Η ΕΡΤ είναι εδώ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

αύριο η επιλογή της κυπριακής συμμετοχής για τον διαγωνισμό της Eurovision 2009

τα 10 τραγούδια που συμμετέχουν στην τελική φάση είναι τα εξής:


-1- MARY


Μουσική: Τεύκρος Νεοκλέους
Στίχοι: Τέυκρος Νεοκλέους
Ερμηνεία: Τεύκρος Νεοκλέους
Ο Τεύκρος Νεοκλέους θα ανοίξει τη βραδιά του κυπριακού τελικού με τη ροκ μπαλάντα «Mary», την οποία υπογράφει μουσικά και στιχουργικά. Ο Τεύκρος έχει βρεθεί ξανά στη σκηνή του διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον, καθώς ήταν ένας από τους πέντε άντρες που συμμετείχαν στα φωνητικά και τη χορογραφία της περσινής συμμετοχής της Κύπρου με το τραγούδι Femme Fatale. Ο 29χρονος τραγουδιστής και μουσικός από τη Λευκωσία είναι επίσης γνωστός από τις εμφανίσεις του σε μουσικές σκηνές της Κύπρου.
Ο Τεύκρος είναι δάσκαλος ενώ παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής, αρμονίας και θεωρίας της μουσικής.

-2- FIREFLY

Μουσική: Νικόλας Μεταξάς
Στίχοι: Νικόλας Μεταξάς
Ερμηνεία: Χριστίνα Μεταξά
Η Χριστίνα Μεταξά έρχεται από τη Λεμεσό και είναι μόλις 16 ετών.
Το τραγούδι Firefly είναι σύνθεση του αδελφού της Νικόλα. Ο 20χρονος Νικόλας ο οποίος ασχολείται με τη σύνθεση, ήρθε δεύτερος στον περσινό τελικό για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε την Κύπρο στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Αυτή την περίοδο διαγωνίζεται στο μουσικό σόου X-Factor στην Ελλάδα. Η Χριστίνα και ο Νικόλας είχαν κερδίσει το πρώτο βραβείο στο Παγκύπριο διαγωνισμό τραγουδιού των Lions.
Η Χριστίνα είναι μαθήτρια του Grammar School. Ασχολείται με τη σύνθεση και το τραγούδι, χορεύει και συμμετέχει στις μουσικές και θεατρικές παραστάσεις του σχολείου της. Ακόμη, σχεδιάζει να εκδόσει το πρώτο της βιβλίο με παιδικές ιστορίες ενώ στον ελεύθερο χρόνο που της απομένει ζωγραφίζει.


-3- MR. (DO RIGHT) ONE NIGHT STAND



Μουσική: Μάρλεν Αγγελίδου
Στίχοι: Μάρλεν Αγγελίδου
Ερμηνεία: Μάρλεν Αγγελίδου
Το «Mr. One Night Stand» είναι ένα ροκ κομμάτι το οποίο έγραψε και ερμηνεύει η Μάρλεν Αγγελίδου. Η Μάρλεν είναι γνωστή στο κοινό της Γιουροβίζιον αφού εκπροσώπησε την Κύπρο το 1999. Υπήρξε επίσης μέλος του γυναικείου συγκροτήματος Hi-5. Αυτή την περίοδο μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Σκωτία. Εχει εμφανιστεί με επιτυχία σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε διάφορες χώρες.
Η Μάρλεν συνεργάζεται επίσης με το Στούντιο Σιέρρα και η φωνή της έχει χρησιμοποιηθεί σε παραγωγές της Disney και της Dreamworks. Είναι η φωνή της «Μουλάν» στην ταινία «Μουλάν 2» αλλά και η τραγαουδίστρια της σόουλ στο “Emperors New Grove 2” . Σχεδιάζει να εκδόσει την αυτοβιογραφία της. Στη σκηνή τη συνοδέυει το γυναικείο ροκ συγκρότητα Diesel Sisters: Φαίη Βόκου, Κατερίνα Χιοτίνη και Αντιγόνη Ψυχράμη.



