Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΕΙΑ AGB - EΒΔΟΜΑΔΑ 09/11/2009 - 15/11/2009

ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ FUXIA KAI KOKKINA!

Γεια σε όλους! Καλή εβδομάδα να έχουμε! Πέρασε άλλη μια εβδομάδα, κα
ι ήμαστε και πάλι εδώ να αναλύσουμε τα νούμερα που κατέγραψαν οι Κυπριακές σειρές - πλην του "Diet Please", τα χαμηλά νούμερα του οποίου δεν μας επιτρέπουν να τα δούμε (μένει εκτός 100αδας) - όπως και αυτά που κατέγραψαν διάφορες άλλες εκπομπές που μπήκαν στην πρώτη 20αδα. Η περασμένη εβδομάδα ήταν σχεδόν η ίδια με την προπερασμένη, αφού στις πρώτες 8 θέσεις υπήρξε μόνο μια αλλαγή - και αυτή δεν έχει να κάνει με νέα εκπομπή αλλά ήταν μια ανταλαγή στις θέσεις μεταξύ 2 εκπομπών. Για ακόμη μια εβδομάδα κυριάρχησαν "Αίγια Fuxia" και "Σε Φόντο Κόκκινο" ενώ το "X-Factor II Live" ταλαιπωρείται απο φάρσες για βόμβα, που χαμηλώνουν τα νούμερα τηλεθέασης φανερά. Ο πίνακας με τις πρώτες 20 εκπομπές για την περασμένη εβδομάδα, είναι ο εξής:

Ξεκίναμε λοιπόν να βλέπουμε την πορεία των Κυπριακών σειρών για την περασμένη εβδομάδα...

Αρχή κάνουμε, με την πρώτη σε τηλεθέαση Κυπριακή σειρά, που δεν είναι άλλη απο την "Αίγια Fuxia"...
Με άνοδο στα ποσοστά συνέχισε την εξαιρετική και ανεπανάληπτη πορεία της η σειρά. Κατέλαβε για πολλοστή συνεχόμενη εβδομάδα τις πρώτες 2 θέσεις στον πίνακα της AGB, με τα δύο της επεισόδια να γράφουν τα εξής ποσοστά:






Ως συνήθως, στο δεύτερο επεισόδιο της εβδομάδας, αυτό της Τρίτης δηλαδή, υπήρξε άνοδος στην ΤΜΛ που έφτασε μέχρι το 20%! Αυτό αντιστοιχεί περίπου σε 151,260 τηλεθεατές! Η γενική ΤΜΛ και για τα 2 επεισόδια της περασμένης εβδομάδας είναι 19.4%, 1.6% πιο ψηλή απο την αντίστοιχη γενική ΤΜΛ πριν 2 εβδομάδες. Το γενικό μερίδιο τηλεθέασης και των 2 επεισοδίων είναι 50.7%, 4 ολόκληρες μονάδες πιο ψηλή απο αυτήν που κατέγραψαν τα 2 επεισόδια πριν απο 2 εβδομάδες. Άνοδος λοιπόν στα ποσοστά της σειράς, που παρά τις τόσες εβδομάδες στην κορυφή δε λέει να κατέβει με τίποτα!

Δεύτερη σε τηλεθέαση σειρά ήταν για άλλη μια εβδομάδα η σειρά του ΣΙΓΜΑ,
"Σε Φόντο Κόκκινο"...
Συνεχίζει και αυτή η σειρά την πάρα πολύ καλή της πορεία. Πριν απο 2 εβδομάδες, η σειρά είχε σημειώσει τεράστια άνοδο στα ποσοστά της, κυρίως στην ΤΜΛ, που είναι και η πιο σημαντική, άνοδο την οποία δε συνέχισε και τώρα τα ποσοστά της είναι στα ίδια επίπεδα που ήταν και πρίν την προπερασμένη εβδομάδα. Τα επεισόδια της σειράς κατέγραψαν τα ποσοστά που βλέπετε στο γραφικό κάτω δεξιά, καταλαμβάνοντας τις θέσεις 3,5,6 και 7, χάνοντας την 4η θέση απο το X-Factor Live, το οποίο πριν απο 2 εβδομάδες είχαν κερδίσει και τα 4 επεισόδια της σειράς. Τα 4 νέα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, κατέγραψαν γενική ΤΜΛ 10.9%, 1.1% πιο χαμηλή απο πριν 2 εβδομάδες, και το γενικό μερίδιο τηλεθέασης των 4 επεισοδίων ήταν 32%, επίσης πιο χαμηλό απο πριν 2 εβδομάδες, κατά 2.3%. Εντάξει, είναι πτώση σε σχέση με πριν 2 εβδομάδες, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως είναι πολύ σοβαρή πτώση καθώς τα ποσοστά είναι πολύ ψηλά και ικανοποιητικά.

