Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜ-ΒΟΛΕΣ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜ - ΒΟΛΕΣ Μη με ρωτήσετε αν τώρα αυτή είναι νέα στήλη, διότι θα σας πω πως είναι τέτοια όσο και το 'put the telecontrol down', που δεν ξέρω και γω πόσο καιρό έχετε να το δείτε. υπόσχομαι όμως πως τη στήλη αυτή θα τη βλέπετε συχνά πυκνά. Όσο για το 'put' θέλω και γω να επανέλθει, αλλά δεν ξέρω πότε!!!



τα άνω κάτω έφερε ο Φεβρουάριος στην μικρή οθόνη. Στο mega ο νέος γενικός διευθυντής κάνει restart όλο το πρόγραμμα του καναλιού. Τί πάει να πει αυτό; Χμ, νέος προγραμματισμός των ελληνικών σειρών, παρόμοιος με αυτόν του mega Ελλάδος, περισσότερες ταινίες –και μάλιστα καλές, σαν και αυτή που είδαμε χθες με τον Ρόουαν Άντκισον- σε ώρες πιο ανθρώπινες, εξασφάλιση δικαιωμάτων μετάδοσης αγώνων ποδοσφαίρου ελληνικών ομάδων – αν και λίγο αδιάφορα τα παιχνίδια για τους Κύπριους λάτρεις του σπορ - , σύναψη συμφωνίας με την ERT για μετάδοση του ελληνικού τελικού, στον οποίο θα επιλεγεί το τραγούδι της Ελλάδας για τη γιουροβίζιον, εκπομπές για τον ίδιο διαγωνισμό, περισσότερη προβολή του προγράμματος..... και αυτή είναι μόνο η αρχή.


Μια νέα εποχή λοιπόν ξεκινά στο MEGA Κύπρου, όπως βέβαια και στο PLUS.
Το κανάλι, εκτός από τα ψυχαγωγικά προγράμματα που έχει εξασφαλίσει από τον ALPHA Ελλάδος – όσα δηλαδή δεν μεταδίδονται από το ημικρατικό κανάλι για ευνόητους λόγους -, υιοθέτησε την προηγούμενη βδομάδα ένα νέο χαρακτήρα και ύφος, αυτό δηλαδή του καναλιού που βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στο ξενόγλωσσο πρόγραμμα – και αν βρεθούν και οι Κύπριοι Χαρδαβέλας και Νικολούλη, μάλλον πάει για να γίνει κάτι σαν και το ελλαδικό ALTER-. Ο αγγλικός λοιπόν υπότιτλος πάει και έρχεται συνεχώς από τις αρχές του μήνα στο κάτω μέρος της οθόνης του καναλιού, το οποίο πέρα από την αναμετάδοση σχεδόν όλου του ψυχαγωγικού προγράμματος του ελληνικού MTV, έχει αρχίσει και την προβολή δημοφιλών ξένων σειρών (supernatural, without a trace κ.α ).
Τελικά όλη αυτή η υπόθεση με τις συνεργασίες του PLUS έχει μεγάλη πλάκα, μόνο και μόνο αν θυμηθεί κανείς ότι το κανάλι πρωτοξεκίνησε με τον ‘σύντροφο’ σταθμό 902 και το λαϊκό ALTER και κατέληξε σήμερα να μας παρουσιάζει το ‘σκουπιδαριό’ της μαζικής κουλτούρας της Αμερικής σαν ‘ψυχαγωγικό πρόγραμμα’.


Fresh πρόγραμμα όμως μας παρουσιάσε και ο ΑΝΤ1, στον οποίο είδαμε επιτέλους την περασμένη βδομάδα την ‘Εργαζόμενη’ Ελένη Ράντου σε μια πολύ φρέσκια κωμωδία, με γρήγορο ρυθμό και μοντέρνο ύφος, παρόμοιο με αυτό που βλέπουμε και στο LITSA.COM –αλήθεια υπάρχει κανένα επεισόδιο που το Ελενάκι θα κάνει την κομμώτρια ή θα μείνουμε με την εντύπωση από το ‘Κωσταντίνου και Ελένης’; - και μας άρεσε. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τη σειρά δεν την είδαμε από τον ANT1, αλλά χαλαρά στην οθόνη του υπολογιστή μας μετά από ένα γρήγορο download από το greek-movies. Ε, μα δε φταίμε εμείς αν ο ANT1 Κύπρου προβάλλει τη σειρά 3 μέρες μετά την προβολή της στην Ελλάδα. Εμείς πάντως παίζουμε με τα λεπτά, μη σας πω και με τα δευτερόλεπτα!

