Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

put the telecontrol down, μπορείς ;;;

Δακρυροών Πιτσιλλίδης:
γιατί εκτός από τις εικόνες, δακρύζουν και οι θεολόγοι!!!
«Η εμπειρία μου ως υποψήφιος ευρωβουλευτής».
Όχι, δεν πρόκειται για best seller του Ανδρέα Πιτσιλλίδη, δεν είναι ούτε τίτλος θεόπνευστης ομιλίας του μπροστά σε θεοφοβούμενους, απογοητευμένους συναγερμικούς που του εμπιστεύτηκαν τη ψήφο τους, είναι όμως το θέμα της εκπομπής της Ελίτας Μιχαηλίδου το απόγευμα της Τρίτης, όπου είχε φιλοξενούμενο τον γνωστό θεολόγο, ικανότατο πανελίστα σε τηλεοπιτκές εκπομπές και πρώην υποψήφιο ευρωβουλευτή Ανδρέα Πιτσιλλίδη.

Η προκλητική προεκλογική εκστρατεία του διάσημου ανά το παγκύπριο θεολόγου, η σάτιρα και τα ανέκδοτα που δημιουργήθηκαν γύρω από την υποψηφιότητά του αυτή το τελευταίο διάστημα όπως και η επακόλουθη ήττα του στις ευρωεκλογές, ήταν στοιχεία που έδειχναν ότι το θέμα «Ανδρέας Πιτσιλλίδης και ευρωεκλογές» θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον και πιασάρικο.

Και όντως. Λίγο η οικειότητα που υπήρχε ανάμεσα στην παρουσιάστρια και τον καλεσμένο, λίγο οι ειλικρινείς ερωτήσεις της Ελίτας και ο αυθορμητισμός που χαρακτηρίζει τον θεολόγο, λίγο οι παρεμβάσεις των τηλεθεατών που κάποιοι τον κατηγορούσαν για σκληρό πολιτικό λόγο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και τον αποκάλεσαν διχασμένη προσωπικότητα, είχαν φορτίσει τόσο πολύ την ατμόσφαιρα ώστε, μετά και από σχόλιο τηλεθεατή πως το χαμόγελο του θεολόγου είναι ειρωνικό, ο Πιτσιλλίδης ν’αρχίσει να κλαίει, σα μωρό θέλετε, σαν δακρυροούσα Παναγιά, όπως θέλετε πείτε το, μια φορά έκλαψε πάντως και η φίλη του η Ελίτα ήταν εκεί για να του κρατήσει το χέρι, να τον χαϊδέψει, να τον παρηγορήσει. Η αποστολή της παρουσιάστριας εξετελέσθη· οι τηλεθεατές βλέποντας για άλλη μια φορά τον θεολόγο να γελοιοποιείται, γέλασαν με το κλάμα του, ενώ η Ελίτα τσίμπησε τα «νουμεράκια» της. Όσο για τον θεολόγο; Απλώς έδωσε την αφορμή ώστε η σάτιρα γύρω από το πρόσωπό του να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.

Ιατρική συμβουλή:
συστήνεται όπως ο «ασθενής» μειώσει την υπερβολική έκθεσή του στον τηλεοπτικό φακό διαφορετικά οι συνέπειες της τηλε-ακτινοβολίας θ’ αρχίσουν να είναι ορατές όχι στο σώμα του, αλλά στο εσωτερικό του εγκέφαλό του, ο οποίος θα «τα παίξει» με αποτέλεσμα ο θεολόγος να ξεχάσει όλες τις σπάνιες λέξεις που είχαν αποθηκευτεί σε συγκεκριμένη πλευρά του εγκεφάλου και θα δώσουν τη θέση τους στην εβραϊκή και λατινική γλώσσα, τις οποίες θ’αρχίσει να μιλά απταίστως μετά από την επιφοίτηση που θα του δώσει το Άγιο Πνεύμα. Αυτό θα σημάνει και το τέλος της τηλεοπτικής του σταδιοδρομίας αφού κανένας παρουσιαστής ή τηλεθεατής δε θα τον κατανοεί πλέον.