Στη συνέχεια, βρίσκουμε το "Μόνο μια φορά" του Τσιάκκα, που συνεχίζει την μέτρια πορεία του...
Λόγω της απουσίας του Champions League, αφού η περασμένη εβδομάδα δεν είχε αγώνες, η σειρά είχε και 3ο επεισόδιο, την Τετάρτη, που ήταν και το ψηλότερο σε ποσοστά και έδωσε σημαντικό έδαφος στη σειρά. Κάτι τέτοιο ελπίζουν να συμβεί και με το παραπάνω εκεί στο ΣΙΓΜΑ, με την αλλαγή στο πρόγραμμα της σειράς, βάζοντας άλλο ένα επεισόδιο κάθε Πέμπτη, που δεν θα έχει κάποιο αξιόλογο αντίπαλο απέναντι. Τα ποσοστά που κατέγραψαν τα 3 επεισόδια την περασμένη εβδομάδα τα βλέπετε στο γραφικό εδώ στα αριστερά. Η σειρά κατέλαβε τις θέσεις 8,16 και 21. Η γενική ΤΜΛ για τα 3 επεισόδια της εβδομάδας ήταν 7.8%, ψηλότερη κατά 0.2% απο πριν 2 εβδομάδες, όταν όμως προβλήθηκαν μόνο 2 επεισόδια. Το γενικό μερίδιο τηλεθέασης για τα 3 νεά επεισόδια ήταν 21.3%. Θα δούμε την άλλη εβδομάδα κατα πόσο η εισαγωγή ενός 4ου επεισοδίου θα βοηθήσει τη σειρά ή όχι.

Στη συνέχεια βρίσκουμε "Τα ρόδα της οργής" που έχουν πλέον καθιερωθεί ως η 4η πιο πετυχημένη Κυπριακή σειρά, πάντα απο πλευράς ποσοστών τηλεθέασης...
Τα 2 επεισόδια της σειράς κατέγραψαν τα ποσοστά που μπορείτε να δείτε στο γραφικό κάτω απο την εικόνα με τον τίτλο της σειράς, και κατέλαβαν τις θέσεις 38 και 10. Είναι σημαντικό πολύ οτι για 2η συνεχόμενη εβδομάδα, η σειρά βάζει επεισόδιο της στην πρώτη 10αδα, ενώ ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός οτι αυτό το επεισόδιο είναι το 2ο επεισόδιο της εβδομάδας, που δείχνει οτι η επόμενη εβδομάδα για τη σειρά θα είναι καλύτερη αν ξεκινήσει την πορεία της η σειρά απ' εκεί που σταμάτησε. Η γενική ΤΜΛ των 2 επεισοδίων της περασμένης εβδομάδας είναι 7.4% και το γενικό μερίδιο τηλεθέασης 22.1% και η ΤΜΛ είχε άνοδο 0.3%, ενώ το μερίδιο τηλεθέασης πτώση 0.4% σε σχέση με πριν 2 εβδομάδες. Σημασία όμως έχει η άνοδος στην ΤΜΛ.

Απίστευτο, κι' όμως αληθινό. Μετά απο πολλές εβδομάδες που ήταν η τελευταία σε τηλεθέαση Κυπριακή σειρά, η σειρά "Μπάτσο Αγάπη μου" την περασμένη εβδομάδα τερμάτισε πιο πάνω απο 2 άλλες Κυπριακές σειρές...
Τα 2 επεισόδια της σειράς κατέγραψαν τα ποσοστά που βλέπετε πιο κάτω, και κατέλαβαν τις θέσεις 42 και 53, έχοντας μάλιστα άνοδο στο 2ο επεισόδιο της εβδομάδας.







Η γενική ΤΜΛ που κατέγραψαν τα 2 επεισόδια είναι 5.4% και το γενικό μερίδιο τηλεθέασης 15.4%. Η γενική ΤΜΛ έιχε 1.1% άνοδο σε σχέση με πριν 2 εβδομάδες, άνοδος που αποδείχθηκε πάρα πολύ σημαντική, αφού έκανε τη σειρά να ξεκολλήσει απο την τελευταία θέση των Κυπριακών σειρών (προτελευταία αν μετρήσουμε και το "Diet Please").

