεν παίζει , αυτό που λέμε, και το θέμα στα δάχτυλα;

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α