Ποιός όμως είπε ότι και η ‘τόλμη και γοητεία’, που ξεκίνησε και πάλι από τη Δευτέρα στο SIGMA, δεν έχει λόγο ύπαρξης στην μικρή οθόνη; Χμ, εγώ ναι! Και όμως το sigma σωστά επενδύει τόσο πολύ στη σειρά και την μεταδίδει τόσο μεταγλωττισμένη όσο και υποτιτλισμένη. Μάλλον τους την έχουν κάνει δώρο ως επιμορφωτική σειρά εκμάθησης αγγλικών με εύκολο τρόπο: προηγείται η προβολή της σειράς καθημερινά μεταγλωττισμένη, ώστε το Σαββατοκυρίακο που θα μεταδοθεί με υποτίτλους, ο τηλεθεατής, που γνωρίζει ήδη την υπόθεση, δίνει προσοχή μόνο στους αγγλικούς διαλόγους, τους οποίους μαθαίνει με τη βοήθεια και της μετάφρασης που υπάρχει από κάτω.
Κατακρίβειαν αυτή θα μπορούσε να είναι δικαιολογία που μπορεί να προβάλει κάποιος που θέλει να δει τη σειρά και τον πιάνουν οι ντροπές διότι όλοι την κατακρίνουν.

Η άλλη δικαιολογία είναι το : ‘όχι για μένα, για τη φουκαριάρα τη μάνα μου’... που λέει και η γνωστή ελληνική διαφήμιση.


Η Ελίτα πάει, χάλασε και αυτή. Τη μια μέρα τη βλέπεις να συνδέεται απευθείας με τη Λαμπίρη και να κουτσομπολεύει – με σοβαρό όμως πάντα και μειλίχιο ύφος- μαζί με το Χριστινάκι και τον Γιώργο Μιχαήλ ‘κουτσομπόλη της Μέλανης’ - όσα έγιναν και κυρίως όσα δεν έγιναν στα βραβεία ‘γυναίκες της χρονιάς’ και την επομένη να συζητάει για τις σεξουαλικές προτιμήσεις των ζωδίων.

Και μετά λέτε γιατί δε θέλει η εκκλησία τις εκπομπές της Ελίτας: διότι, όπως είπε και ο Παπανελίστας, όταν ερωτήθη από το Μαρινάκι για το αν πιστεύει στα ζώδια, ‘εγώ δεν είμαι ζώο, είμαι άνθρωπος’. Η Ελίτα μάλλον αμφιταλαντεύεται ακόμα...

το θέμα όμως του Αγίου Βαλεντίνου άγγιξε και η Μελενεγάκη το πρωί και μάς πρότεινε τρόπους για αναθερμάνουμε τις σχέσεις μας! Ένας από αυτούς που μας είπαν ήταν και....'το σεξ στην μπανιέρα’. Δυό δυό στην μπανιέρα, δυό δυό. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε αν ο καλεσμένος της, τής πρότεινε τρόπους να αναθερμάνει τις σχέσεις της με τους τηλεθεατές που θα ήταν και πιο χρήσιμοι!