Ακριβώς πιο μετά, βρίσκουμε... όχι, όχι την "Πανσέληνο", αυτή πήγε τελευταία. Βρίσκουμε το "Επικίνδυνη ζώνη" του ΡΙΚ...
Τα 3 επεισόδια της σειράς, κατέλαβαν τις θέσεις 39,61 και 87. Τα ποσοστά τηλεθέασης που κατέγραψαν τα βλέπετε δίπλα στο γραφικό. Η γενική ΤΜΛ και για τα 3 επεισόδια ήταν 4.9% και το γενικό μερίδιο τηλεθέασης ήταν 14.1%. Εμφανέστατη η πτώση του επεισοδίου της Παρασκευής λόγω του απέναντι X-Factor.

Και τέλος, με ακόμη χαμηλότερα ποσοστά, τα χαμηλότερα της μέχρι τώρα, βρίσκουμε την "Πανσέληνο" που είναι για τα καλά έκλειψη φεγγαριού...

Τι ποσοστά κατέγραψε το κάθε επεισόδιο, το βλέπετε στο πιο κάτω γραφικό:







Αυτό που έχει σημασία, είναι η συνεχόμενη πτώση. Απο επεισόδιο σε επεισόδιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα 4 επεισόδια της περασμένης εβδομάδας να γράψουν γενική ΤΜΛ 4.6%, 0.2% πιο χαμηλή απο την ήδη πολύ χαμηλή γενική ΤΜΛ των 4 επεισοδίων πριν 2 εβδομάδες. Το γενικό μερίδιο τηλεθέασης και για τα 4 επεισόδια της περασμένης εβδομάδας ανήλθε στο 13.5%.

Τέλος λοιπόν κάπως έτσι με τις Κυπριακές σειρές. Ακολουθούν τώρα τα ποσοστά που κατέγραψαν οι υπόλοιπες εκπομπές που μπήκαν στην πρώτη 20αδα.

Στην 4η θέση τερμάτισε το "X-Factor II Live". Το τρίτο live , όπως και το 2ο, είχε μεγάλη διακοπή λόγω φάρσας για βόμβα. Αυτό φυσικά επηρέασε στην τηλεθέαση. Πριν απο 2 εβδομάδες, η εκπομπή είχε τερματίσει στην 7η θέση με ΤΜΛ 10.3%. Την περασμένη εβδομάδα, η ΤΜΛ ήταν πιο ψηλή, 11.9%, αλλά δεν ήταν όσο ψηλή ήταν αυτή του πρώτου live. Το μερίδιο τηλεθέασης που κατέγραψε το 3ο live την περασμένη εβδομάδα, 52.8%, ήταν και το ψηλότερο μερίδιο εκπομπής την περασμένη εβδομάδα.

Η άλλη εκπομπή του ΑΝΤ1 Ελλάδος, που για 2η συνεχόμενη φορά διακόπηκε απο φάρσα για βόμβα, είναι η εκπομπή "Ο διάδοχος του Uri Geller". Αυτός, τερμάτισε στην 12η θέση, ενώ πριν 2 εβδομάδες, στην πρώτη διακοπή είχε τερματίσει 20 θέσεις πιο κάτω, στην 32η. Το περασμένο Σάββατο, η εκπομπή κατέγραψε ΤΜΛ 8.1% και μερίδιο τηλεθέασης 32.5%.

Εκμεταλλευόμενη την διακοπή αυτή στην κύρια αντίπαλο της εκείνη την ώρα, η εκπμομπή "Πάμε Πακέτο" κατέγραψε ΤΜΛ 7.9% και μερίδιο τηλεθέασης 25.2%, έμεινε όμως ακόμα και έτσι, μια θέση πιο κάτω, στην 13η θέση.

Με ΤΜΛ 6.8% και μερίδιο τηλεθέασης 20.6%, οι "Allan Dallon" παρουσιαστές Μέμνων Σωτηρέλης και Γίωργος Ρόυσσος, κατέλαβαν την 20η θέση.

Παρόλο που η σειρά "Η ζωή της άλλης" έβαλε 3 επεισόδια της στην πρώτη 20αδα, την πορεία της θα τη δούμε στην αυριανή ανάρτηση.

Όσο για τους σταθμούς μας...
Στην πρώτη θέση τερμάτισε και πάλι ο ΑΝΤ1, μεγαλώνοντας τη διαφορά του απο το δεύτερο ΣΙΓΜΑ. Πριν απο 2 εβδομάδες η διαφόρα τους ήταν 0.1% ενώ την περασμένη ήταν 1.8%. Οι άλλοι, ξεπέρασαν το ΡΙΚ1, που έμεινε στην 4η θέση, ενώ μικρή πτώση στα ποσοστά του MEGA. Το PLUSTV κατάφερε για ακόμη μια εβδομάδα, να μην τερματίσει τελευταίο. Βρε; Λες να είναι τα νέα logos;

Αυτά για σήμερα!! Τα λέμε λοιπόν στην επόμενη ανάρτηση με περισσότερη AGB.


tv_maniac









Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α