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ Η ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ;
Βαριεστημένες οι τελευταίες εκπομπές της Ελένης Μενεγάκη ή μήπως είναι η ιδέα μου; Το Ελενάκι πήγε στην Κω, πήγε και στην Καλαμάτα αλλά ούτε νησιώτικους χορούς χόρεψε ούτε και καλαματιανό. Και να ταν μόνο αυτό; Πού είναι ρε παιδιά ο κόσμος που άλλες φορές τρύπωνε μέσα σε ξενοδοχεία, σκαρφάλωνε πάνω σε τείχη για να δει το Ελενάκι; Θυμάμαι τη λαοθάλασσα, πραγματικά, που βλέπαμε πριν μερικά χρόνια, πόσος κόσμος συνέρρεε και για τη «βασίλισσα» της πρωϊνής ζώνης αλλά και για τους τραγουδιστές που τη συνόδευαν στα ταξίδια της.

Φέτος αυτό που αισθανθήκαμε ως τηλεθεατές ήταν πως το Ελενάκι και οι συνεργάτες της εκμεταλλεύτηκαν την καλή θέληση του καναλιού για να το ρίξουν έξω τώρα το καλοκαιράκι και πιο πολύ τους είδαμε να απολαμβάνουν τα ξενοδοχεία και τις υπηρεσίες που αυτά προσφέρουν παρά να δουλεύουν. Σίγουρα και μεις αν ήμασταν στη θέση τους, θα συνδυάζαμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αλλά τα ταξιδιωτικά βιντεάκια του Φαίδωνα και αυτά της Αργυρώς να μαγειρεύει με τους ντόπιους, δεν ήταν αρκετά για να μας πείσουν για το ότι επισκέφθηκαν τους συγκεκριμένους τόπους για να έλθουν πιο κοντά στους τηλεθεατές από τις περιοχές εκείνες. Άντε, Ελένη, σαν πας στην Καλαμάτα και ρθεις με το καλό, που λέει και το τραγούδι, κοίτα να έχεις βρει τους ρυθμούς σου γιατί δε σε βλέπω καλά με τις ηλικίες 15-44!

Δεν είδα πώς αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές το Ελενάκι χθες στην τελευταία εκπομπή, αλλά απ' ότι διάβασα σε διάφορα ελληνικά blogs όχι και με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς ίχνος κάποιας συγκίνησης που μας αφήνει. Ειλικρινής η Ελένη, όπως πάντα, αλλά είναι φανερό πως άρχισαν η κούραση και τα γεράματα....ωχ, ωχ, Ελένη!!!!

Όταν η Μελενεγάκη έχει κέφια....
«Δεν το δέχομαι, το «μέχρι το τέλος του κόσμου» είναι δικό μου» είπε η Μελενεγάκη στο άκουσμα της είδησης ότι το τραγούδι αυτό ακούστηκε στο γάμο της Ευγενίας Μανωλίδου.
->ως γνωστό το τραγούδι αυτό απαγορεύεται να παίζει πουθενά αλλού εκτός από την κουζίνα της Μελενεγάκη που είναι και ο φυσικός του χώρος. Είναι σίγουρα πιο ρομαντικό το τέλος του κόσμου να σε βρίσκει στην κουζινα να μαγειρεύεις παρά να παντρεύεσαι!

«ο Γιώργος Ματσάγκος, ο αστρολόγος μας, είπε ότι δε θα πηγαινε καλά ο γάμος της Μανωλίδου και πράγματι είχαν απεργία οι δημοσιογράφοι και δε μεταδόθηκε απευθείας το μυστήριο, σε αντίθεση με μια άλλη αστρολόγο που είπε ότι θα είναι καλή μέρα για να παντρευτούν»
-> συμπέρασμα: ο καλός ο γάμος από την πρόβλεψη του αστρολόγου φαίνεται!

«την Ιζαμπέλα την είδα στο GO GO της Μαστροκώστα, δεν έχω πρόβλημα να το πω». Αυτό είπε η Μελενεγάκη για το κοριτσάκι που είδε στην εκπομπής της Γωγώς και την κάλεσε να τραγουδήσει και στη δική της.
-> η Μέλανη προσπαθεί να αποβάλει από πάνω της το παρατσούκλι «Μελενεγάκη» δεχόμενη επιρροές τώρα και από άλλες παρουσιάστριες. Αν αρχίσουμε τώρα να τη λέμε Μελανοκωστάκη, δε θα φταίμε και ας μη βγει να πει τα δικά της χαζά, τουτέστιν μα δε μοιάζω καθόλου στη Μαστροκώστα...

