Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΕΙΑ AGB - EΒΔΟΜΑΔΑ 02/11/2009 - 08/11/2009

ΑΙΓΙΑ... ΚΟΚΚΙΝΗ, ΕΧΕΙΣ ΤΟ X-FACTOR!

Γεια σε όλους, και πάλι!! Καλή εβδομάδα, να έχουμε. Εδώ είμαστε λοιπόν, άλλη μια εβδομάδα, έτοιμοι να αναλύσουμε και πάλι τα νούμερα που κατέγραψαν όλες οι Κυπριακές σειρές, καθώς και όλες οι άλλες εκπομπές που κατάφεραν να μπουν στην 20αδα!

Η προηγούμενη εβδομάδα, επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις. Όχι δε μιλώ για την κορυφή, αυτή παραμένει αναλλοίωτη, με την "Αίγια Fuxia" κυρίαρχο και πάλι. Πρώτη έκπληξη θεωρείται το γεγονός ότι το "Σε Φόντο Κόκκινο" κατάφερε να ξεπεράσει και με τα 4 του επεισόδια το "X-Factor Live", ως προς την Τηλεθέαση Μέσου Λεπτού (ΤΜΛ) πάντα, για να τερματίσει πιο ψηλά απ' αυτό. Εδώ όμως υπάρχει μια πολύ λογική και πιθανή εξήγηση. Υπενθυμίζω ότι η ΤΜΛ είναι ένα ποσοστό που δείχνει πόσοι τηλεθεατές είδαν ολόκληρη μια εκπομπή, από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Έτσι, αν σκεφτούμε ότι το X-Factor είχε μια μεγάλη διακοπή λόγω της φάρσας για βόμβα, σίγουρα έχασε αρκετό έδαφος σε σχέση με αυτό το ποσοστό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψηλότερο μερίδιο τηλεθέασης, από όλες τις εκπομπές για την περασμένη εβδομάδα, το έχει το X-Factor. Κάτι πολύ παρόμοιο συνέβηκε με τον "Διάδοχο του Uri Geller" που έμεινε εκτός 20αδας, και αυτό το θεωρώ ως τη 2η έκπληξη, που πάλι εξαιτίας αυτής της φάρσας για βόμβα, έχασε αρκετή ΤΜΛ, για να χάσει πολλές θέσεις στον πίνακα, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στο "Πάμε Πακέτο" να ανεβάσει τα ποσοστά του. Καταπληκτικές πορείες για "Σε Φόντο Κόκκινο", "Η ζωή της άλλης" και "Τα ρόδα της οργής". Ο πίνακας με τις πρώτες 20 εκπομπές, σε σχέση με την ΤΜΛ τους, για την περασμένη εβδομάδα, είναι ο εξής:

Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και σήμερα, θα δούμε τι έκανε η κάθε Κυπριακή σειρά, ξεχωριστά.
Για άλλη μια εβδομάδα, τα πιο ψηλά ποσοστά ΤΜΛ κατέγραψε η "Αίγια Fuxia".
Όπως πάντα, η "Αίγια" κατέλαβε τις πρώτες 2 θέσεις στον πίνακα. Τα ποσοστά του κάθε επεισοδίου ξεχωριστά, τα βλέπετε στον πιο κάτω πίνακα (κάντε κλικ για μεγέθυνση):








Σε σχέση με πριν 2 εβδομάδες, η σειρά είχε πτώση, αφού πριν από 2 εβδομάδες η γενική ΤΜΛ των 2 νέων επεισοδίων ήταν 18.5%, ενώ την περασμένη εβδομάδα η γενική ΤΜΛ ήταν 17.8%. Επίσης, το γενικό μερίδιο τηλεθέασης και για τα 2 επεισόδια της προπερασμένης εβδομάδας ήταν 50.8%, ενώ την περασμένη εβδομάδα αυτό ήταν 46.7%. Πτώση λοιπόν στα ποσοστά της "Αίγιας" που δεν στοίχισε όμως, αφού δεν απειλείται από καμιά άλλη εκπομπή, και φαίνεται πως θα κάθεται στον θρόνο της για πολύ καιρό ακόμη.

