Η ΕΡΤ είναι εδώ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΕΙΑ AGB - EΒΔΟΜΑΔΑ 26/10/2009 - 01/11/2009

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ...

Γεια σε όλους σας αγαπητοί αναγνώστες και καλή μας εβδομάδα! Εδώ είμαστε, να αναλύσουμε τα ποσοστά των Κυπριακών σειρών και των υπόλοιπων εκπομπών που μπήκαν στην 20αδα. Την εβδομάδα που πέρασε είχαμε την έναρξη των live για το "X-Factor" που κατέγραψε εξαιρετικά ποσοστά και ανεβαίνει απειλητικά προς την κορυφή, όπου παραμένει καθηλωμένη η "Αίγια Fuxia". Είχαμε επίσης την πρεμίερα του "Στιγμές ζωής" που κατέγραψε επίσης πολύ καλά ποσοστά. Συνεχίζει την πάρα πολύ καλή της πορεία η σειρά "Σε Φόντο Κόκκινο", ενώ το 2ο live show "Ο διάδοχος του Uri Geller" σημαδεύτηκε με πτώση στα ποσοστά. Ο πίνακας με τις 20 πρώτες εκπομπές, για την περασμένη εβδομάδα, ως προς την Τηλεθέαση Μέσου Λεπτού (ΤΜΛ) που αυτές κατέγραψαν, είναι ο εξής:


Αρχή κάνουμε, για ακόμα μια εβδομάδα, με την "Αίγια Fuxia" αφού ήταν η πρώτη Κυπριακή σειρά, απο πλευράς νουμέρων...
Τα 2 νέα επεισόδια της σειράς, κατέλαβαν και πάλι τις 2 πρώτες θέσεις για ολόκληρη την εβδομάδα, με την γενική ΤΜΛ των 2 επεισοδίων να είναι 18.5%, με ψηλότερη 19.6%. Αυτή η γενική ΤΜΛ είναι χαμηλότερη κατά 0.8% απο την αντίστοιχη ΤΜΛ των 2 επεισοδίων πριν απο 2 εβδομάδες. Το γενικό μερίδιο τηλεθέασης και των 2 επεισοδίων ήταν το πολύ ψηλό 50.8% και είναι κατά πολύ ψηλότερο απο το 47.1% πριν απο 2 εβδομάδες. Αυτό δείχνει ότι η "Αίγια" γίνεται ακόμα περισσότερο κυρίαρχη εκείνης της ώρας, βυθίζοντας το "Μόνο μια φορά". Απο τον πίνακα πιο πάνω, μπορείτε να δείτε τι ποσοστά κατέγραψε το κάθε επεισόδιο ξεχωριστά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με άλλες εβδομάδες, στην πρώτη θέση του πίνακα τερμάτισε το πρώτο επεισόδιο της εβδομάδας, και όχι αυτό της Τρίτης όπως συμβαίνει συνήθως. Δηλαδή, το επεισόδιο της Τρίτης κατέγραψε χαμηλότερη ΤΜΛ κατά 2.3% απο αυτό της Δευτέρας. Η περασμένη όμως εβδομάδα συνεχίστηκε σταθερά στα ψηλά ποσοστά που κατέγραψαν τα επεισόδια πριν απο 2 εβδομάδες. Σημασία έχει να δούμε αν τα πιο χαμηλά ποσοστά θα συνεχιστούν την άλλη Δευτέρα ή αν θα ανέβουν περισσότερο... Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η "Αίγια" μπήκε ακόμη 3 φορές στην 20αδα, με 3 επαναλήψεις της!!

Στη συνέχεια βρίσκουμε και πάλι το "Σε Φόντο Κόκκινο" με τα 4 επεισόδια του να καταλαμβάνουν 4 θέσεις στην πρώτη 10αδα...
Τα 4 επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, κατέλαβαν τις θέσεις 4,6,7 και 8, με ψηλότερη ΤΜΛ 11.1% και χαμηλότερη 9.8%. Η γενική ΤΜΛ των 4 επεισοδίων ήταν 10.3%, κατά 0.4% πιο χαμηλό από το αντίστοιχο ποσοστό πριν 2 εβδομάδες. Αρά εκτός από την "Αίγια Fuxia" και το "Σε Φόντο Κόκκινο" είχε πτώση στην ΤΜΛ του. Το γενικό μερίδιο τηλεθέασης των 4 επεισοδίων για την περασμένη εβδομάδα ανήλθε στο 30.1%, με το ψηλότερο μερίδιο επεισοδίου να είναι 33.1%. Πριν από 2 εβδομάδες αυτό το γενικό ποσοστό ήταν χαμηλότερο κατά 1.9%, αρά όπως και με την "Αίγια" και το "Σε Φόντο Κόκκινο" ανέβασε το μερίδιο τηλεθέασης του.

