Η ΕΡΤ είναι εδώ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΜΠΑΤΣΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ: ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ...ΓΕΛΙΟ!

Πρεμιέρα για την κωμική σειρά του MEGA Κύπρου «Μπάτσο, αγάπη μου» είχαμε χθες βράδυ στις 9 και το mega-λο κανάλι σκέφτηκε έναν έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο για να προμοτάρει τη σειρά του μερικά λεπτά πριν από την έναρξή της· κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του σταθμού, ο παρουσιαστής Λουκάς Φουρλάς φιλοξένησε στο δελτίο τους δύο πρωταγωνιστές της σειράς και μαζί παρουσίασαν ένα σκετσάκι «προπομπό» του τι θα παρακολουθούσαν οι τηλεθεατές μετά τις ειδήσεις. Η αλήθεια είναι πως δεν κατάφεραν να μας πείσουν και πολύ διότι οι τρείς τους προτίμησαν να αυτοσχεδιασουν παρά να αποστηθίσουν κάποιες ατάκες –φαίνεται δεν τους άγχωσε το γεγονός ότι έβγαιναν σε κεντρικό δελτίο και ότι εκεί μπορεί να τους δουν περισσότεροι τηλεθεατές από αυτούς που ενδεχομένως θα καθήσουν να δουν τη σειρά τους-, που θα πετύχαιναν με τη μια το στόχο, αλλά στη συνέχεια "το έσωσαν" όταν οι δύο ηθοποιοί μίλησαν για τη νέα απόπειρα του καναλιού στην κατηγορία που λέγεται κωμωδία, την οποία και περιέγραψαν ως «καλογραμμένη» και «καλογυρισμένη» και μάλλον δεν έπεσαν και πολύ έξω.

Με θέμα συνηθισμένο, αλλά πάντα πιασάρικο –τα αντίθετα έλκονται-, χαρακτήρες με τους οποίους μπορεί να ταυτιστεί η πλειοψηφία των Κυπρίων – η Αριστερή, Λεμεσιανή, επαναστάτρια Σοφία ερωτεύεται τον Δεξιό, Λευκωσιάτη και μαμάκια Σωτηράκη- στο δρόμο που χάραξε ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως με το «παραπέντε» στο SIGMA πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια –Παναγία μου, τί θυμήθηκα-, με αρκετά καλές ερμηνείες και υποστήριξη των ρόλων από τους δύο νέους ηθοποιούς Μιχάλη Σοφοκλέους και Μαρίνα Μανδρή, με καλές και δουλεμένες ατάκες, που βγάζουν γέλιο και όχι απλώς ένα μουδιασμένο χαμόγελο και με μία αρκετά καλή σκηνοθεσία – σε σχέση με παλαιότερες σειρές του σταθμού-, η καινούργια κωμική σειρά του MEGA, αν και ξεκινάει καλοκαιριάτικα, έχει όλες τις προϋποθέσεις να τα πάει καλά -εκτός και αν οι του MEGA την «φάνε λάχανο» κάνοντάς τα μαντάρα στον προγραμματισμό-·στο πρώτο πάντως επεισόδιο μετά τις απαραίτητες συστάσεις –τουτέστιν παρουσίαση των χαρακτήρων- κυριάρχησαν οι γρήγοροι ρυθμοί -πιο γρήγοροι και από τις εξελίξεις που μπορεί να έχει σε ένα επεισόδιό του ο Γιώργος Τσιάκκας που όταν πει να τρέξει το «σενάριο» μόνο ο Παπακαλιάτης μπορεί να τον φτάσει, το πολύ πολύ και ο Βαζάκας- που μέσα σε 6 όλες κι όλες σκηνές το Σοφάκι και ο Σωτηράκης πρόλαβαν να ερωτευτούν, να φιληθούν και να ρουτινιάσουν –πώς εξηγείται διαφορετικά το: «Σοφία, ρε μάνα μου...»-, το βουτηρόπαιδο ο Σωτηράκης έγινε «μπάτσος» στο πι και φι χάρη στις γνωριμίες της μαμάς του που είναι ανώτερη λειτουργός στο Υπουργείο Υγείας –τελικά το mega έχει πολύ μέσο- και βγήκε αμέσως στους δρόμους για να μοιράσει εξώδικα και ω, τι σύμπτωση πέφτει για τρίτη φορά πάνω στη Σοφία, την οποία και σταματά για να την γράψει. Και εκτός βέβαια από τις συμπτώσεις, που πλέον μετά το LOST έχουν τόσο απενοχοποιηθεί ώστε κάθε σειρά που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τρεις για να τριτώνει το κακό, δεν έλειψαν ούτε και οι ευτράπελες καταστάσεις που ήθελαν τον Σωτηράκη να παθαίνει τα... επτά κακά της μοίρας του.
Ένα λοιπόν ζευγάρι ζει διάφορες κωμικές καταστάσεις και όλο το σενάριο επικεντρώνεται πάνω τους και γύρω από τη σχέση τους, αυτό τουλάχιστον προσπάθησε νας μας περάσει ο σκηνοθέτης στο πρώτο επεισόδιο με την απόκρυψη των προσώπων των υπολοίπων ηθοποιών που πλαισιώνουν το ζευγάρι, τακτική που παραπέμπει στο πετυχημένο «σ΄αγαπώ μ’ αγαπάς» του MEGA Ελλάδος. (Αν και στα επόμενα επεισόδια, απ’ ότι έχουμε δει στα τρέιλερς, θα φαίνονται κανονικά οι υπόλοιποι ηθοποιοί. )

Τέλος: η «Βαθούλα» με τα μεγάλα κόκκινα νύχια παίρνει την εκδίκησή της από τη «Ναστάζια» και την «Πέπα» του «βουράτε γειτόνοι».

Σημείωση:
η σειρά θα προβάλλεται κανονικά κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9.20 στο MEGA, δηλαδή απέναντι από το «Το πρόβλημά μου με τις γυναίκες» που αρχίζει και αυτό αυτή την Τετάρτη στον ANT1 τις ίδιες ώρες και μέρες. Μία μάχη μόλις έχει ξεκινήσει;

Και γιατί όχι;
Αν και τη φετινή χρονιά η μόνη κωμική σειρά που κατόρθωσε να επιβιώσει και να μονοπωλήσει και όλο το ενδιαφέρον της φετινής σεζόν ήταν η «ΑΙΓΙΑ fuxia” , τα κανάλια μας σκέφτηκαν να μας προσφέρουν το γέλιο που στερηθήκαμε το χειμώνα με δύο νέες κυπριακές σειρές και εμείς δεν έχουμε παρά να τις τιμήσουμε αν αξίζουν να θυσιάσουμε γι’ αυτές τον καλοκαιρινό βραχνά της ζέστης....

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α