Συνεχίζουμε τώρα, με την 2η Κυπριακή σειρά, που δεν είναι άλλη απο το "Σε Φόντο Κόκκινο".
Πάρα πολύ καλά συνεχίζει να πηγαίνει το "Σε Φόντο Κόκκινο", καλύτερα μάλιστα απο όλες τις προηγούμενες εβδομάδες. Τα ποσοστά που κατέγραψαν, και οι θέσεις που κατέλαβαν, τα 4 επεισόδια της σειράς, τα βλέπετε στον πιο κάτω πίνακα:







Η γενική ΤΜΛ για τα 4 επεισόδια είναι 1
2%, και αυτή είναι κατά 1.7% πιο ψηλή απο την αντίστοιχη ΤΜΛ πριν απο 2 εβδομάδες, δηλαδή η σειρά σημειώνει μεγάλη άνοδο! Επίσης, μεγάλη άνοδο είχε το γενικό μερίδιο και για τα 4 επεισόδια, που ήταν 34.3%, ενώ πριν 2 εβδομάδες ήταν 30.1%. Αυτό που απομένει, είναι η σειρά να κρατήσει αυτά τα ποσοστά τώρα, ή να τα ανεβάσει ακόμη περισσότερο!

Τρίτη πιο πετυχημένη Κυπριακή σειρά, σύμφωνα με τα νούμερα της AGB πάντα, θα πρέπει να θεωρείται η σειρά "Μόνο μια φορά".

Με 2 επεισόδια, η σειρά κατέγραψε τα εξής ποσοστά, καταλαμβάνοντας τις εξής θέσεις:
Όπως βλέπετε, η σειρά κατέλαβε τις θέσεις 12 + 19, ενώ το 2ο επεισόδιο της εβδομάδας, την Τρίτη, είχε πτώση, και μπορεί να συνδεθεί άνετα με την άνοδο που είχε η "Αίγια". Η γενική ΤΜΛ των 2 επεισοδίων ήταν 7.6%, χαμηλότερη από αυτή που κατέγραψαν τα 3 όμως επεισόδια πριν απο 2 εβδομάδες. Αυτό όμως δε σημαίνει πως έχει πτώση η σειρά, καθώς το επεισόδιο της Τετάρτης, που δεν υπήρχε την περασμένη εβδομάδα λόγω Champions League είναι αυτό που είναι συνήθως το ψηλότερο σε ποσοστά, αφού δεν έχει το μεγαθήριο "Αίγια Fuxia" απέναντι.

Επόμενη Κυπριακή σειρά, είναι τα "Ρόδα της οργής" που για άλλη μια εβδομάδα, είναι η 4η πιο πετυχημένη, από πλευρ
άς νουμέρων, Κυπριακή σειρά!
Την περασμένη εβδομάδα, η σειρά έφτασε μέχρι και την 9η θέση, ενώ είναι η 2η συνεχόμενη εβδομάδα στην οποία η σειρά σημειώνει άνοδο! Τα ποσοστά και οι θέσεις που κατέλαβαν τα 2 επεισόδια είναι τα εξής:
Το σημαντικό για τη σειρά, είναι ότι η άνοδος ήρθε στο 2ο επεισόδιο της εβδομάδας, αρά θα πρέπει να ελπίζουν να συνεχιστεί η σειρά αυτή την εβδομάδα από εκεί που έμεινε την περασμένη. Η γενική ΤΜΛ των 2 επεισοδίων της εβδομάδας ήταν 7.1%, 1.2% πιο ψηλή από την αντίστοιχη ΤΜΛ πριν απο 2 εβδομάδες, και το γενικό μερίδιο τηλεθέασης ήταν 22.5%, 5 μονάδες πιο ψηλό από πριν 2 εβδομάδες.

Ακολουθεί η σειρά "Επικίνδυνη ζώνη".
Τα 3 ποσοστά της σειράς, κατέγραψαν γενική ΤΜΛ 4.8% ακριβώς, σημειώνοντας 0.1% πτώση σε σχέση με πριν 2 εβδ
ομάδες, αλλά λόγω της πτώσης της σειράς "Πανσέληνος" την οποία θα δούμε λίγο πιο κάτω, ανέβηκαν απο πάνω της. Αναλυτικά τα ποσοστά του κάθε επεισοδίου, τα βλέπετε στον πιο κάτω πίνακα:

Ακριβώς πιο κάτω, βρίσκουμε την σειρά "Πανσέληνος".
Τα 4 επεισόδια είχαν την εξής πορεία:
Και οι χαμηλές πτήσεις για τη σειρά συνεχίζονται. Μάλιστα, τα ποσοστά της σειράς είχαν πτώση, σε σχέση με πριν 2 εβδομάδες. Η γενική ΤΜΛ των 4 επεισοδίων της περασμένης εβδομάδας ήταν 4.8%, έναντι 5.6% πριν απο 2 εβδομάδες, ενώ το γενικό μερίδιο τηλεθέασης ήταν 13.7% έναντι 16.7% πριν απο 2 εβδομάδες.