Δε σας είπα εγώ ότι το GO GO κινδυνεύει να γίνει πασαρέλα; Και έγινε, όταν την περασμένη βδομάδα η Γωγώ φιλοξένησε την Έλενα Αντωνιάδη που ως γνωστόν επιμελείται το ντύσιμο των κυρίων της εκπομπής, οι οποίες έκαναν μέχρι και...επίδειξη των ρούχων τους για να τιμήσουν την καλεσμένη τους. Και έτσι η εκπομπή αφού έκανε μια μεγάλη στροφή όσον αφορά τη θεματολογία, έριξε αυλαία χθες με μια εκπομπή κοντά στην παραλία με καλεσμένους τους συντελεστές του «Μπάτσο Αγάπη μου». Εκεί ήταν και ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της σειράς Πάρις Προκοπίου οπότε όσοι ακόμη αναρωτιούνται για το ποιός βρίσκεται πίσω από όλο αυτό που τόσο έχουν μισήσει κάποιοι, τώρα μπορούν να ηρεμήσουν, δεν έκανε μεταγραφή ο Τσιάκκας, ακόμη τηρεί το λόγο του και θ’απέχει λίγο από την tv –όσο αντέχουν τα νεύρα των sigmat-ικών όταν δεν τους ευνοούν τα νούμερα που καταγράφει η agb”.

Κάποιοι, όπως στο TV MANIA ας πούμε προσπαθούν ακόμη να χωνέψουν την επιτυχία του ΜΠΑΤΣΟΥ, λες και πρόκειται για «καραόλους». Παραθέτω σχετικά αποσπάσματα από το περιοδικό που κυκλοφόρησε σήμερα:

«κάτι συμβαίνει με τα μηχανάκια», «δεν είναι δυνατόν οι Κύπριοι να παρακολουθούν τον Μπάτσο», «Τα καλλιστεία της Ελλάδος, ποιός θα θέλει να τα δει;» «Σίγουρα έχουν δίκαιο όσοι αμφισβητούν την αξιοπιστία της agb». «Γίνεται το Θα σε δω στο Πλοίο, που προβάλλεται σε επανάληψη να βρίσκεται ανάμεσα στις 15 καλύτερες εκπομπές;». Αυτά και άλλα πολλά λέχθηκαν εκείνο το πρωϊνό. Αν και κομματάκι δύσκολο πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτό είναι το επίπεδο των Κυπρίων. Εκατάλaβες Σωτηράκη; Εκατάλαβα να λαλείς!»

“η agb το ’χει χωνέψει, οι διαφημιζόμενοι επίσης, οι καναλάρχες το ίδιο. Εμείς απλά ξεροκαταπίνουμε και προσπαθούμε να χωνέψουμε το γεγονός ότι οι –κάποιες-κυπριακές σειρές πουλούν. Αν «πετύχει» η συνταγή και επιβιώσει των μετρήσεων –πραγμα που σε καμία περίπτωση δεν την καθιστά απαραίτητα αξιόλογη- τότε όλοι οι παραπάνω είναι happy”

Αυτή την εικόνα παρουσιάσζει και σήμερα το TV MANIA, δηλαδή και σήμερα προσπαθεί να χωνέψει το γεγονός ότι το «ΜΠΑΤΣΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ» είναι στις πρώτες θέσεις της agb και κάτω από την «ΑΙΓΙΑ» -φανταστείτε όταν θα πάει στην πρώτη θέση με το που τελειώσει η «ΑΙΓΙΑ» τί θα λένε- μόνο που σήμερα το περιοδικό προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα, από την κριτική στο «ΜΠΑΤΣΟ» αγάπη μου, πέρασε και στην κριτική του κοινού. Αφού πρώτα αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα της agb, λέγοντας μας πως δεν πρέπει να είναι τελικά αξιόπιστα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «αυτό είναι το επίπεδο των Κυπρίων». Κατάλαβες κύριε, τους αγοράζουμε για να μας προσβάλλουν!

