Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ AGB - EΒΔΟΜΑΔΑ 26/10/2009 - 01/11/2009


Γεια σε όλους! Εδώ είμαστε, μια μέρα καθυστερημένοι, να δούμε τι ποσοστά κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα διάφορες εκπομπές!!

Όπως πάντα, έτσι και σήμερα, θα ξεκινήσουμε με τις 2 MEGAλες Ελληνικές σειρές, "Η ζωή της άλλης" και "Τα μυστικά της Εδέμ". Την περασμένη εβδομάδα, σε αντίθεση με πριν 2 εβδομάδες, καλύτερα ποσο
στά κατέγραψε η "Ζωή της Άλλης", γι' αυτό ξεκινούμε μ' αυτήν...
Φανερά ανεβασμένα τα ποσοστά της σειράς, τόσο στην Τηλεθέαση Μέσου Λεπτού (ΤΜΛ) όσο και στο γενικό μερίδιο τηλεθέασης, αφού και τα 5 επεισόδια κατέγραψαν ΤΜΛ ψηλότερη από 6%, ενώ έφτασαν μέχρι και το 7.3%. Τα 5 επεισόδια κατέλαβαν τις θέσεις 18,22,29,37 και 45, θέσεις πολύ ψηλότερες απ' αυτές που κατέλαβαν τα επεισόδια πριν από 2 εβδομάδες. Αυτό φαίνεται κιόλας από το γεγονός ότι η ΤΜΛ των 5 επεισοδίων της εβδομάδας μαζί ήταν 6.6%, 1.9 μονάδες πιο ψηλή από την αντίστοιχη γενική ΤΜΛ πριν από 2 εβδομάδες! Φανταστική η άνοδος της σειράς! Επίσης, το ψηλότερο μερίδιο τηλεθέασης που έπιασε επεισόδιο, όπως βλέπετε πιο πάνω είναι 23.9%, ενώ το γενικό μερίδιο και για τα 5 επεισόδια ήταν 22.5%, δηλαδή 0.3% πιο ψηλό από πριν 2 εβδομάδες.

"Τα Μυστικά της Εδέμ" δεν είχαν την ίδια ανοδική πορεία. Είχαν όμως μια σταθερή συνέχεια των ποσοστών που κατέγραψε η σειρά πριν από 2 εβδομάδες...

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ, έτσι ώστε να το προσέξετε στο γραφικό, ότι η σειρά είχε μια μικρή πτώση στην αρχή της εβδομάδας, σε σχέση με πριν 2 εβδομάδες. Όπως βλέπετε όμως, η ΤΜΛ ανέβαινε μέρα προς μέρα την περασμένη εβδομάδα, για να φτάσει το ψηλότερο της ποσοστό, 6.3%, την Παρασκευή. Κάτι έτσι σχεδόν συνέβη και με το μερίδιο τηλεθέασης. Λογικό είναι τα ψηλότερα ποσοστά η σειρά να τα γράφει την Παρασκευή, καθώς δεν έχει απέναντι της ούτε το "Σε Φόντο Κόκκινο" ούτε την "Πανσέληνο" - όχι πως αυτή επηρεάζει και πολύ! Το ψηλότερο μερίδιο ήταν επίσης την Παρασκευή λοιπόν, 19%. Η γενική ΤΜΛ και για τα 5 επεισόδια ήταν 5.6%, κατά 0.1% πιο ψηλή από την αντίστοιχη γενική ΤΜΛ πριν από 2 εβδομάδες. Το γενικό μερίδιο τηλεθέασης και για τα 5 επεισόδια ήταν 17%. Την περασμένη εβδομάδα, η σειρά κατέλαβε τις θέσεις 35,43,47,56 και 67.

Συνεχίζουμε τώρα με 2 εντυπωσιακές ανόδους. Την αναφέρουμε εδώ και λίγες εβδομάδες. Είπα 2-3 φορές πως ψάχνει μόνη για τηλεθέαση. Τελικά όμως δεν είναι μόνη! Η Σίσσυ και η εκπομπή της "Αγρότης Μόνος Ψάχνει" είχε εντυπωσιακή άνοδο και τερμάτισε την περασμένη εβδομάδα στην 24η θέση, 57 θέσεις πιο πάνω από πριν 2 εβδομάδες! Η ΤΜΛ του επεισοδίου ήταν 6.8%, 3 ολόκληρες μονάδες πιο ψηλή, ενώ και το γενικό μερίδιο τηλεθέασης ήταν πιο ψηλό κατά 5.6%, ήταν δηλαδή 24.6% (πριν 2 εβδομάδες ήταν 19%). Ήταν η μεγαλύτερη άνοδος σε ποσοστά για την περασμένη εβδομάδα! Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν θα κρατήσει η εκπομπή τα ψηλά αυτά ποσοστά!

Μια θέση πιο κάτω, στην 25η θέση, βρίσκουμε τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 "Doctor Ρούλης"! Και αυτή η σειρά είχε καταπληκτική άνοδο, αφού πριν 2 εβδομάδες, το επεισόδιο της πρεμιέρας δεν μπήκε καν στην 100αδα, παρά μόνο με την επανάληψή του! Η σειρά κατέγραψε ΤΜΛ 6.8% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 18.8%. Φαίνεται λοιπόν πως η σειρά μπαίνει δυναμικά, και αυτό που έχει σημασία είναι να διατηρήσει η σειρά τα ψηλά αυτά ποσοστά!

