Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΕΡΧΕΤΑΙ, ΕΡΧΕΤΑΙ!!!! ΤΟ 2010 Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Απαραίτητη η εγκατάσταση αποκωδικοποιητή. H εισαγωγή της ψηφιακής τηλεόρασης, που θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τον Ιούλιο του 2011, δεν προϋποθέτει αλλαγή των κεραιών λήψης τηλεοπτικών εκπομπών ή των δεκτών τηλεόρασης που χρησιμοποιούνται σήμερα, παρά μόνο την προσθήκη αποκωδικοποιητή MPEG4, ο οποίος διατίθεται στην αγορά περίπου προς €80. Αυτό ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Συγκοινωνιών επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση παράλειψης χρήσης αποκωδικοποιητή δεν θα είναι δυνατή η λήψη τηλεοπτικών προγραμμάτων μετά την 1η Ιουλίου 2011.
ΑΠΟ ΤΗΝ OFFSITE
...............................................................................................................
Έρχεται το 2010 η ψηφιακή τηλεόραση
Θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2011
Το Υπουργείο Συγκοινωνιών επισημαίνει πως σε περίπτωση παράλειψης χρήσης αποκωδικοποιητή MPEG4 μετά την 1η Ιουλίου 2011, δεν θα είναι δυνατή η λήψη τηλεοπτικών προγραμμάτων.

ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ
Θ' αρχίσουν εντός του δεύτερου τριμήνου του 2010. Η εισαγωγή της ψηφιακής τηλεόρασης, που θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τον Ιούλιο του 2011, δεν προϋποθέτει ούτε αλλαγή των κεραιών λήψης τηλεοπτικών εκπομπών, ούτε αλλαγή των δεκτών τηλεόρασης που χρησιμοποιούνται σήμερα, παρά μόνο την προσθήκη αποκωδικοποιητή MPEG4, ο οποίος διατίθεται στην αγορά προς 80 περίπου ευρώ, τιμή που αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, διευκρινίζει με χθεσινή ανακοίνωσή του το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων.Το Υπουργείο Συγκοινωνιών επισημαίνει πως σε περίπτωση παράλειψης χρήσης αποκωδικοποιητή MPEG4 μετά την 1η Ιουλίου 2011, δεν θα είναι δυνατή η λήψη τηλεοπτικών προγραμμάτων. Προτρέπει παράλληλα όσους προτίθενται να προβούν σε αγορά τηλεοπτικού δέκτη, να ενημερώνονται προτού αποφασίσουν για την αγορά στην οποία πρόκειται να προβούν, αναφορικά με την τιμή και τις δυνατότητες πρόσβασης σε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, τηλεοπτικού δέκτη με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4 έναντι τηλεοπτικού δέκτη χωρίς ενσωματωμένο αλλά με εξωτερική προσθήκη αποκωδικοποιητή MPEG4.Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Συγκοινωνιών υπενθυμίζει πως τον Ιούλιο του 2011 η Κύπρος εισέρχεται οριστικά στην εποχή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως τα προγράμματα του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) και των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών θα εκπέμπονται με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας (αντί της αναλογικής που χρησιμοποιείται σήμερα).

Καλύτερη λήψη
Με την ψηφιακή εκπομπή θα είναι δυνατή καλύτερης ποιότητας τηλεοπτική λήψη και η προσφορά υπηρεσιών ηλεκτρονικού οδηγού προγραμμάτων, ενώ επιπλέον δημιουργείται και η προοπτική για την παροχή πρόσβασης και σε άλλες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας όπως π.χ. βίντεο κατά ζήτηση και ετεροχρονισμένη παρακολούθηση προγραμμάτων, καθώς και άλλες ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διαδικτύου.Το Υπουργείο Συγκοινωνιών αναφέρει ακόμη πως οι ψηφιακές μεταδόσεις αναμένεται ν' αρχίσουν εντός του δευτέρου τριμήνου του 2010 και πως μέχρι τον Ιούλιο του 2011 υπολογίζεται ότι θα επιτευχθούν τουλάχιστον τα ίδια επίπεδα γεωγραφικής κάλυψης των σημερινών αναλογικών δικτύων.Προσθέτει παράλληλα πως κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή από την ημερομηνία που θ' αρχίσουν οι ψηφιακές μεταδόσεις μέχρι τον Ιούλιο 2011, το ΡΙΚ και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί θα συνεχίσουν και τις αναλογικές τηλεοπτικές μεταδόσεις τους και το κοινό θα μπορεί να λαμβάνει τα προγράμματά τους όπως και σήμερα.
ΑΠΟ ΤΟ SIGMALIVE-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΗΜΕΡΙΝΗ"

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α