Και τέλος, τελευταία και πάλι, η σειρά "Μπάτσο Αγάπη μου", που σταθεροποίησε τα χαμηλά ποσοστά της.
Χωρίς καμία πτώση, αφού η γενική ΤΜΛ της περασμένης εβδομάδας ήταν η ίδια με πριν απο 2 εβδομάδες, δηλαδή 4.3%, τα 2 επεισόδια κατέγραψαν τα εξής ποσοστά, καταλαμβάνοντας τις αντίστοιχες θέσεις:
Κάπως έτσι τελειώσαμε με τις Κυπριακές σειρές. Πάμε τώρα να δούμε πως πήγαν οι υπόλοιπες εκπομπές που μπήκαν στην πρώτη 20αδα.

THE X-FACTOR LIVE

Για το X-Factor τα είπαμε πιο πάνω, φαίνεται πως επηρεάστηκε πολύ απο την διακοπή. Κατέλαβε την 7 θέση, με ΤΜΛ 10.3%, 5.2% πιο χαμηλή απο την ΤΜΛ που κατέγραψε στην πρεμιέρα, πριν 2 εβομάδες. Αξίζει όμως να σημειωθεί, οτι το μερίδιο τηλεθέασης 48.0% που κατέγραψε ήταν το ψηλότερο απο όλες τις εκπομπές για όλη την εβδομάδα.

ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ
Κερδισμένο απο την διακοπή στο πρόγραμμα του Uri Geller, το "Πάμε Πακέτο" κατέλαβε την 10η θέση, με άνοδο 5 θέσεων, με ΤΜΛ 8.1%. Πριν απο 2 εβδομάδες η ΤΜΛ ήταν 7.7%. Επίσης, η εκπομπή κατέγραψε μερίδιο τηλεθέασης 28.6%.

ALLAN DALLON
Στην 14η και πολύ καλή θέση τερμάτισε το "Allan Dallon" την περασμένη εβδομάδα. Η ΤΜΛ 7.6% που κατέγραψε είναι κατά 0.3% πιο ψηλή σε σχέση με πριν 2 εβδομάδες. Πιο ψηλό είναι επίσης το μερίδιο τηλεθέασης που απο 21.4% ανέβηκε στο 24.1%!

NEXT TOP MODEL
Με ΤΜΛ 7.2% και μερίδιο 22.7%, η εκπομπή τερμάτισε στην 17η θέση. Πριν απο 2 εβδομάδες, η εκπομπή είχε μείνει εκτός 20αδας, τερματίζοντας στην 44η θέση, με ΤΜΛ 6.0% και μερίδιο τηλεθέασης 19.9%. Άρα την περασμένη εβδομάδα, η εκπομπή είχε άνοδο στα ποσοστά της.

STANDARD DE LIEGE VS OLYMPICOS
Ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Standard de Liege και του Ολυμπιακού Πειρεώς, που προβλήθηκε σε ανοικτή ζώνη απο το ΣΙΓΜΑ, κατέλαβε τις θέσεις 15 και 31, μια απο κάθε ημίχρονο. Το πρώτο ημίχρονο, που τερμάτισε στην 15η θέση, κατέγραψε ΤΜΛ 7.6%.

Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ
Εντυπωσιακή η πορεία της σειράς "Η ζωή της άλλης"! Με 5 επεισόδια, κατέλαβε 5 θέσεις στην πρώτη 25αδα! Πιο αναλυτικά:
Τα 5 επεισόδια κατέγραψαν γενική ΤΜΛ 7.1%, πιο ψηλή κατά 0.5% απο πριν 2 εβδομάδες. Επίσης, το γενικό μερίδιο τηλεθέασης και για τα 5 επεισόδια, ανήλθε στο 24.2%, δηλαδή και πάλι πιο ψηλό κατά 1.7% σε σχέση με πριν 2 εβδομάδες. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στην οποία η σειρά σημειώνει άνοδο, και αυτό πρέπει να ευχαριστεί ιδιέταιρα τους ανθρώπους του MEGA.

Κάπως έτσι τελειώσαμε με τις εκπομπές, για σήμερα.

Ακολουθούν τα ποσοστά που κατέγραψαν οι σταθμοί:
Καμία αλλαγή στις πρώτες θέσεις, με τον ΑΝΤ1 να κερδίζει στο τσακ το ΣΙΓΜΑ, με 0.1% διαφορά. Στην 3η θέση το ΡΙΚ1, ενώ άνοδος στα ποσοστά του MEGA που προσπαθεί να ανέβει κι'άλλο. Το PLUS ξεκόλλησε απο την τελευταία θέση, και ξεπέρασε την ΕΡΤ για να τερματίσει στην προτελευταία!

Αυτά λοιπόν για σήμερα, μέσα στις επόμενες μέρες έρχεται η επόμενη ανάρτηση με τα ποσοτά διαφόρων άλλων εκπομπών, μέσα σ'αυτές και το πρώτο live του Get On Stage! Μείνεται συντονισμένοι!!

Τα λέμε!

tv_maniac


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α