Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009
Νίκος Σεργιανόπουλος: ένα χρόνο μακριά μας...
Πέρσι αυτές οι ώρες ήταν οι τελευταίες του. Ξημερώματα 4ης Ιουνίου, το φονικό. Ο Νίκος δεν είναι πια μαζί μας, δε θα ξανακούσουμε την δυνατή φωνή του, δε θα ξαναδούμε το αξύριστο πρόσωπο, το βλέμμα του. Τέλος.
Το πρωί. Tο άκουσμα της είδησης. Παγωμάρα, δε θα ξεχάσω τα δάκρυά μου, σαν να ταν τώρα. Και τώρα κλαίω. Και μετά. Μετά ο "Γεωργιανός" χτύπησε και δεύτερη φορά και επέφερε και δεύτερο θάνατο, πιο αργό, πιο βασανιστικό. Τα λόγια τους, τα ρεπορτάζ τους, οι υποθέσεις τους, τα σενάρια, το καραούλι έξω από το διαμέρισμα στο Παγκράτι, οι ζωντανές συνδέσεις, το μπάνιο, το μαχαίρι, η λίμνη αίματος, το νεκροτομείο, οι μαχαιριές.... Όλα επιστρέφουν, όλα είναι σαν τώρα, λες και δεν πέρασε ούτε μια μέρα. Νομίζω ότι ξαναγίνεται, τώρα και γι' αυτό τους σιχαίνομαι, ειδικά σήμερα ακόμη πιο πολύ. Σήμερα θέλω να κλείσω την τηλεόραση. Το οφείλω, το οφείλουμε σε εκείνον,, στη μνήμη του.
Εμένα μου λείπει, δεν ξέρω σε σας....
υ.γ: έλεγα να έκανα ένα αφιέρωμα στους "Δύο ξένους", δε μου βγαίνει, τί να κάνουμε.
Σας αφήνω με ένα video που έφτιαξε πέρσι γι' αυτόν ο MINUS.
Αναγνώστες
ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER
Μανιφέστο του blogger
1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.