-4- HEARTBEAT


Σύνθεση: Διονύσης Σταματόπουλος
Στίχοι: Αντρούλα Μιχαήλ
Ερμηνεία: Μάριαν Γεωργίου
Η Μάριαν Γεωργίου θα τραγουδήσει το “Heartbeat”, σε μουσική Διονύση Σταματοπούλου και στίχους της Αντρούλας Μιχαήλ. Η Μάριαν ζει στη Λεμεσό. Σπούδασε νομικά και μουσική στην Αθήνα και κέρδισε υποτροφία στο κολέγιο μουσικής Berklee , στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Η Μάριαν έχει συμμετάσχει στην τελική φάση για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον, το 2002 με ντουέτο με την Ελίνα Κωνσταντοπούλου και το 2003, με μια σόλο εμφάνιση. Τον τελευταίο καιρό ετοιμάζει την νέα της δισκογραφική δουλειά.
Ο συνθέτης, Διονύσης Σταματόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια. Ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία και συνεργάζεται δισκογραφική εταιρεία συνθέτοντας τραγούδια σε ποπ, λαϊκό αλλά και r&b και hip- hop στυλ.
Η στιχουργός Αντρούλα Μιχαήλ γεννήθηκε στη Βρετανία από Ελληνοκύπριους γονείς. Αγαπούσε πάντοτε την ελληνική και βρετανική μουσική και ασχολείται με τη στιχουργική ως χόμπι.

5- THERE IS LOVE



Σύνθεση: Αλέξανδρος Παναγή
Στίχοι: Αλέξανδρος Παναγή
Ερμηνεία: Αλέξανδρος Παναγή
Ο Αλεξ Παναγή είναι από τη Λευκωσία κατοικεί όμως εδώ και χρόνια μόνιμα στην Αθήνα. Αρχισε την ενασχόλησή του με τη μουσική από πολύ νεαρή ηλικία. Το 1990 εξασφάλισε υποτροφία από το ίδρυμα Fullbright και πήγε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε μουσική στο Κολέγιο Berklee της Βοστώνης.
Ο Αλεξ έχει ειδικότητα στην φωνητική διδασκαλία και την τεχνική του τραγουδιού και παρουσιάζεται ως ειδικός σε τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα. Εχει επίσης συνεργαστεί στο ανέβασμα μουσικών παραστάσεων σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ηνωμένο Βασίλειο. Γνωστοί τραγουδιστές στην Ελλάδα παρακολουθούν μαθήματα κοντά του. Ανάμεσά τους η Αννα Βίσση, η Πέγκυ Ζήνα, ο Νίνο και ο Κώστας Μαρτάκης.
Ο Αλεξ συνεργάζεται στο στούντιο και έχει εμφανιστεί ζωντανά ως καθηγητής αλλά και τραγουδιστής, με τους Σάκη Ρουβά, Αντώνη Ρέμο, Ελενα Παπαρίζου, Δέσποινα Βανδή και Αννα Βίσση.
Τα τελευταία 12 χρόνια, ο Αλεξ έχει συνεργαστεί στα φωνητικά και την παραγωγή πολλών άλμπουμς τα οποία έχουν γίνει χρυσά ή πλατινένια. Εχει επίσης τραγουδήσει και παίξει σε περισσότερες από 40 ταινίες της Disney και Disneyworks.
Ο Αλεξ Παναγή εκπροσώπησε δύο φορές την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον ως τραγουδιστής/συνθέτης το 1995 και το 2000. Συμμετείχε επίσης στα φωνητικά της Κύπρου το 1989 και το 1991 αλλά και της Ελλάδας το 2005 με την Ελενα Παπαρίζου.
Αυτή την περίοδο ο Αλεξ έχει αναλάβει τη φωνητική προετοιμασία των συγκροτημάτων που συμμετέχουν στο X-Factor σε συνεργασία με το Γιώργο Θεοφάνους, ενώ είναι μόνιμος συνεργάτης της τηλεοπτικής εκπομπής «Πρωινός Καφές».