Αμέσως μετά, βρίσκουμε το "Μόνο μια φορά", που με τα ποσοστά που κατέγραψαν τα 3 νεά επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, θεωρείται η 3η πιο πετυχημένη Κυπριακή σειρά. Και πάλι δεν θα μπορώ να συγκρίνω τα γενικά ποσοστά της περασμένης εβδομάδας με τα αντίστοιχα πριν 2 εβδομάδες, γιατί πριν 2 εβδομάδες είχαν προβληθεί 2 επεισόδια, ενώ την περασμένη εβδομάδα προβλήθηκαν 3. Πάντως, η γενική ΤΜΛ των 3 επεισοδίων ήταν ακριβώς 8.0%, με ψηλότερη 9.2%. Η σειρά κατέλαβε τις θέσεις 10,14 και 23. Το ψηλότερο μερίδιο τηλεθέασης που κατέγραψε η σειρά ήταν 26.4%, ενώ το γενικό ποσοστό και για τα 3 επεισόδια ανήλθε στο 22.6%.

Συνεχίζουμε με την επόμενη Κυπριακή σειρά, η οποία είναι η σειρά "Τα ρόδα της οργής" που προσπέρασε την περασμένη εβδομάδα την σειρά "Πανσέληνο" τερματίζοντας στην 4η θέση των Κυπριακών παραγωγών. Η σειρά κατέλαβε τις θέσεις 28 και 53, με ψηλότερη
ΤΜΛ 6.6%, ενώ η γενική ΤΜΛ των 2 νέων επεισοδίων ήταν 5.9%. Το μερίδιο τηλεθέασης ανήλθε στο 18.5% και 16.5% για το καθένα απο τα 2 επεισόδια, ενώ το γενικό μερίδιο και των 2 επεισοδίων ήταν 17.5%.












Με 0.3% πιο χαμηλή γενική ΤΜΛ των 4 επεισοδίων της εβδομάδας, τερμάτισε πιο κάτω η σειρά "Πανσέληνος"... Τα 4 επεισόδια της περασμένη εβδομάδας κατέλαβαν τις θέσεις 26,49,50 και 60, με γενική ΤΜΛ 5.6%, ψηλότερη κατά 0.2% σε σχέση με πριν 2 εβδομάδες. Όσο για το μερίδιο τηλεθέασης, το γενικό μερίδιο και για τα 4 επεισόδια ήταν 16.7%, ψηλότερο κατά 1.6% από πριν 2 εβδομάδες.

Όπως και πριν 2 εβδομάδες, έτσι και την προηγούμενη, τελευταίες 2 Κυπριακές σειρές είναι το "Επικίνδυνη ζώνη" και το "Μπάτσο αγάπη μου". Προτελευταίο την περασμένη εβδομάδα τερμάτισε το "Επικίνδυνη ζώνη"... Τα 3 νέα επεισόδια κατέγραψαν γενική ΤΜΛ 4.9%, καταλαμβάνοντας τις θέσεις 48,83 και 87. Ο "Μπάτσος" κατέγραψε γενική ΤΜΛ 4.3% με τα 2 νέα του επεισόδια ενώ κατέλαβε τις θέσεις 65 και 91.

Αυτά για τις Κυπριακές σειρέ
ς. Να αναφέρουμε εδώ ότι είχαμε πρεμιέρα για τη νέα Κυπριακή σειρά του PLUS TV, "Diet Please" αλλά δεν ξέρω τι νούμερα κατέγραψε καθώς δεν κατάφερε καν να μπει στην 100αδα... Άρα φαντάζεστε... Θα μάθω όμως και θα τα δούμε σε μια άλλη ανάρτηση!

Συνεχίζουμε τώρα με τις υπόλοιπες εκπομπές που κατάφεραν να μπουν στην 20αδα...


