Η ΕΡΤ είναι εδώ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ένοχα μυστικά: Η εκδίκηση άργησε μία μέρα


Ένοχα Μυστικά
 Σασπένς σε μικρές και αργές δόσεις

Η σεναριογράφος της σειράς, Άνδρη Πολυδώρου, είναι ο Νεόφυτος της κυπριακής τηλεόρασης· έχει το χάρισμα της οφθαλμαπάτης. Ξέρει να χειρίζεται τόσο καλά τις σκηνές και τις ατάκες μέσα σε αυτές, ώστε σε κάνει να πιστεύεις ότι σου λέει και σου δείχνει πολλά, ενώ στην πραγματικότητα δεν σου λέει και δεν σου δείχνει τίποτα.

Ό,τι ουσιαστικό είχε να μας πει, μας το είπε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, όπου μας αποκάλυψε τα ένοχα μυστικά της -και απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχει κάτι άλλο πιο συγκλονιστικό να μας πει -: Τρείς κοπέλες (Κίκα Γεωργίου, Αγγελική Σπηλιοπούλου, Μαρία Καρασούλα) που έχουν βιαστεί σε νεαρή ηλικία και σκοτώσει τον ένα από τους δύο βιαστές τους, έρχονται αντιμέτωπες με τις «ένοχες» αναμνήσεις του παρελθόντος που ξαναζωντανεύουν όταν βρίσκουν και περιθάλπουν μία κοπέλα (Λουκία Πρωτοπαπά) που έχει μόλις βιώσει τη δική τους θλιβερή εμπειρία. Την ίδια χρονική στιγμή όμως οι τρείς κοπέλες έρχονται πολύ κοντά και στον δικό τους θύτη (Τόνυ Δημητρίου) - αδελφός αυτού που έχουν σκοτώσει, ο οποίος διψάει για εκδίκηση - που όλως τυχαίως εργάζεται ως οδηγός του υπουργού– ασχολούμαι με οτιδήποτε άλλο εκτός από το υπουργείο μου (Αχιλλέας Γραμματικόπουλος) - στο ίδιο υπουργείο -πρόκειται ουσιαστικά για τον πιο στενό συνεργάτη του υπουργού (!) Μα ο οδηγός; Σοβαρομιλά η Πολυδώρου; -, που όλως τυχαίως βρίσκουν εκεί δουλειά, ναι και οι τρείς ηρωϊδες μας!!!. Τόσες πολλές συμπτώσεις δεν τις αντέχει ούτε ο διάβολος! Περιττό βέβαια να πούμε ότι (πρώτον) χάριν στη θεά Τύχη οι τρεις κοπέλες μοιράζονται και το ίδιο γραφείο, (δεύτερον) έχουν μπει μάνι μάνι στο νόημα της δουλειάς χωρίς την παραμικρή βοήθεια και (τρίτον) νωρίς νωρίς έχουν αποκτήσει δουλειές με φούντες, παρόλο που ο υπολογιστής τους είναι μονίμως σβηστός και η λάμπα τους μονίμως αναμμένη.
 
Κατευθείαν στο «ψητό» η Άντρη μας, αλλά οι χαρακτήρες δεν είναι tabula rasa. Το γνωρίζει βέβαια αυτό η Πολυδώρου, αλλά, μέχρι να παρουσιάσει όλες τις πτυχές των ηρώων της, θα μας βρουν οι άλλες ζέστες -αν η σειρά αντέξει να τις φτάσει- !.

Το μόνο που σε καθηλώνει στην πραγματικότητα, είναι οι ρεαλιστικές ατάκες στην κυπριακή διάλεκτο που φροντίζει πάντα να βάζει στο στόμα των ηθοποιών της η σεναριογράφος. Μάλλον από τέτοιο δοκιμαστικό πρέπει να πέρασε και η «καλαμαρού» Αγγελική Σπηλιοπούλου για να πάρει το ρόλο της «Στυλιάνας», καθώς  ολίγον την ομιλεί την κυπριακήν -αυτό έπρεπε να γίνεται με τους Ελλαδίτες ηθοποιούς και όχι το αντίθετο, από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν ανάβει το φως για αγορά των κυπριακών σειρών-, η οποία μαζί με τις Κίκα Γεωργίου και την Μαρία Καρασούλα αποτελούν τον καλύτερο λόγο για να παρακολουθήσει κανείς της σειρά.

Για άλλη μία φορά η σεναριογράφος συνεργάζεται με τον γνωστό Ελλαδίτη σκηνοθέτη Γιώργο Σιούγα σε μία σειρά που θα τη δουν όσοι αντέχουν αυτούς που τους τα βγάζουν με το τσιγκέλι, αφού τα συγκλονιστικά -κατά τα άλλα - πλάνα από τα trailers που μας μιλούν για εκδίκηση, θα αργήσουμε να τα δούμε.


Η Άντρη Πολυδώρου χρειάζεται ξεκούραση!
 

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α