6- I’M GONNA BREAK UP WITH YOU




Μουσική: Νίκος Ευαγγέλου
Στίχοι: Τεύκρος Νεοκλέους
Ερμηνεία: (Mr) Zel
Ο συνθέτης Νίκος Ευαγγέλου κάθισε για πρώτη φορά στο πιάνο στα δύο του χρόνια κι άρχισε να γράφει τραγούδια από τα τεσσάρων ετών. Εχει λάβει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα τη Σερβία και τη Γαλλία, όπου εκπροσώπησε τη χώρα του στο πιάνο και τη σύνθεση. Ο Νίκος Ευαγγέλου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριδας και έγινε μέλος της χορωδίας της τζαζ ορχήστρας του κολεγίου της Βαλένθιας. Συνέχισε με σπουδές σύνθεσης κλασικής μουσικής στο Κολέγιο Κολούμπια του Σικάγο.
Εχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου και με τηλεοπτικούς σταθμούς ως συνθέτης και πιανίστας. Διδάσκει μουσική. Ηταν ο συνθέτης του τραγουδιού Femme Fatale που εκπροσώπησε πέρσι στην Κύπρο στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον
Η Zelis Senol aka Mr Zel γεννήθηκε στη Λευκωσία από τουρκοκυπριακή οικογένεια. Ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία και έχει κάνει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ και συναυλίες. Η Zel έχει επίσης συνεργαστεί με το κάτοχο βραβείων Γκράμμι Billy Paul και τραγούδησε σε συναυλία με τον Billy Cobham. Το 2007 τραγούδησε στο φεστιβάλ Europalia στο Βερολίνο. Είναι μέλος του μουσικού συγκροτήματος Κυπρογένεια και τραγούδησε στο πλαίσιο της τελετής ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Zel σπουδάζει υποκριτική.



7- BLEED 4 U

Σύνθεση: Πιέρος Κέζος
Στίχοι: Πιέρος Κέζος
Ερμηνεία: Πιέρος Κέζος
Ο Πιέρος Κέζος γεννήθηκε στο Παραλίμνι και ζει στη Λευκωσία. Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρός και διδάσκει μουσική σε σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης. Ο Πιέρος έχει λάβει μέρος ως ερμηνευτής σε διάφορους διαγωνισμούς, όπως ο διαγωνισμός τραγουδιού της Λαϊκής Τράπεζας για νεαρούς καλλιτέχνες και ο διαγωνισμός τραγουδιού των Lions. Συμμετείχε επίσης στα φωνητικά τραγουδιών σε προηγούμενους τελικούς για την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Γιουροβίζιον.
Ο Πιέρος έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού τραγουδιού και μιούζικαλ με τη σοπράνο Tiziana Sojat. Εχει ερμηνεύσει κομμάτια από το κλασικό ρεπερτόριο και από μιούζικαλ σε διάφορες εκδηλώσεις. Συνεργάστηκε επίσης με τις σοπράνο Μαριλένα Σολωμού και Μαρία Πουλλή.
Εχει ηχογραφήσει τραγούδια για το θέατρο για παιδιά καθώς και τραγούδια άλλων συνθετών όπου ο Μιχάλης Ρούσσος, ο Γιώργος Φυλακτού και ο Guy Green. Συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά του ΡΙΚ «Αρτος και Θεάματα», ερμηνεύοντας οπερέτες και τραγούδια από το κυπριακό θέατρο. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει συλλογή τραγουδιών.