THE X-FACTOR II LIVE
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε το πρώτο live για το X-Factor II, το οποίο είχε έντονο Κυπριακό χρώμα λόγω των αρκετών Κύπριων υποψηφίων. Στην Κύπρο λοιπόν, το πρώτο live κατέλαβε την 3η θέση με ΤΜΛ 15.5%, και μερίδιο τηλεθέασης 59.8%, δείχνοντας ξανά οτι μπορεί να κοντράρει την "Αίγια" και αν συνεχίζει να πλησιάζει ίσως να την προσπεράσει. Στην Ελλάδα, το πρώτο live κατέγραψε ΤΜΛ 11.7% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 30.4% τερματίζοντας στην 20η θέση για την εβδομάδα.

Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ URI GELLER Με μικρή πτώση στα ποσοστά τερμάτισε στην 9η θέση για την εβδομάδα το δεύτερο live show του "Διάδοχου του Uri Geller". Το δεύτερο show κατέγραψε ΤΜΛ 9.7% και μερίδιο τηλεθέασης 37.2%. Στην Ελλάδα, η εκπομπή δεν μπήκε καν στην πρώτη 20αδα αφού κατέγραψε ΤΜΛ 11.0% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 26.8%.


ΣΤΙΓΜΕΣ ΖΩΗΣ
Πρεμιέρα
είχαμε την περασμένη Πέμπτη για το "Στιγμές ζωής" και μας άρεσε πολύ. Μακάρι να συνεχίσει να είναι έτσι καλά σκηνοθετημένο και ενδιαφέρον! Πάντως φαίνεται πως άρεσε σε πολύ κόσμο, αφού το πρώτο επεισόδιο κατέλαβε την 12 η θέση με ΤΜΛ 8.8% και μερίδιο τηλεθέασης 32.6%.

ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ
Στη 15η θέση τερμάτισε την περασμένη εβδομάδα η Βικύ Χατζηβασιλείου και το "Πάμε Πακέτο" με ΤΜΛ 7.7% και μερίδιο τηλεθέασης 24.0%. Το "πακέτο" για 2η συνεχόμενη εβδομάδα δεν κατάφερε να πλησιάσει καθόλου τον Uri Geller. Στην Ελλάδα, αντιθέτως, τερμάτισε στην 2η θέση, με ΤΜΛ 16.8% και γενικό μερίδιο τηλεθέασης 36.0%.

Στην 18η θέση, τερμάτισε ένα επεισόδιο της σειράς "Η ζωή της άλλης", αλλά θα δούμε αύριο αναλυτικά τι έκαναν όλα τα επεισόδια της εβδομάδας για τη συγκεκριμένη σειρά.

Στην 19η θέση τερμάτισε η σειρά "Κάρμα" με ΤΜΛ 7.3% και μερίδιο τηλεθέασης 22.5%, ενώ μια θέση πιο κάτω, στην 20η θέση τερμάτισε το "Allan Dallon" με ΤΜΛ 7.2% και μερίδιο τηλεθέασης 21.4%.

Όσο για τους σταθμούς μας, ο πίνακας με την τελική κατάταξη είναι ο εξής:
Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο ΑΝΤ1, με ποσοστό 22.2%, και πώς να μην το κάνει άλλωστε έχοντας στο δυναμικό του "Αίγια", "X-Factor" και "Uri Geller"!! Στη 2η θέση με 4.2 μονάδες διαφορά, τερμάτισε το ΣΙΓΜΑ, ενώ μια μονάδα πιο πίσω τερμάτισε το ΡΙΚ1. Πολύ χαμηλά τα ποσοστά για τους άλλους, ενώ πτώση είχαν επίσης το MEGA και το PLUS TV που καθηλώθηκε και πάλι στον πάτο του πίνακα με τα κανάλια.

Αυτά για την σημερινή ανάρτηση!
Αύριο θα δούμε πως πήγαν την περασμένη εβδομάδα διάφορες άλλες εκπομπές, όπως "Η ζωή της άλλης", "Μυστικά της Εδέμ", "Παιδική Χαρά", "Με την Ελίτα", "Love Bites" και άλλα πολλά!!

Μείνετε συντονισμένοι!


Τα λέμε!

tv_maniac


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α