Περιμένω τη μέρα που το περιοδικό θα ξυπνήσει από την χειμερία νάρκη και θα καταλάβει ότι δεν ξεκίνησε η σεζόν τώρα, αλλά μόλις τελείωσε και πως ο ΜΠΑΤΣΟΣ δεν είναι «αίγια» και δεν πρέπει να το συγκρίνουμε με αυτήν ούτε και να το παίρνουμε τόσο σοβαρά. Είναι μια σειρά που παίζει μόνη της ουσιαστικά ντάλα καλοκαίρι έστω και απέναντι στο «το πρόβλημα μου με τις γυναίκες», το οποίο TV MANIA, είναι και το μοναδικό περιοδικό που το στήριξε και του δίνει ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης, ακόμα και τώρα που η σειρά έχει βγει και από την 25άδα της agb γι’ αυτό - επειδή "αυτό είναι το επίπεδο των Κυπρίων"- και έκανε αρκετό χώρο ώστε να φιλοξενήσει συνέντευξη του πρωταγωνιστή της». Λυπάμαι να παρατηρήσω πως βδομάδα με τη βδομάδα το περιοδικό μας απογοητεύει όλο και πιο πολύ και η μέρα που θα το αποχωριστούμε μετά από 15 χρόνια, δεν είναι μακριά....διότι από TV MANIA άρχισε να γίνεται ANTENOμανία....


Τι κάνει ο Κυριάκος Παστίδης στη φωτογραφία;
Α.
μαθαίνει στην Γαβριέλλα ορθογραφία
Β. υποστηρίζει την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους
Γ. παίζει με τους μικρούς τηλεθεατές της εκπομπής

Ναι, ναι, το βρήκατε. Είναι το Γ. διότι η εκπομπή «ΕΠΤΑ ΔΕΚΑ», όταν η Μέλανη αναμασά συνεχώς την ίδια τροφή αναλύοντας τα περί της διατροφής με την πρόεδρο των διατροφολόγων, ποντάρει πάνω στα μικρά παιδιά και καλά κάνει διότι κερδίζει ακόμη και μας.

Το επεισόδιο του «έχω ένα μυστικό» όπου η Αλίκη ζει τον έρωτά της με τον Κύπριο το είδατε; Έλα, που δεν το είδατε. τέσσερις φορές, μη σας πω και παραπάνω πρέπει να παιξε στο ΡΙΚ τη βδομάδα που μας πέρασε.
Ούτε ο ALPHA πια δεν στηρίζει τόσο πολύ το πρόγραμμά του, αλλά θα μου πείτε αυτό έχει τώρα νέο πρόγραμμα να πλασάρει, όπως το «ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΨΑΧΝΕΙ» που μέχρι και αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε το κανάλι για να μας θυμίσει την πρεμιέρα του νέου ριάλιτι του καναλιού (;;;;!!!!;;;;;!!!!), ενώ πρεμιέρα έκανε και το chart show, το μουσικό σόου με τη Ναταλία Γερμανού. Στην Κύπρο δεν ξέρουμε από πού θα σκάσουν «μύτη» από το ρικ ή από το plus, αλλά τέτοιες έγνοιες, δεν έχουμε, γιατί εκτός από τους αγρότες, ψάχνουν και οι τηλεθεατές και όποιος ψάχνει βρίσκει...


Έπεσε ήδη το πρώτο τρέιλερ για την πρώτη κοινωνική εκπομπή του mega Κύπρου που θα λέγεται «για σενα», θα παρουσιάζει η Χριστιάνα Αριστοτέλους και θα παίζει προφανώς απέναντι από την Ελίτα. Νέα πρόκληση για την έμπειρη παρουσιάστρια, που όπως φαίνεται δε μασά και κατατροπώνει όλους τους «εχθρούς», αλλά κάτσε να δούμε και πώς θα τα πάει η Χριστιάνα που, αν και την περιμέναμε σε μουσική εκπομπή, θα μας χτυπήσει την πόρτα με πιο κοινωνικό πρόσωπο. Για να δούμε πόσο καλά θα μας φιλέψει...

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α