Η ΕΡΤ είναι εδώ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΤΗΛΕ-γράψε μου

ΤΗΛΕ-γραφήματα της τηλεοπτικής εβδομάδας που μόλις τελείωσε


Τελικά δεν καταλάβαμε τι ζητά το MEGA Κύπρου από τον Νίκο Μουρατίδη· να είναι ο γνωστός Μουρατίδης που, για τις (φιλανθρωπικές) ανάγκες του show, δεν θα διστάσει να βγάλει από τη φαρέτρα του ακόμη και δηλητηριώδη βέλη (βλ. «γριές τσούρες») ή  να είναι το Πνεύμα των Χριστουγέννων που θα στέλνει σε όλους αγάπη και θετική ενέργεια; Πάντως όσο και να κοκκάλωσε η Χριστιάνα την ώρα της λογομαχίας του με την Εύη Δρούτσα και να παρακάλεσε τον «κριτή» να είναι πιο κόσμιος στις εκφράσεις του, την επόμενη μέρα το βρήκε, το μάζεψε και το ξανάπαιξε το απόσπασμα στην απογευματινή εκπομπή της, ενώ και οι συνεργάτες της βρήκαν τον «καβγά» διασκεδαστικό. Καλά, όταν θα εξομολογηθείτε, μην το πείτε του παπά...

 
Κάπου κάποιοι το παράκαναν με τις διαφημίσεις· όταν οι «Πατάτες αντιναχτές» κλείνουν, μας προτρέπουν να δούμε Γαβριέλα και Γιάννη Καρεκλά, στο «Εγώ κι Εσύ» η Δανάη είναι φανατική της σειράς «Βήματα στην Άμμο», στο «Μαγκαζίνο» διαβάζουν με μανία κάθε εβδομάδα το «Π», που, καθώς μας λένε, σκίζει. Αν έσκιζαν όλα τα πιο πάνω, δεν θα έκαναν διαφημίσεις, πάρτυ θα έκαναν!

 
Τουλάχιστον αφού κάνεις που κάνεις τη διαφήμιση εν μέσω άλλης εκπομπής, κάνε την σωστά. Οι «πατάτες» φαίνεται ξέρουν κάπως καλύτερα το παιχνίδι, διότι συνδυάζουν τη διαφήμιση με τη σάτιρα. Δείτε τις κινήσεις του Λώρη στη νοηματική με τις οποίες παριστάνει το όνομα «Γαβριέλα» και θα καταλάβετε.
 
Τι κάνει το ΡΙΚ όταν δεν έχει θέματα για το δελτίο του τα Σαββατοκυρίακα; Καλεί μία καλή παρέα (την Πραξούλα και τον Δάκη λόγου χάρη) το απόγευμα και βάζει τη Βίβιαν Κανάρη να «καθαρίσει» το βράδυ προβάλλοντας αποσπάσματα από την εκπομπή της. Κι ούτε γάτα  (στο ΡΙΚ) ούτε ζημιά!

 
Ξύπνησε και η ωραία κοιμωμένη του Ρικ! Ο λόγος για τη Βίβιαν Κανάρη, στην οποία ο ερχομός της Ελίτας στο ΡΙΚ ... ήρθε κουτί· όχι μόνο δεν είδε την πόρτα εξόδου από το κανάλι αλλά απέκτησε και κοινό (λέμε τώρα). Ο λόγος; «Παίζει» μόνη της!

 
 Μέχρι και το ΡΙΚ την ανακάλυψε και την παίζει στα δελτία του (βλ. πιο πάνω) και στις «Πατάτες»! Δεν ξέρουμε άμα την ανακαλύψει και η αρχή ραδιοτηλεόρασης τι θα γίνει...