Στη συνέχεια βρίσκουμε 4 εκπομπές του "Fatus Olus", το οποίο, αξίζει να αναφέρω, ότι πάντα έγραψε ψηλά ποσοστά και ήταν στην 100δα αλλά ποτέ ξανά δεν το ανέφερα. Οι 4 εκπομπές της περασμένης εβδομάδας, κατέλαβαν τις θέσεις 30,34,41 και 42, δηλαδή 4 πολύ καλές και αξιόλογες θέσεις, με ψηλότερη ΤΜΛ 6.5% και ψηλότερο μερίδιο τηλεθέασης 21.3%.

Στην 44η θέση τερμάτισε την περασμένη εβδομάδα το "Next Top Model" μένοντας πολύ μακριά απο τις αναμενόμενες θέσεις, αυτές που περίμενε ο ΑΝΤ
1 να καταλαμβάνει η εκπομπή. Με ΤΜΛ 6.0% και μερίδιο τηλεθέασης 19.9%, η σειρά έμεινε 12 θέσεις πιο κάτω απο τη θέση που κατέλαβε πριν 2 εβδομάδες, παρόλο που η ΤΜΛ της περασμένης εβδομάδας ήταν πιο ψηλή κατά 0.3%. Άρα γενικά πολλές εκπομπές έχουν ανεβάσει την ΤΜΛ τους...

Το 10 στα 10 κατάφεραν οι 2 μαγειρικές εκπομπές για τις οποίες μιλούμε κάθε εβδομάδα! Για πρώτη φορά, και οι 2 εκπομπές έβαλαν και τα 5 επεισόδια τους στην 100αδα, με καλά μάλιστα ποσοστά. Καλύτερα ποσοστά κατέγραψε το "Κάτι ψήνεται" που κατέλαβε τις θέσεις 32,58,59,68 και 73, ενώ το "Love bites" κατέλαβε τις θέσεις 55,61,76,85 και 86. Ψηλότερη ΤΜΛ για το "Κάτι ψήνεται" ήταν το 6.5% της εκπομπής της Τρίτης, ενώ για το "Love Bites" ήταν το 5.1% της Τετάρτης. Ψηλότερο μερίδιο τηλεθέασης για το "Κάτι ψήνεται" ήταν το 22.8% ενώ για το "Love Bites" ήταν το 20.7%.

Ακολουθεί η νέα σειρά του MEGA Ελλάδος, "Παιδική Χαρά". Το επεισόδιο της πρεμιέρας, τα πήγε αρκετά καλά στην Κύπρο, αφού τερμάτισε στην 57η θέση - καλή για αρχή - με ΤΜΛ 5% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 13.6%. Στην Ελλάδα, η σειρά κατέλαβε την 13η θέση για όλη την εβδομάδα, με ΤΜΛ 13.0% και μερίδιο τηλεθέασης 31.8%. Ξεκίνησε δυναμικά η σειρά, κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο!

Και μιας και μιλούμε για Ελληνικές σειρές του MEGA, να πάμε σε άλλες 2 σειρές που είχαν πτώση και έγραψαν την περασμένη εβδομάδα πολύ μέτρια ποσοστά. Στην 93η θέση βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα "Η Πολυκατοικία" με ΤΜΛ 3.8% και μερίδιο τηλεθέασης 14.8%. Το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας, είχε πτώση 1% στην ΤΜΛ από αυτό πριν 2 εβδομάδες, και έτσι πτώση 38 θέσεων στον πίνακα.
Μιλώντας για πτώση, περνούμε στα ποσοστά που κατέγραψε η άλλη σειρά του MEGA Ελλάδος, "Οι Τέσσερις" που από την 58η θέση έπεσε στην 97η. Η ΤΜΛ του επεισοδίου της περασμένης Δευτέρας ήταν 3.7%, πάλι 1 μονάδα πιο χαμηλή από αυτήν πριν 2 εβδομάδες.

Μια ανάσα πριν από τα live το "Get On Stage" της περασμένης εβδομάδας, τερμάτισε στην 84η θέση, με ΤΜΛ 4.2% και μερίδιο τηλεθέασης 12.5%. Είναι όμως βέβαιο ότι τα ποσοστά θα ανέβουν στα lives και απλά περιμένουμε να δούμε μέχρι που θα φτάσουν...

Και θα κλείσω την ανάρτηση με τα ποσοστά που κατέγραψαν άλλες 3 εκπομπές.
Το "Αξίζει να το δεις" της περασμένης Τετάρτης κατέγραψε ΤΜΛ 4.3% καταλαμβάνοντας έτσι την 80η θέση (μερίδιο 21.9%).
Την 88η θέση κατέλαβε ένα "Απο μέρα σε μέρα" με ΤΜΛ 4.0% (μερίδιο 25.5%).
Δύο θέσεις πιο κάτω, στην 90η θέση τερμάτισε το "Το συζητάμε" της περασμένης Δευτέρας με ΤΜΛ 4.0% (μερίδιο 16.6%).

Αυτά λοιπόν, και ολοκληρώσαμε έτσι τις αναρτήσεις για την περασμένη εβδομάδα!!
Τα λέμε ξανά την επόμενη εβδομάδα, όπου αυτό που μου κινεί περισσότερο την περιέργεια, είναι μέχρι που θα φτάσουν τα νούμερα του πρώτου live του "Get On Stage"!!

Τα λέμε!

tv_maniac


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α