Όμως ξέρετε ποιά θα μπορούσε να είναι η παρενέργεια από αυτή τη συζήτηση της Μελενεγάκη το πρωί της Παρασκευής;: να δούμε αυτό σε 10 χρόνια από τώρα και στην Κύπρο.
‘δεν υπάρχει, δεν υπάρχει’ έλεγε η Μελανη αυτή τη βδομάδα. Δε χρειάζεται νομίζω να σας θυμίσω ποιά άλλη όχι μόνο το λέει, αλλά το έχει καθιερώσει.
η κόρη αυτής της άλλης δεν έχει καταλάβει, σύμφωνα με την Ελένη πάντα, τί δουλειά κάνει η μητέρα της: ‘μπαίνεις στην τηλεόραση, τρώς, γελάς και συζητάς με τις φίλες σου’ νομίζει μας είπε το Ελενάκι στο Θέμο.
‘μια χαρα ξέρει το παιδί τί δουλειά κάνεις’ της είπε ο Θέμος και συμφωνούμε. Τώρα τελευταία το Ελενάκι το έχει ‘ψιλοχάσει’ το πράγμα. Έχουν όλοι χαλαρώσει με την ασφάλεια που τους δίνει η πρώτη θέση, αλλά οι απέναντι δουλεύουν και μάλιστα έχουν πιάσει πολύ καλά τη δουλειά, όπως μπορείτε να δείτε στη Φωτό:

Κουτσομπόλης εναντίον ANT1 Κύπρου: 'ο ΑΝΤ1 δεν επέτρεψε στους X-FACTORάδες να παρευρεθούν σε εκπομπές του καναλιού μας –του SIGMA, εννοείται - ’. Καλά και τους το κρατάς μανιάτικο γι’ αυτό ρε Γιώργο; Εδώ η Χριστίνα Μεταξά πήρε το εισιτήριο για τη γιουροβίζιον και ο ANT1 το πήρε όλο πάνω του και έλεγε στο δελτίο με ύφος πολλών καρδιναλίων και μεγάλο τουπέ –που έλεγε και ο Μαζωνάκης -: ‘η αδελφή του Νικόλα Μεταξά του X-FACTOR’ θα εκπροσωπήσει την Κύπρο.....’ και περιμένεις να τους αφήσει να πάνε σε εκπομπή του πλέον ‘αντίπαλου’ καναλιού’; Πάλι καλά που δεν σκέφτηκε να τους απαγάγει δε λέτε, διότι άντε μετά να βρεις και λεφτά να τους πληρώσεις και λύτρα...

Για να μαστε όμως και δίκαιοι, είδαμε πολλά άτομα από το X-FACTOR να παρελαύνουν από διάφορες εκπομπές του καναλιού, όσο και τα στα βραβεία ‘MADAME FIGARO’. Μήπως και το SIGMA το είχε παρακάνει και γι’ αυτό έβαλε ο ANT1 ‘απαγορευτικό’;
Τι σχέση έχει η Μελενεγάκη και ο Ηλίας Ψινάκης; Κόβουν στους άλλους τον αέρα, η Μέλανη για την ακρίβεια ‘κόβει τους άλλους στον αέρα’ και τους στερούν μια λαμπρή καριέρα. Ο Ψινάκης εννοείται του Ρουβά και η Μελενεγάκη του ‘κουτσομπόλη’ της.

Ο Λώρης Λοϊζιδης ντύθηκε πάλι γυναίκα για τις ανάγκες της σατιρικής εκπομπής ‘πατάτες αντιναχτές’ και μιμήθηκε –με όχι πολλή επιτυχία, για να μη πω καθόλου επιτυχία’ την Πετρούλα Κωστίδου που όλο και ‘τελειώνει’ στο πιο ανατρεπτικό δελτίο καιρού στην Ελλάδα.
Αν όμως την Πετρούλα υποδυόταν η Θέα Χριστοδουλίδου, η οποία η αλήθεια είναι ότι έφερε έναν νέο αέρα στις ‘πατάτες’ και μας αρέσει πολύ, ίσως πετύχαινε και τον ‘αέρα της Πετρούλας’ πολύ καλύτερα. Διότι το να ντύνεται ένας άνδρας με γυναικεία ρούχα δεν είναι αρκετό για να κάνεις τους άλλους να γελάσουν και ειδικά αν αυτό είναι και κάτι που έχεις ξανακάνει και στο παρελθόν.
αυτά 'τα ολίγα'. τα λέμε...


Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α