Η ΕΡΤ είναι εδώ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Γιατί αποτυγχάνουν οι ξενόφερτες σειρές!!!!!

Η αρχή έγινε από το SIGMA και την σειρά «30 και κάτι»! Παρά την φιλόδοξη προσπάθεια των συντελεστών, κόπηκε γρήγορα λόγο μη ανταπόκρισης του κοινού.

Ο ΑΝΤ1 ακολούθησε με το «Η ζωή είναι ωραία» και «Για την αγάπη σου» Αποτέλεσμα; Το μεν πρώτο πλήρη αποτυχία το δε δεύτερο τους τελευταίους 2-3 μήνες να παίρνει την κατιούσα χωρίς γυρισμό! Τουλάχιστον είχε καλό τραγούδι!!!

Απ’ ότι φαίνεται στον ΑΝΤ1 δεν πήραν το μάθημά τους και ήθελαν να σερβίρουν στο κοινό και 3η διασκευή σειράς που κάνει επιτυχία στο εξωτερικό «Το πρόβλημά μου με τις γυναίκες»! Με αποτέλεσμα βέβαια μετά από ένα μήνα προβολής, παρά την φιλότιμη προσπάθεια των συντελεστών, τόσο ερμηνευτικά όσο και τεχνικά, να καταλήξει εκεί που κατάληξαν και οι υπόλοιπες ξενόφερτες σειρές!!!

Και το Prison Brake να μεταφέρουν στην Κυπριακή τηλεόραση, την ίδια ανταπόκριση θα έχει με τα προηγούμενα, όχι επειδή δεν θα είναι καλή σειρά, προσεγμένη με καλές ερμηνείες, σκηνοθεσία κ.τ.λ, αλλά γιατί σαν λαός, μας αρέσουν ορισμένα formats που με εξαίρεση ορισμένων αναλαμπών (π.χ Αίγια Φούξια) δεν πρόκειται να αλλάξουν τα γούστα μας!

Ο Κυπραίος πάντα θα αρέσκετε να βλέπει τους πρωταγωνιστές να μιλούν και γενικότερα να συμπεριφέρονται όπως κάνει ο μέσος Κύπριος στην ζωή του!
Ο Κυπραίος πάντα θα αρέσκετε να βλέπει τους πρωταγωνιστές να τσακώνονται για τα κόμματα!
Ο Κυπραίος πάντα θα αρέσκετε να βλέπει τους πρωταγωνιστές να τσακώνονται για τις ομάδες!
Ο Κυπραίος πάντα θα αρέσκετε να βλέπει τους πρωταγωνιστές να είναι ένστολοι!
Ο Κυπραίος πάντα θα αρέσκετε να βλέπει τους πρωταγωνιστές να ρεύονται, και να κλάνουν!
Ο Κυπραίος πάντα θα αρέσκετε να βλέπει τους πρωταγωνιστές να σίρνουν και κανένα τσιαττιστό μέσα, μέσα!
Ο Κυπραίος πάντα θα αρέσκετε να βλέπει τους πρωταγωνιστές να παθαίνουν αυτό που δεν εύχονται για το δικό τους σπίτι!
Ο Κυπραίος πάντα θα αρέσκετε να βλέπει τους πρωταγωνιστές να κάνουν βόλτες άσκοπες στην Ερμού!
Ο Κυπραίος πάντα θα αρέσκετε να βλέπει τους πρωταγωνιστές να κάνουν ρόλους χτίστη, καφετζή, developer, σουβλιτζή, κομμώτριας, αισθητικού κ.τ.λ!
Ο Κυπραίος πάντα θα αρέσκετε να βλέπει τους πρωταγωνιστές να οδηγούν τράκτορ, διπλοκάμπινο, κ.τ.λ!
Ο Κυπραίος πάντα θα αρέσκετε να βλέπει τους πρωταγωνιστές να λιγουρεύεται την γκόμενα / γυναίκα του φίλου του!
Ο Κυπραίος πάντα θα αρέσκετε να βλέπει τους πρωταγωνιστές να προσπαθούν να ξεγελάσουν ο ένας τον άλλο ή τρίτους με μεθόδους που όλοι έχουμε σκεφτεί αλλά ποτέ δεν δοκιμάσαμε!
Ο Κυπραίος πάντα θα αρέσκετε να βλέπει τους πρωταγωνιστές να πηγαίνουν εκδρομές στο Τρόοδος τον Χειμώνα και στην Αγία Νάπα το καλοκαίρι!
Ο Κυπραίος πάντα θα αρέσκετε να βλέπει τους πρωταγωνιστές να κάνουν κάτι άσχετο με την εξέλιξη της σειράς τα Χριστούγεννα και το Πάσχα!
Ο Κυπραίος πάντα θα αρέσκετε να βλέπει τους πρωταγωνιστές σε flash back για το τι έκαναν όταν ήταν παιδιά!
Ο Κυπραίος πάντα θα αρέσκετε να βλέπει τους πρωταγωνιστές να τριγυρίζουν άσκοπα για να γεμίζει το επεισόδιο με μουσικά video clips σε πάρκα, μουσεία, ζωολογικούς κήπους, κ.τ.λ!

Επίσης άλλοι σημαντικοί λόγοι αποτυχίας είναι και τα μη αληθοφανή για τα Κυπριακά δεδομένα σενάρια, η άστοχη μεταφορά του κειμένου από μη έμπειρο σεναριογράφο, λανθασμένη διανομή ρόλων και σχεδόν κανένα ίχνος Κυπριακής ταυτότητας και κουλτούρας.

Λόγω του ότι τα νούμερα της AGB τα διαμορφώνουν πάντα κατά την δική μου άποψη (και αυτό δεν μου το βγάζετε από το μυαλό), τα παιδάκια, γιατί αυτά βλέπουν τηλεόραση και αυτά είναι οι κυρίαρχοι του τηλεκοντρόλ, παρασύροντας τους μεγάλους να βλέπουν ότι θέλουν αυτοί, σειρές ξενόφερτες όπως οι πιο πάνω, δεν πρόκειται να κάνουν χαΐρι στην Κυπριακή TV!!! (Ελπίζω να βγω λανθασμένος)

Βάση αυτών, και πολλών άλλων, σειρές όπως το «Μπάτσο Αγάπη μου» που δεν χαρακτηρίζονται και από δάφνες ποιότητας, πάντα θα γράφει γιατί σαν λαός μάθαμε να δεχόμαστε το εύκολο!!!
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α