Η ΕΡΤ είναι εδώ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

and the winner is....ΑΙΓΙΑ FUXIA!!!

Η σειρά ΑΙΓΙΑ FUXIA εκτός από πρώτη στους πίνακες της agb, είναι πρώτη και στις δικές σας προτιμήσεις, σύμφωνα με την ψηφοφορία που διενήργησε το blog μας.

Σύμφωνα με τις ψήφους σας, που ήταν πολλές και σας ευχαριστούμε:

Πρώτη λοιπόν στις καρδιές σας είναι η ΑΙΓΙΑ FUXIA με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ‘μίλα μου’, το οποίο θα λέγαμε ότι έφαγε αν όχι τη σκόνη της ‘αίγιας’, τουλάχιστον γεύτηκε το ...κατούρημά της! Συγκεκριμένα συγκέντωσε 131 ψήφους (ποσοστό 72%) και πλέον μπορούμε να μιλάμε για την πιο επιτυχημένη κυπριακή σειρά της φετινής σεζόν και όχι μόνο. Το έξυπνο σενάριο, οι καλογραμμένες ατάκες και σκηνές, η σάτιρα της επικαιρότητας σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, η πλοκή που είναι πάντοτε ενδιαφέρουσα και συνεχίζει να μας εκπλήττει καθώς και οι πολύ καλές ερμηνείες φτιάχνουν τη συνταγή της επιτυχίας και το σίγουρο είναι ότι ο ANT1 Κύπρου από το καλοκαίρι θα συμπεριλάβει τη σειρά στις all time classic σειρές του μαζί με ‘Κωνσταντίνου και Ελένης, ‘μεν και δεν’, ‘την πάτησα’ κ.α. Εκτός βέβαια και αν οι σεναριογράφοι μας κάνουν τη χάρη να πάρουν την ‘αίγια’ και δέυτερη σεζόν!

Δεύτερο, αλλά αρκετά πιο πίσω, το ‘ΜΙΛΑ ΜΟΥ’ με 15 ψήφους (ποσοστό 8%) και ίσως αυτό οφείλεται είτε στο ότι η σειρά έχει πλέον ολοκληρωθεί ή στο ότι φέτος διανύαμε τον δεύτερο κύκλο, ο οποίος υστερούσε σε σχέση με τις ραγδαίες και ενδιαφέρουσες εξελίξεις που είχαμε δει την προηγούμενη χρονιά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ’ θα πολεμήσω και ψήφους θα σου χαρίσω. Τρίτη στις προτιμήσεις σας με 13 ψήφους (ποσοστό 7%) αναδείχθηκε η καθημερινή δραματική σειρά του ΑΝΤ1. Ο ‘πρίγκιπας’ και η Μαργαρίτα Φιλοθέου έχουν φαίνεται το δικό τους φανατικό κοινό, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι φαίνεται σε σχέση με αυτό κάποιων άλλων εβδομαδιαίων σειρών που περιορίστηκαν σε πιο χαμηλές θέσεις.

Στην τέταρτη θέση οι ΓΕΝΙΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ με 11 ψήφους (ποσοστό 6%) και εδώ δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή το blog μας διαθέτει κουλτουριάρηδες αναγνώστες –όχι πως δεν είμαστε και μεις τέτοιοι, μη βλέπετε που δεν το δείχνουμε-, ή οι φωνές της Αναστασίας Β’ είναι τόσο δυνατές που αντηχούν στα αυτιά των τηλεθεατών και αφού κλείσουν τη τηλεόρασή τους! Ίσως ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής η κυπριακή τηλεοπτική παραγωγή και θα είχε εκτιμώ μεγαλύτερη επιτυχία, από άποψη τηλεθέασης, αν η σειρά δεν έκανε κοιλιά με τους αργούς ρυθμούς και αν στις περισσότερες σκηνές δεν κυριαρχούσε το απόλυτο σκοτάδι. Μια σειρά λοιπόν για πολλή υπομονή και κάποια από σας σίγουρα τη διαθέτουν.

‘ΣΕ ΦΟΝΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ’ και στην Πέμπτη θέση με 5 ψήφους (ποσοστό 5%) και εδώ έχουμε την κλασική περίπτωση που λέει ότι ‘η agb δεν είναι πάντα αξιόπιστη’ διότι σύμφωνα με αυτήν η σειρά βρίσκεται σε ψηλές θέσεις στους πίνακες τηλεθέασεις, κάτι που δε φαίνεται ανάμεσα στους αναγνώστες του blog μας. Η κάθοδος των Δωριαίων (βλέπε Τσιμιτσελομανία, Βόγλης, Τζώρτζογλου κ.α) δεν τσιμπάει πια όσο σε άλλες εποχές...

‘ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ’ στην έκτη θέση με 4 ψήφους (ποσοστό 2%). Η ιστορία του αγνοούμενου που έρχεται μετά από χρόνια στην Κύπρο δε φαίνεται να έχει αγγίξει το τηλεοπτικό κοινό του νησιού. Λέτε η πρόσφατη ομολογία του Τούρκου ηθοποιού να επηρέασε αρνητικά τα νούμερα της ‘σειράς’ ή φταίει τίποτα άλλο; -π.χ το αρνητικό κλίμα στα γυρίσματα που ακούγεται-;

‘Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ’, αλλά όχι στην τηλεόραση. Αυτό φαίνεται τουλάχιστον από τις 2 σας ψήφους (ποσοστό 1%). Η σειρά που πολυδιαφημίστηκε στην αρχή από τον ΑΝΤ1 και στην οποία το κανάλι πόνταρε πιο πολύ απ’ολες τις παραγωγές του, αποδείκχθηκε στην πορεία ως ο πιο αδύναμος του κρίκος και ο ΑΝΤ1 θα πρέπει για του χρόνου να αναζητήσει νέες ιδέες με σίγουρη επιτυχία, διότι οι καιροί που διανύουμε δεν είναι για να παίρνει κανείς τα ρίσκα που πήρε φέτος ο κ. Ντίνος Οδυσσέως!
Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α