8- MOVING ON

Σύνθεση: Γιώργος Σύννος
Στίχοι: Χριστίνα Γεωργίου
Ερμηνεία: Χριστιάνα Θεοκλή, Κωνσταντίνα Γεωργίου, Αντρέας Χριστοφόρου.
H Χριστιάνα Θεοκλή, η Κωνσταντίνα Γεωργίου και ο Αντρέας Χριστοφόρου θα ερμηνεύσουν μαζί το τραγούδι “Moving on”.
Η Χριστίνα γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από Ελληνοκύπριους γονεις και ήρθε στην Κύπρο το 2005. Παρακολουθεί μαθήματα κιθάρας και τραγουδιού.
Η Κωνσταντίνα είναι 17 ετών και ζει στη Λεμεσό. Παρακολουθεί μαθήματα τραγουδιού και κιθάρας και είναι πρωτοετής στο ΤΕΠΑΚ.
Ο δεκαοκτάχρονος Αντρέας ζει επίσης στη Λεμεσό. Παρακολουθεί μαθήματα πιάνου και τραγουδιού. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στη Λεμεσό και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ «Λεμέσια» το 2008.
Η στιχουργός του «Moving On», Χριστίνα Γεωργίου είναι από τη Λευκωσία. Σπούδασε μουσική στο Λονδίνο και συνθέτει μουσική για κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές. Γράφει επίσης ποίηση.
Ο συνθέτης του τραγουδιού Γιώργος Σύννος ζει στη Λεμεσό. Σπούδασε μουσική στην Αθήνα και συμμετείχε σε μουσικές παραστάσεις με τον τραγουδοποιό Βασίλη Καζούλη.



9- I BELIEVE



Μουσική: Κατερίνα Νεοκλέους
Στίχοι: Κατερίνα Νεοκλέους
Ερμηνεία: Κατερίνα Νεοκλέους
Η Κατερίνα Νεοκλέους, δημιουργός και ερμηνεύτρια του τραγουδιού, ζει στο Λονδίνο όπου εργάζεται στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό 103.3FM. Εγραψε και ερμήνευσε το μουσικό θέμα της γνωστής τηλεοπτικής σειράς του BBC2 Rick Stein-Medirranean Escapes.
Η Κατερίνα κέρδισε διετή υποτροφία με τη ‘Westminster Voices Gospel Choir” και υποστηρίζει θερμά τις διοργανώσεις φεστιβάλ και εκδηλώσεων στην Ελληνο-κυπριακή κοινότητα του Λονδίνου. Εμφανιστηκε σε συναυλίες της Γλυκερίας και του Σαρμπέλ. Ελαβε επίσης μέρος σε μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή των Jason Donovan Ray Quinn το 2008.

-10- I WANNA THANK YOU


Μουσική: Γκορ Μελιάν
Στίχοι: Γκορ Μελιάν
Ερμηνεία: Γκορ Μελιάν
Ο Γκορ Μελιάν, δημιουργός και ερμηνευτής του τραγουδιού I wann thank you, προέρχεται από την πρωτεύουσα της Αρμενίας Γερεβάν και είναι 21 ετών. Μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια και τραγουδά από τριών ετών.
Το 1003 άρχισε μαθήματα βιολιού στη μουσική σχολή Ντουναγιέφσκι στη Μόσχα, ενώ τραγουδούσε σόλο στη χορωδία του σχολείου. Το 1997 πήρε την πρώτη θέση σε παγκύπριο παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού για τη γιορτή του Κατακλυσμού και δεύτερος το 2000. Το 2000 συμμετείχε στο τηλεοπτικό μουσικό πρόγραμμα Αφετηρίες και ήταν ο πιο μικρός σε ηλικία καλλιτέχνης που έφτασε στην τελική φάση.
Το 2007 ο Γκορ επιλέγηκε ανάμεσα σε 7000 συμμετοχές και εξασφάλισε μια από τις 150 θέσεις στην ημιτελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού Νεαρών Τραγουδιστών «Νέο Κύμα», εκπροσωπώντας την Κύπρο. Εχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό και έχει εμφανιστεί σε κυπριακά τηλεοπτικά προγράμματα.

Στην παρουσίαση ο Χάρης Κκολός και η Μαρία Μιχαήλ -λέγε μας Αϊβάζη-Κορινθίου, οι οποίοι παρεπιπτόντως έδειξαν την ασχετοσύνη τους στα ' βραβεία man of the year' που έγιναν πρόσφατα, όπου φάνηκε ότι πρώτη φορά έβλεπαν μπροστά τους αυτά που διάβαζαν!-.
α, και η Μαρλέν έπιασε τους τηλεοπτικούς γυρούς και μας καλεί να ψηφίσουμε το τραγούδι της ως 'τοπική προώθηση'.....
καλή επιτυχία σε όλους!
(**οι πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και τα τραγούδια είναι από την ιστοσελίδα του ΡΙΚ)

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α