Η ΕΡΤ είναι εδώ

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

τι γίνεται στις "γενιές της σιωπής"

24- 25 Ιανουαρίου: Το Κατά Άρκον Ευαγγέλιο

Πρόσφατα στες Γεννιές είχαμε τρεις μικρές αλλά ενδιαφέρουσες, στιγμές που θυμίζουν κάτι που πρώτο κύκλο όταν ήταν σαφώς πιο εύκολο να νιώσεις συμπάθεια για τους χαρακτήρες. Η μια είναι όταν η Σοφία [Βίβιαν Νικολαΐδου!] ποσιερετά την ψυχοκόρη της πριν να φύει που το σπίτι για να παντρευτεί, επιτέλους, τον γιατρό. Η δεύτερη είναι η σκηνή όπου η Άννα [Άλκηστις Παυλίδου] λαλεί στην Αναστασία [Μαρία Μιχαήλ σε πιο σατανικό ρόλο τζαι που τον Μιχαήλη τον Πάντζιαρο] πως ξέρει πως η κόρη της εν έγκυος, τζαι η τρίτη όταν η Αναστασία ζητά τερατσόμελο με το χαλλούμι τζαι τες ελιές τζαι η μάνα της εν ξέρει τι να πει για τον συνδυασμό. Τέθκοιες στιγμές καθημερινής τρυφερότητας τζαι χιούμορ δεν λείπουν που την σειρά στον δεύτερο κύκλο της αλλά είναι τόσο σπάνιες που κάποτε ξηχάννω πως εν τούτες ακριβώς που εν το συναισθηματικό κέντρο της ιστορίας- οι ήσυχες στιγμές όπου γενέτζες καταδικασμένες να κρατούν τις ζωές τους στην σιωπή συμπαραστέκονται τζαι επικοινωνούν η μια με την άλλη.


Το κεντρικό θέμα της ιστορίας εν φανερό, αλλά το τι κρύφκεται πίσω που τα αναπάντητα μυστήρια της άρκεψε να αποκαλύπτεται στα τελευταία επεισόδια. Λες τζαι για να με βοηθήσουν να ξεκαθαρίσω την σύγχηση μου για το ποιός εν ποιός αναφερθήκαν καθαρά, στο ίδιο επεισόδιο τα ονόματα του γκριζομάλλη που ψάχνει τον Στρατή τζαι την ταμπακιέρα [Αντρέας], του τύπου με το καπέλλο που δουλεύκει για τον Αντρέα [Σταύρος] τζαι του παρέα του Στρατή που τελικά εν ακριβώς ο φίλος που του αξίζει [Αλέξανδρος].


Αλλά εκτός που τούτα τα στοιχεία, τα οποία μπορεί να είχαν ξεφύει που τον νεκατομένο μου νου, έχουμε τζαι αποκαλύψεις για την ταμπακιέρα. Πρώτα απ’ όλα, ο μυστήριος Αντρέας δεν ενεργεί μόνος του αλλά για Κάποιον Πιο Πάνω, όπως μαντεύκουν ο Σταύρος τζαι ο Αλέξανδρος όταν μαθαίνουν πως δουλεύκουν για τον ίδιο άνθρωπο τζαι αποφασίζουν να συνεργαστούν πριν ο Αντρέας χάσει την υπομονή του μαζί τους. Είναι ο Κάποιος Πιο Πάνω εν κάποιος που ξέρουμε; Ίσως η Μόνικα Βασιλείου που καρτερούμε να δούμε που τότε που την είδαμε μιαν αμμαθκιά στις τελευταίες σκηνές του προηγούμενου κύκλου;


Αλλά τούτο εννά φανεί κάποια άλλη φορά. Προς το παρόν τα ορόματα του Άρκου [χαίρε Στέλιο Καυκαρίδη!] συμπληρώνουν επιτέλους κάποια που τα κενά. Η ταμπακέρα, την οποία είσιε κλέψει ο Στρατής που έναν αξιωματικό στον πόλεμο, έσιει μέσα της κρυμμένο το τελευταίο κομμάτι ενός χάρτη που δείχνει την τοποθεσία ενός αντίγραφου του Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιου. Όταν τελικά ο Σταύρος τζαι ο Αλέξανδρος επιχειρούν να κλέψουν την ταμπακιέρα [τζαι ακόμα μια φορά κάμμουν μας να αναρωτηθούμε αν ο Στρατής γλιτώνει που τις ενέδρες όι γιατί εν τσιάκκος αλλά επειδή οι υπόλοιποι εν ψιλοανίκανοι], ο Στρατής μαθαίνει επιτέλους γιατί τον τζυνηούν, τζαι με την αόρατη καθοδήγηση του Άρκου του αφήνει το κομμάτι του χάρτη για να το βρει. Το πιο σημαντικό στοιχείο της ιστορίας του χαμένου Ευαγγελίου όμως ένει οτι όι μόνο περνά το μυστήριο της ταμπακιέρας στο προσκήνιο αλλά οτι φαίνεται να οδηγεί στο πεπρωμένο της Κασσάνδρας, της κόρης της Αναστασίας που ο Άρκος ονομάζει την «ιέρεια μας».


Στα τελευταία επεισόδια επίσης είδαμε επιτέλους τον περιβόητο Κωνσταντή, πιθανώς άγγονα του άλλου Κωνσταντή που έσωσε η πρώτη Αναστασία χωρίς να ξέρει πως ήταν ο αδερφός της. Ο μιτσής Κωνσταντής φαίνεται να έσιει εμπλακεί στην ΕΟΚΑ με την καθοδήγηση του Λεωνίδα, του άντρα που είσιε σώσει ο Άρκος στα πρώτα επεισόδια του κύκλου. Παράδοξη σύμπτωση αλλά εννά δούμε που οδηγεί. Εν τω μεταξύ ο Κυριάκος ο Λυπημένος Επιστάτης κάμμει την ηρωική πράξη να ζητήσει που την Άννα να τον παντρευτεί τζαι τζείνη δείχνει του την εκτίμηση της με το να δείξει τρομοκρατημένη τζαι να φύει βουρητή. Άραγε εννά δεχτεί; Τζαι τι εγίνηκε με τον γάμο της κόρης της Ζηνωνούς; Τζαι κυρίως, τι θα κάμει τωρά ο Αντρέας που η πρώτη του προσπάθεια απέτυχε; Κάποιες απαντήσεις ίσως να είχαμε στο σημερινό επεισόδιο αλλά θα τα δούμε ούλλα μαζί μετά την Κυριακή.


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α