 

 
Οι οποίες «Πατάτες» έχουν αρχίσει να παίρνουν τα πάνω τους για διάφορους λόγους: Πρώτον λόγω προεδρικών εκλογών (πετυχημένος  και ο "Μαλάς" by the way)
δεύτερον γιατί με τόσα τηλεοπτικά δράματα γύρω γύρω, η όποια σάτιρα είναι καλοδεχούμενη
τρίτον χάριν  στα εκπληκτικά σκετσάκια (βλ. τα μαγικά του τραπεζικού υπαλλήλου και τα αξιόγραφα, το δάνειο και το φυσικό αέριο, η σάτιρα της γραφειοκρατίας στη δημόσια υπηρεσία)
τέταρτον γιατί ο σκηνοθέτης Νικόλας Κουμίδης δεν κάνει απλώς καλή δουλειά αλλά μερικές φορές η σκηνοθεσία του είναι καλύτερη και από κάποιων σειρών (βλ. σκετσάκι που σατιρίζει τη γραφειοκρατία)

 
Η Κρίστυ Παπαδοπούλου στην «·Πόρτα Κλειδωμένη»· όταν μιλά με την «καλαμαρού» Φαίη Ξυλά "καλαμαρίζει", όταν μιλά με Κύπριους ηθοποιούς ξαναβρίσκει την κυπριακή μιλιά της. Αυτό δεν είναι ερμηνεία, είναι παρερμηνεία...


Τι σχέση έχουν το «με καλή παρέα», το περσινό «μέλι γάλα» και το «μες την καλή χαρά»;
Εκτός του ότι όλα ξεκινούν με ένα «με», αν δεν υπήρχε το τελευταίο δεν θα υπήρχαν ούτε αυτά!

Έχω να δω έτσι καλοντυμένη και καλοχτενισμένη
 την Αιμιλία από....ποτέ!

Και όμως υπάρχει και αυτή (η καλύτερη) Αιμιλία και
τη θέλουμε (για να μην αλλάζουμε κανάλι)

 

 
Συνέβη κι αυτό στο «παίζουμε κυπριακά».
Η παρουσιάστρια ζητά από τον διαγωνιζόμενο να της πει πώς λέγεται στα κυπριακά η σφουγγαρίστρα και εκείνος της απαντά:
-Στην κυπριακήν;
Ε όχι, πες το για αλλαγή στα τούρκικα και μετά βλέπουμε.
 Άπαιχτος ο...παίχτης!

 


Ο ΑΝΤ1 εδώ και μία εβδομάδα ξεκίνησε να προβάλλει ΕΚΤΑΚΤΩΣ (λόγω Nielsen, αυτό δεν μας το είπαν εκείνοι, το λέμε εμείς) το «Βαλς με 12 θεούς» στη ζώνη των 21.00. Κάτι μας λέει ότι το Εκτάκτως θα γίνει ΜΟΝΙΜΩΣ. Ποιο χορό άραγε θα χορέψουν ο Αντρέας Γεωργίου και ο Κούλης Νικολάου για να το "γιορτάσουν" (που δύο σειρές τους παίζουν απέναντι την ίδια ώρα); Βαλς ή τσα τσα;




Το (τηλεοπτικό) φαινόμενο της πεταλούδας

 
 
 
Κλείνω "κλέβοντας" δύο tweets μου (και κάντε μας και κανένα follow που λέει και ο Τάσος Τρύφωνος, χαχα!)
 

Share/Bookmark

Αναγνώστες

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ BLOGGER

Μανιφέστο του blogger

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Blog Information

Δημιουργός: MINUS TV Γράφει: to.telecontrol Έγραψαν και μπορεί να ξαναγράψουν: MINUS TV, tv_maniac, Τηλεφτυάρι, Νεκατωμένος, tv book, TV STAND, Firebolt, Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης
Οι συγγραφείς του blog δεν συνδέονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο με τηλεοπτικούς σταθμούς ή άλλα ΜΜΕ.

CNC MINUS TV TOOLBAR (κατέβασέ το!)

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις νεότερες αναρτήσεις του blog CNC MINUS TV, τώρα έχετε τη δυνατότητα μέσω του toolbar του blog μας, φτάνει να πατήσετε εδώ και, αφού κατεβάσετε τη γραμμή εργαλειών του cncminustv, να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Το toolbar του blog περιλαμβάνει ακόμη μηχανή αναζήτησης για εξερεύνηση του διαδικτύου, πρόγραμμα αναπαραγωγής ραδιοφώνου για να ακούτε τη μουσική που θέλετε, παρέχει ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail σας και προειδοποίηση για νεότερη αλληλογραφία μέσω της λειτουργίας E-Mail Notifier κ.α